Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

akateeminen isoäiti

#850 Äly hoi

21.03.2013 16:15

#787: Tommy B - Re:

Viittamasi visuaalisesti tutkimuksen näköinen kirjoitus, ei ollut minkään yliopiston julkaisu.Lähdeaineisto ja taas sen lähdeaineisto ei ollut tieteellisistä julkaisuista. Lisäksi lähdeaineisto oli lähes yhden henkilön mielipidekirjallisuuteen viittaavaa. Uskonnon asiantuntijan (so.teologin) kannanotto puuttui kokonaan.

Hyvin vahvasti ennakkoasenteinen 'tutkimus', joka saa varmaan sinut ja jonkun muunkin pitämään sitä tieteenä. Suuri puute oli älykkyysosamäärän mittaustekniikan ja sen luotettavuuden pohdinnassa (jota ei siis pohdittu). Psykologiassa ja lääketieteessähän ei nykyään arvosteta vielä 20 vuotta sitten käytettyjä testimenetelmiä, joissa painottui lähinnä matemaattis/looginen ajattelu älykkyys. Nykyään tiedetään olevan monia älykkyyksiä, joista varmaan olet kuullut esim.tunneälystä, josta puhutaan vaikkapa naistenlehdissäkin.

Olet hurahtanut pseudotieteeseen.Annat huiputttaa itseäsi. Ryhdy kriittisemmäksi. Uskalla ajatella itse.

Vastaukset

Jarp8000

#857 Re: Äly hoi

2013-03-21 16:21:31

#850: akateeminen isoäiti - Äly hoi

"Olet hurahtanut pseudotieteeseen.Annat huiputttaa itseäsi. Ryhdy kriittisemmäksi. Uskalla ajatella itse."

 

Juuri näin. Meillä on aivot ja lupa käyttää niitä ihan ite.

Tommy B

#878 Re: Äly hoi

2013-03-21 17:06:41

#850: akateeminen isoäiti - Äly hoi

Myönnettäköön ettei se ollut tutkimus, mutta siinä viitattiin kuitenkin tutkimustuloksiin jotka väitettäni tukevat. Jos vaivautuisit lukemaan uudestaan kirjoitukseni, niin huomaisit että en puhunut älykkyydestä, vaan koulutustasosta. Vältin älykkyys-sanan käyttöä tarkoituksella, koska sen ja uskonnollisuuden välisestä yhteydestä kai kiistellään ja siihen kiistaan minulla ei ole valmiuksia osallistua.

Mainitsin myös, että läntisissä teollisuusmaissa joissa on korkea koulutustaso, on uskonnollisuus pienemmässä roolissa ja tämä tutkimus johon laitan nyt linkin, tukee sitä väitettä. Se ensimmäinen oli hieman huono, kuten sanoit. Tässä vielä pieni lainaus, joka on tietysti hieman irti asiayhteydestä, mutta kuvaa kuitenkin tutkimuksen johtopäätöstä asiasta.

"If people sort across denominations on the basis of their beliefs, the negative relationship between education and beliefs at the denomination level can explain why education reduces religiosity at the denomination level."

http://www.economics.harvard.edu/pub/hier/2001/HIER1913.pdf