Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

p.

#11638 Re: Naisen ja miehen avioliitto on ja pysyy.

27.04.2013 11:17

#11634: Raamattuun voi luottaa. - Naisen ja miehen avioliitto on ja pysyy.

Jokatapauksessa olet sävyisämpi aatteen puolustaja kuin eilinen kolleegasi,( jos käsitin  oikein).  Tuo mitä kerroit oli hyvä kuulla.  Mutta henkinen ilmapiiri voi kuitenkin olla erittäin kampittava asia tieteen maailmoissa.(joissa olen itse täysin maallikko). Ja tämä menee pikkusen asian vierestä. Mutta jos koette olevanne syrjitty vähemmistö, olis ehkä helppo samaistua seuraavaan:

Australialainen Dr Ian Macreadie, erittäin arvostettu molekyylibiologian ja mikrobiologian tutkija, jolla yli 60 tieteellistä julkaisua,   sekä 2 huippupalkintoa ja toimii Australian biokemian ja molekyylibiologianseuran sihteerinä ja tekee tutkimusta oman alueensa huipulla.  Alueella , joka monen mielestä liittyy vahvasti evoluutioon.

Macreadie kertoo,  että Raamatullinen luomisusko johtaa moniin vaikeuksiin muiden tiedemiesten kesken.  Kun kysyttiin,  onko häntä vainottu tämän takia, Ian vastasi:  Arvelen, että kysymys on enemmänkin naurunalaiseksi tekemisestä.

Vastaukset


Vieras

#11643 Re: Re: Naisen ja miehen avioliitto on ja pysyy.

2013-04-27 11:32:27

#11638: p. - Re: Naisen ja miehen avioliitto on ja pysyy.

Isaac Newton kehitti newtonilaisen mekaniikan ja toimi muutenkin modernin tieteen isänä. Tunnetun tutkimustyönsä ohella Newton tuotti kuitenkin pakkomielteisesti huimaavan määrän alkemiaan liittyvää materiaalia. Lainaus sivulta http://www.tieteessatapahtuu.fi/997/pekonen.htm:

"Olisimme valmiit hyväksymään sellaisen kehityskulun, että Newton ensin puuhasteli aikansa alkemian parissa, kunnes tajusi sen irrationaalisuuden ja palasi "oikean kemian" pariin. Valitettavasti hän kuitenkin kehittyi juuri päinvastaiseen suuntaan: hän eksyi hyvin alkaneista rationaalisista tutkimuksista yhä syvemmälle "väärään kemiaan". Kyseessä ei myöskään ollut hetkellinen hairahdus, vaan ainakin kolmekymmentä vuotta kestänyt pakkomielle, joka näännytti Newtonin hermoromahduksen partaalle – jättämättä jälkeensä mitään konkreettisia kemiallisia keksintöjä.

Newtonin alkemian harrastusta ei voi kirjata kuriositeetiksi, sillä hän saattoi olla jopa oman aikansa suurin alkemisti (mikäli tuollaisella alalla saavutettua suuruutta voidaan arvioida). Newtonin kuollessa hänen yksityiskirjastoonsa kuului toista sataa alkemiaa käsittelevää teosta. Hän itse kirjoitti alkemiasta runsaasti yli miljoona sanaa – vaikkei hän julkaissutkaan omaa alkemistista teosta."

Newtonin puuhastelua voidaan kaikin perustein pitää naurettavana. Samalla tavalla kukaan vakavastiotettava luonnontieteilijä ei varmasti saa hyväksyvää käsittelyä, jos hän oikean tieteen lisäksi tuuttaa eetteriin vaikkapa astrologisia "tutkimuksia". Naurettavia asioita tekemällä altistaa itsensä naurun alaiseksi. Näin on laita varsinkin nuoren maan kreationismin kohdalla.