Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#13976 Kristillistä persuilua

20.05.2013 15:15



Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko on saanut ministerin vastauksen kirjalliseen kysymykseensä vaihtoehtoisten maailman synty -teorioiden liittämisestä opetussuunnitelmaan.

Niikko esitti kysymyksessään, että opetussuunnitelman perusteet kannustavat ja myös vaativat opettajaa auttamaan oppilasta itse arvioimaan kriittisesti vastaanottamaansa tietoa sekä itse tutkimaan ja löytämään vastauksia. "Kun biologian opetussuunnitelma esittää vain yhden teorian maailman synnystä, tämä tavoite ei pääse täysin toteutumaan. Olisi tärkeää, että oppilaille tarjottaisiin kriittistä pohdintaa varten myös vaihtoehtoisia teorioita, kuten teoria luomisesta", hän kirjoitti. Yhdellä teorialla hän viittasi evoluutioteoriaan.

Niikolle vastasi opetusministeri Jukka Gustafsson. Hänen totesi, ettei evoluutioteoria ole teoria maailman synnystä vaan teoria eliökunnan kehittymisestä. "Eri uskontojen luomiskertomukset elämän synnystä eivät ole tieteellisessä mielessä teorioita, eikä niitä siten voida esittää myöskään vaihtoehtoisina teorioina elämän synnystä tai kehittymisestä."

Vastaukset

taku

#13992 Re: Kristillistä persuilua

2013-05-20 16:40:29

#13976: - Kristillistä persuilua

Minusta evoluutioteoria ei ole ristiriidassa kristillisen uskon kanssa.pidän sitä varsin uskottavana.Tosin en ole biologi ja koska niin monet asioista oikeasti asioista tietävät kiistävät evoluutioteorian niin paha maallikon on mennä sanomaan juuta tai jaata.Asiaan pitäisi perehtyä kunnolla jotta voisi muodostaa oman mielipiteensä.Ainakin väite siitä että maailma olisi vain 6000vuotta vanha on minusta aika kaukaa haettua.Mikään ei ole tietenkään täysin varmaa mutta uskaltaisin lyödä vetoa sen puolesta että maapallo on ainakin satamiljoonaa vuotta vanha.En tiedä mistä tuo luku 6000 on repäisty.Ymmärtääkseni ihmisiä on ollut maapallolla noin 200 000 vuotta.Mutta suurimman osan ajasta ihmiset ovat kuitenkin vaeltaneet laumoissa kuin eläimet riistaa etsien.Historiallinen aika alkaa noin 3000ekr.Tuolta ajalta ovat peräisin vanhimmat kirjalliset lähteet.Maanviljely sai alkunsa noin kymmenen tuhatta vuotta sitten.Eli vaikka biologsesti ihmisiä onkin ollut olemassa satojatuhansia vuosia niin voidaan sanoa että" ä lyllinen kulttuuri ihminen" on ollut olemassa vain alle 10 000 vuotta.

Mutta uskoipa evoluutioteorian tai ei niin jokaisen on hyvä tutustua siihen ja on hyvä että sitä opetetaan kouuissa.teoria kun on jokatapauksessa olemassa.Ja kyllä koulussa voidaan hyvin kertoa että on olemssa myös kretionismi.Ja kyllähän asiasta on koulussa vähän puhuttukin.Ainakin minun koulussa ohimennen tosin.Se on sitten omajuttu millä tunnilla näitä esitetään. Mutta itseasiassa koko evoluutioteoriaan tulisi käyttää koulussa paljon enemmän aikaa.Juuri siksi että se on niin merkittävä ja suuren kiistan kohde.nuorille voi olla hyvin hämmentävää jos heille opetetaan jotain koulussa eikä kerrota että teorialla on vastustajia ja sitten kohtaavat jonkun kreationistin joka puhuu vakuuttavasti sitä vastaan.Esim amerikkalaista politiikkaa ei voi kunnolla hahmottaa ilman evoluutio/kretionismi kiistaa.On hyvä perehtyä myössiihen kuinka tälläiseen lopputuokseen on päädytty ja käydä läpi niitä todisteita joita evoluutioteorian puolesta on esitetty.Ja kyllä koulussa jonkin verran käytiinkin mutta ei tarpeeksi.Mikä olisikaan parempi tehtävä biologian kokeessa kuin lyödä paperi jossa kreationisti kirjoittaa perustelut evoluutio teoriaa vastaan j antaa tehtäväksi kirjoittaa vastine.