Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

/ #13976 Kristillistä persuilua

20.05.2013 15:15



Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko on saanut ministerin vastauksen kirjalliseen kysymykseensä vaihtoehtoisten maailman synty -teorioiden liittämisestä opetussuunnitelmaan.

Niikko esitti kysymyksessään, että opetussuunnitelman perusteet kannustavat ja myös vaativat opettajaa auttamaan oppilasta itse arvioimaan kriittisesti vastaanottamaansa tietoa sekä itse tutkimaan ja löytämään vastauksia. "Kun biologian opetussuunnitelma esittää vain yhden teorian maailman synnystä, tämä tavoite ei pääse täysin toteutumaan. Olisi tärkeää, että oppilaille tarjottaisiin kriittistä pohdintaa varten myös vaihtoehtoisia teorioita, kuten teoria luomisesta", hän kirjoitti. Yhdellä teorialla hän viittasi evoluutioteoriaan.

Niikolle vastasi opetusministeri Jukka Gustafsson. Hänen totesi, ettei evoluutioteoria ole teoria maailman synnystä vaan teoria eliökunnan kehittymisestä. "Eri uskontojen luomiskertomukset elämän synnystä eivät ole tieteellisessä mielessä teorioita, eikä niitä siten voida esittää myöskään vaihtoehtoisina teorioina elämän synnystä tai kehittymisestä."