Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

Tommy B

#787 Re:

21.03.2013 14:29

#782: akateeminen -

Aloita vaikka tuolla:

http://www.humanreligions.info/intelligence.html

Toivottavasti kukaan ei käsittänyt sanomaani väärin. En siis sanonut että uskovaiset ovat automaattisesti tyhmiä. Viittasin vain uskonnon ja koulutustason korrelaatioon. Kyllähän se niin on, että läntiset teollisuusmaat joissa on korkea koulutustaso, ovat maallistuneempia kuin matalan koulutustason kehittyvät- tai kehitysmaat. Suomikin oli sata vuotta sitten kovin uskonnollinen, ja tänä päivänä kristittyjen Jumalaan uskoo n. kolmasosa kansasta. Miksiköhän näin?

Vastaukset

akateeminen isoäiti

#850 Äly hoi

2013-03-21 16:15:56

#787: Tommy B - Re:

Viittamasi visuaalisesti tutkimuksen näköinen kirjoitus, ei ollut minkään yliopiston julkaisu.Lähdeaineisto ja taas sen lähdeaineisto ei ollut tieteellisistä julkaisuista. Lisäksi lähdeaineisto oli lähes yhden henkilön mielipidekirjallisuuteen viittaavaa. Uskonnon asiantuntijan (so.teologin) kannanotto puuttui kokonaan.

Hyvin vahvasti ennakkoasenteinen 'tutkimus', joka saa varmaan sinut ja jonkun muunkin pitämään sitä tieteenä. Suuri puute oli älykkyysosamäärän mittaustekniikan ja sen luotettavuuden pohdinnassa (jota ei siis pohdittu). Psykologiassa ja lääketieteessähän ei nykyään arvosteta vielä 20 vuotta sitten käytettyjä testimenetelmiä, joissa painottui lähinnä matemaattis/looginen ajattelu älykkyys. Nykyään tiedetään olevan monia älykkyyksiä, joista varmaan olet kuullut esim.tunneälystä, josta puhutaan vaikkapa naistenlehdissäkin.

Olet hurahtanut pseudotieteeseen.Annat huiputttaa itseäsi. Ryhdy kriittisemmäksi. Uskalla ajatella itse.