Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#13935 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

20.05.2013 08:10

#13933: fundis - Re: Re: Re: Re: Re:

 

 

Saattaa olla fundamentalistin vaikeaa ymmärtää, ettei uskonnollisilla argumenteilla pystytä perustelemaan maallista lainsäädäntöä.

 

 

 

Vastaukset

fundis

#13942 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-05-20 11:10:45

#13935: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Ns kristityn maailman (eroksi muslimi yms muu Aasian porukka) lainsäädäntö perustuu Raamatun arvoihin ja periaatteisiin (ei Vanhan Testamentin, vaan Uuden Testamentin). Sinne ne ovat tulleet Roomalaisen lain 'Corpus Iuris Civilis,' kautta noin vuonna 530 kun kristinuskosta oli tullut Rooman valtionuskonto n. 400-luvulla. Aikaisemmat Rooman lait olivat olleet huomattavasti julmempia.

Esim. yhdenvertaisuus lain edessä on suoraan Raamatusta, vrt yhdenvertaisuusperiaate ylimmän tuomiovallan, Jumalan edessä.

taku

#13994 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-05-20 16:51:32

#13935: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Noh mitäpä tällä nyt tarkoitat? Jos tarkoitat ettei ateistia saa vakuutettua raamattullisilla argumenteilla olet siinä varmaan aivan oikeassa. Mutta jos väität ettei uskonto saisi vaikuttaa politiikkaan niin ei tarvi olla fundamentalisti ollakseen tuosta eri mieltä. Jokainen asiaan perehtynyt ajatteleva henkilö tajuaa ettei tuollainen väite kestä kriittistä tarkastelua. Sitäpaitsi voidaan perustellusti väittää ettei itseasiassa ole olemassa mitään uskontoa on vaan lukematon määrä erilaisia elämänkatsomuksia. politiikassa on sitäpaitsi hyvin pitkälle kyse etiikasta.Jos ihminen uskoo Raamattuun se vääjäämättä vaikuttaa hänen eettisiin käsityksiinsä ja sitä kautta politiikkaan. Tätä taas sekularistit eivät ymmärrä.Ja aika monilla vaikutus tapahtuu huomamatta.sillä kuten olen todennut kaikki uskonnot(mitä niillä tarkoitetaankaan) aatteet eli ideologiat ja kulttuurit ovat keskenään vuorovaikutuksessa.