Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

Lisää mytologiaa

#17860 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Paperipaavin palvojien käytös

26.07.2013 17:16

#17858: - Re: Re: Re: Re: Re: Paperipaavin palvojien käytös

 

Munkilta Sun Wukong oppi monia hyödyllisiä taitoja, kuten pilvellä lentämisen, 72 muodonmuutoksen temput ja kuolemattomuuden salaisuuden. Palattuaan noin oppineena kotiin Sun Wukong huomasi apina-alamaistensa joutuneen ilkeän hirviön valtaan. Tässä tilanteessa sankarimme ei enää pärjännyt nokkelilla taikatempuilla, vaan päätti lähteä lohikäärmekuninkaan luokse anastaakseen tältä ihmellisen taikasauvan.
Sun Wukong hankki taikasauvan haltuunsa viekkaudella ja oveluudella. Taikasauvassa oli sellainen erikoisuus, että sen saattoi suurentaa ja pienentää aina tarpeen mukaan jopa niin pieneksi, että sen saattoi matkoilla laittaa talteen korvan taakse ja sieltä tempaista esiin aina tiukan paikan tullen.

Aseineen ja taikatemppuineen Sun Wukong alkoi jo käydä rasitteeksi ympäristölleen, ja tässä vaiheessa Jadekeisari päätti puuttua peliin laittaakseen kurittoman häirikön ojennukseen. Jadekeisari kutsui Sun Wukongin luokseen taivaalliseen valtakuntaansa ja nimesi tämän hevostalliensa hoitajaksi. Sun Wukong oli ensin otettu saamastaa hienosta tittelistä, mutta tajusi ennen pitkää olevansa keisarillisen työyhteisön alimmalla portaalla ja heittäytyi sitten taas hankalaksi. Jadekeisari sai tarpeekseen ja antoi Sun Wukongille sinänsä tyhjänpäiväisen mutta hienommalta kuulostavan tittelin, Qitian Dasheng eli “Suuri taivaallinen pyhimys”. Sun Wukong oli titteliin tyytyväinen, mutta ei edelleenkään voinut luonteelleen mitään ja aiheutti yläilmoissa jatkuvasti hämminkiä; sotki keisarinnan persikkapuutarhan ja onnistui loukkaamaan lähes jokaista kohtaamaansa henkilöä. Edes taivaallinen armeija ei saanut häntä kuriin, Sun Wukong kun oli muiden avujensa ohessa taikasauvoineen myös taitava taistelija. Lopulta Sun Wukong päätti että hän oli saanut tarpeekseen koko keisarilisesta porukasta ja lähti matkoihinsa.

- See more at: http://fi.gbtimes.com/kulttuuri/sun-wukong-apinakuningas#sthash.eOxkUmBo.dpuf

Vastaukset


Vieras

#17862 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Paperipaavin palvojien käytös

2013-07-26 17:17:44

#17860: Lisää mytologiaa - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Paperipaavin palvojien käytös

Oliko sillä miten selkeä kanta tasa-arvoiseen avioliittoon....?