Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

fundis

#9010 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

11.04.2013 17:15

#9001: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Raamatussa puhutaan 'ekleesiasta' joka käännetään Raamatussa välillä kirkoksi välillä seurakunnaksi yms. Sana tarkoittaa kuitenkin sitä porukkaa, joka ymmärtää Raamatun sanoman samalla tavalla ja se on se 'ruumis', jonka pää on Jeesus. Se ei ole mikään yksityinen seurakunta, jonka nimen voisi sanoa, vaan nimenomaan erilläänkin asuvat ihmiset voivat siihen kuulua.

Melkein voisi väittää, että Raamatun opetusten yleisin sisältö on se, että pitää osata erottaa eksytys oikeasta opetuksesta. Siihen ei pysty, jos ei käytä aikaa Raamatun lukemiseen ja rukoiluun.

 

Vastaukset

Alkup. kysyjä

#9015 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-04-11 17:29:59

#9010: fundis - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Sehän se tässä ongelmana onkin, että kaikki väittävät, ettei mitään voi ymmärtää kuin kuplan sisältä käsin :) Tiesithän esimerkiksi, että vanhoillislestadiolaisuudessa on se käsitys, että heidän seurakuntansa on Kristuksen ruumis, tuo mainitsemasi ekleesia. Pyhä Henki asuu heidän keskuudessaan ja on vain heillä, sillä heillä on avaimet taivasten valtakuntaan (juuri ne avaimet, jotka Jumala antoi Paavalille "kaiken, minkä te pidätte tai sidotte maan päällä, on pidetty ja sidottu taivaissa" noin suurin piirtein). He voivat siis tehdä Jumalan työtä maan päällä ja sitoa tai päästää synneistä ihmisiä, sillä tämä on heille raamatussa luvattu. Kaiken tämän on heille Pyhä Henki ilmoittanut. Kaiken tämän he ovat saaneet tietää, kun ovat käyttäneet aikaa raamatun lukemiseen ja rukoiluun. Ja btw, jos et ole vanhoillislestadiolainen, niin sinulle he eivät lupaa pelastusta, vaikka miten päin olisit ja rukoilisit ja lukisit. Koitappa väittää vastaan.


Vieras

#9026 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-04-11 17:50:29

#9010: fundis - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Melkein voisi väittää, että Raamatun opetusten yleisin sisältö on se, että pitää osata erottaa eksytys oikeasta opetuksesta. Siihen ei pysty, jos ei käytä aikaa Raamatun lukemiseen ja rukoiluun.

Ongelma tarkentuu: Raamattu onkin tahallaan sekavasti kirjoitettu siten että eksytyksen erottaminen oikeasta opetuksesta on vaikeaa ellei peräti mahdotonta. Jos kahden kovasti Sanaa lukevan ja rukoilevan kristityn tulkinnat eroavat toisistaan, voidaan toista aina joka tapauksessa syyttää hurskauden tai omistautuneisuuden puutteesta tai kovakorvaisuudesta Jumalan kuiskaukselle. Herää kysymys, että miksi rakastava Jumala olisi antanut rakkautensa kohteelle Antero Vipusen, kun tarjolla olisi ollut mahdollisuus selvempään ja kertalukemisella ymmärrettävään ilmoitukseen.

Selitysyrityksesi tekniikka näyttää olevan sama kuin paranormaalien ja muiden pseudotieteellisten ilmiöiden parissa puuhastelevilla, jotka kontrolloiduissa kokeissa puolustelevat jatkuvaa epäonnistumistaan sillä, että huoneessa on liikaa negatiivista energiaa tai jokin epäluuloinen ihminen, joka kielteisyydellään ja epäilyllään tukkii energiavirrat/estää kontaktin henkimaailmaan/värähtelee vihan taajuudella ja pelottaa rajantakaiset pois jne.

Näin on

#9043 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-04-11 18:56:26

#9010: fundis - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Näin on, sillä: "kirjain kuolettaa, mutta Henki tekee eläväksi".