KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Kommentoitu viesti

Jaana Vuorenpää
Vieras

#1108 Re: Re: Re: Salaseura

18.02.2011 15:42

#1058: Vieras - Re: Re: Salaseura 

 Vieras kirjoitti: "Hei "oppositio"! Kumpaa te nyt siis oikeasti haluatte: Palauttaa yhdistys alkuperäiseen tarkoitukseensa vai päästää ne uudet tuulet puhaltamaan.."

Haluamme tehdä molempia ja ne eivät ole millään tavalla toisiaan poissulkevia asioita. Haluamme palauttaa yhdistyksen toimimaan konkreettisesti kodittomien kissojen hyväksi, sillä nyt KKY ei sitä tee millään tavalla. Koko toiminta on lähes lamaantunut Terttu Kanervon ja hallituksen toimesta. Tämä tilanne pitää siten korjata pikaisesti. Kevät ja kesä ovat tulossa, jolloin kissapopulaatiot taas räjähtävät uusien pentujen muodossa. Kissat pitää saada hoidettua talteen ulkoa.

 Työtä on ihan kesykissojenkin kanssa, sillä ns. sosiaalitapauksia löytyy aina tasaisen varmasti ja myös terveydellisien syiden takia kissoista joudutaan monissa perheissä luopumaan. Karanneet ja kadonneet kissat työllistävät, tosin niiden osalta työjärjestys tulisi mennä löytöeläintalojen kautta. Tässäkin on mahdollisuus aktivoida yhteistoimintaa. Nyt useampi taho on kieltäytynyt yhteistyöstä niin kauan kun Terttu Kanervo on puheenjohtajana.

Meillä on paljon ajatuksia ja ideoita toiminnan nostattamiseen ja haluamme panostaa myös valistustyöhön tämän vuosituhannen keinoin, leikkauskampanjoita millään tavalla unohtamatta.

 Meitä on jo pelkästään oppositiossa useita kymmeniä ihmisiä; jäseniä, ensikoteja, entisiä jäseniä ja aivan uusia ihmisiä, joilla on paljon osaamista ja vahvaa kokemusta myös itse kissojen parissa. Koko jäsenistö että uudet halukkaat jäsenet pitäisi nyt saada hitsattua yhteen ja saada soutamaan samaan suuntaan! Niin kauan kuin nykyinen hallitus on toimissaan, tätä ei tule tapahtumaan.

Haluamme muutosta toimintaan ja olemme valmiita panostamaan myös siihen! Teemme tätä sydämellämme ja kissojen vuoksi.

Alun perin koko "sota" syttyi varsinaiseen roihuunsa juuri siitä, kun Terttu Kanervo ilmoitti ensikodeille, ettei puolivillejä kissoja enää oteta talteen yhdistyksessä. Nämähän vielä aivan kehityskelpoiset puolivillit kissat ovat olleet tämän yhdistyksen toiminnan kulmakivi, ja joita kukaan muu taho ei juurikaan loukuttele pihoilta pois. Ilmoitus oli meille se viimeinen pisara, josta koko operaatiomme on alkanut.

Sikäli että jostain syystä hallitus ei vaihtuisi, niin yhdistyksestä tulee tapahtumaan mittava jäsenkato ja suurin osa ensikodeista tulee lähtemään samalla. Emme suostu enää tällaisen diktaattorihallituksen poljettavaksi, joka ei välitä kissoista kuin ihmisistäkään!

Vastaukset

Vieras
Vieras

#1114 Re: Re: Re: Re: Salaseura

2011-02-18 17:55:26

#1108: Jaana Vuorenpää - Re: Re: Re: Salaseura 

 Löytöeläintalot ottavat edelleenkin kissoja kuten tähänkin asti. Siinä yhteistyössä ei ole mitään muuta problematiikkaa kuin se, että kissoja talteenottavat ihmiset eivät aina haluaisi kissoja niihin toimittaa, kun pelkäävät että kisut päätyvät lopetuspiikille. KKY nimenomaan on nyt ymmärtääkseni tähtäämässä siihen, että löydetyt lemmikit ensin kunnallisiin löytöeläintaloihin, lakeja ja ohjeistusta noudattaen. Sieltä kissoja voi hakea 15 vrk:n laillisen säilytysajan jälkeen mielin määrin KKY:n ensikoteihin hoivattaviksi vaihtoehtona lopetuksille (poikkeuksena Oriveden Boondocks, joka sijoittaa kissat itse). Valkeakoskella tämä toimii erityisenkin hyvin, Anneli Repo hoitaa käytännön kyseisessä paikassa ansiokkaasti ja yksin, toki kyseinen löytöeläintalo on hommassa mukana. Kuinka moni on edes kysynyt, olisko esim. Valkeakoskella ylitarjontaa kissoista?

Itsekin voi olla aktiivinen, ei aikuinen ihminen tarvitse hyysääjiä. Kissoja hakemaan vain! Ei siinä mitään erityistä hierarkiaa tarvita. Eikä riitelijät kauaa hierarkiaa siedäkään. Lopulta riitelevät keskenään.

Jos tarkoitat yhteistyön vaikeutuneen esim Pirkanmaan Eläinsuojeluyhdistuksen (Pesun) kanssa, niin ei voi muuta kuin ihmetellä Pesunkin tarkoitusperiä. Luulisi, että tärkeintä on auttaa kodittomiksi jääneitä tai omistajien pois luovuttamia kissoja. Jos ei homma tällä hetkellä toimi, niin sehän ei ole kenenkään muun kuin sen tahon omaa hölmöyttä.

Vieras
Vieras

#1115 Re: Re: Re: Re: Salaseura

2011-02-18 18:03:02

#1108: Jaana Vuorenpää - Re: Re: Re: Salaseura 

 Jäsenkato ei liene maata eikä KKY:tä kaatava tapahtuma. Eikä riitaisten ensikotienkaan häipyminen. Se asia voi tässä tilanteessa osoittautua enemmänkin ilmaa puhdistavaksi.