Haaga-Helian 75 % läsnäolopakon poistuttava ennen sen voimaan astumista

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#804

Töissäkäyvänä opiskelijana minulla ei ole mahdollisuutta jatkaa tutkintoani loppuun, mikäli uudistus tulee käytäntöön. Aloitin opinnot syksyllä 2023 ja muutin vuodenvaihteessa ulkopaikkakunnalle siinä uskossa, että pystyn tehdä opintojani joustavasti töiden ohessa kuten aikaisemminkin. En hakenut tällaiseen tutkintoon.

Emmi Keski-Nikkola (Vihti, 10.05.2024)

#814

Aivan älytön päätös. Opiskelijan pitää myös tehdä töitä etenkin nyt kun tuet laskevat

Kai Eerola (Espoo, 10.05.2024)

#829

Joustavuus opinnoissa on ehdottomasti taattava opiskelijoille, etenkin tilanteessa jossa hallitus leikkaa opintotukia ja näin ollen pakottaa opiskelijat käymään reilusti aiempaa enemmän työssä jotta edes elämän perusedellytykset kuten päivittäinen ruoka ja katto pään päällä voivat toteutua.

Onni Väyrynen (Kirkkonummi, 10.05.2024)

#839

Nyt kun aikuisopintotuki on poistettu niin ei missään nimessä mitään 75 % läsnäolopakkoa. Sellainen asettaisi perheelliset ja vuorotyöläiset eri arvoiseen asemaan muihin opiskelijoihin verrattuna. Oppimista tapahtuu muuallakin kuin koulunpenkillä ja osaamista voi testata esim näytöin, essein ja kokein - ei niin, että on pakko olla läsnä kokoajan koulussa.

Reetta Angelvo-Riipinen (Helsinki, 10.05.2024)

#855

Ensin aikuiskoulutustuki lakkautetaan ja nyt vaaditaan läsnäolo pakkoa. Miten ihmeessä ihmisillä on enään mahdollisuutta opiskella aikuisena? Monella meistä on lapset ja asuntolaina ja opiskelua on pakko tehdä töiden ohella, sillä ei kenelläkään ole varaa olla täysipäiväinen opiskelija. Olen aivan järkyttynyt tästä päätöksestä. Suomessa moni tekee vuorotyötä ja sen puolesta ei ole esimerkiksi mahdollista käydä koulua iltaisin tai arkisin. Itse olen opiskellut töiden ohella ja juurikin omien työvuorojen mukaan. Jos läsnäolo pakko tulee voimaan niin itselläni ei ole enää mahdollista opiskella. Valitsin vielä Haaga-Helian kaikista kouluista sen takia, että se on heittämällä paras koulu mitä suomesta löytyy. Olen todella pettynyt tähän päätökseen. Olen kuullut niin paljon huonoa siitä, että joutuu opiskelemaan paikan päällä sillä takarivissä istuu nuoret juuri lukiosta valmistuneet joita ei koulun käynti kiinnosta samalla tavalla kuin meitä aikuisia jotka ovat siellä koulussa nimenomaan oppimassa eikä kokemassa opiskelija elämää. Vaikea keskittyä jos takarivissä nauretaan ja ei panosteta täysillä opiskeluun.

Linnea Halme (Espoo, 10.05.2024)

#869

En suosittele tälläistä toimintaa, tämä poistaa työkykyisiä nuoria pois työelämästä huomattavan määrän, joka tarkoittaa meidän valtiossa suurrimalta osin palvelualan ammattihenkilöitä, kun puhutaan nuorista ja palvelualan työntekijöistä on jo valmiiksi pulaa.
Hyvä työkokemus eri työtehtävistä on erittäin tarkeää myös korkeakoulutetuille henkilöille.
Tämä on mielestäni täysin idioottimaista ja suosittelen teille uutta harkintaa, päinvastoin toiseen suuntaan millä voitaiisiin motivoida ja tietysti mahdollistamaan opiskelijoille töiden tekeminen koulun ohella.

NYT KOULUTUKSIEN KEHITTÄJÄT JA PÄÄTTÄJÄT HERÄTYS!!

Eemil Kortelainen (Tuusula, 10.05.2024)

#926

Tämä vaikeuttaa monimuoto-opiskelijan opinnoissa etenemistä ja pahimmillaan hidastaa valmistumista.

Maaria Hakanpää (Pori, 10.05.2024)

#947

Itsekin monimuoto opiskelleena (ja valmistuneena) pidin kovasti juurikin siitä, ettei tarvinnut olla paikalla aina. Ja myös näin Tampereella asuvana harkitsen vakavasti Haaga-Helian YAMK opintoja, jotka uudistuksen jälkeen vaikeutuisivat huomattavasti.

Tuomas Nieminen (Tampere, 10.05.2024)

#956

Työssäkäyvänä tämä tekisi koulunkäynnistä lähes mahdotonta. Samalla kun päättäjät tekevät työssä käymisestä lähes pakollista??? Mitä helvettiä

Paavo Ruotsalainen (Helsinki, 10.05.2024)



Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…