Haaga-Helian 75 % läsnäolopakon poistuttava ennen sen voimaan astumista

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#56

Hei!

Olen aloittanut tradenomi opinnot Haaga-Heliassa 2023 syksyllä. Olen tykännyt juuri siitä, että koulussa on ollut paljon joustoa ja esim kaikilla kursseilla ei ole ollut läsnäolopakkoa tai esim virtuaalitoteutuksille vaihtaminen on ollut mahdollista. Joustava oppiminen on ollut iso plussa töiden ohella. Töissä on pakko koulun ohella käydä ja tämä vaatii paljon joustoa kun myös suorittaa opintoja. Taloudellinen tilanne on ollut koko vuoden ahdistava ja hallituksen uusien leikkauksien myötä työn määrää on syksylle todennäköisesti lisättävä entisestään vaikka nyt vuoden olen jo mielestäni tehnyt maksimia eli kahta vuoroa viikossa. Syksyllä puhutaan 2-5 vuorosta jos meinaa taloudellisesti pärjätä. Jopa nykyisellä joustavalla mallilla on välillä ollut haasteita tasapainottaa työt ja koulu ja vapaata ei hirveästi ole jäänyt. Jos uutisoimanne 75% läsnäolopakko otetaan käyttöön ja kuvitellaan, että minulla olisi kursseja joka arkipäivä esim 11-17 välillä pakottaisi tämä minut tekemään töitä aina viikonloppuisin tai tekemään tosi pitkää päivää esim aamuvuorosta 6-10.30 ja siitä kouluun ja kotiin 17 jälkeen tai 11-17 koulua ja siitä suoraa töihin ja kotiin 23 jälkeen. Tässä kohtaa voidaan siis sanoa hyvästit millekkään ulkopuoliselle elämälle. Myös jo nyt tälläisiä päiviä minulla on ollut ja voin sanoa, että ei sellaista jaksa. Koulussa en ole näinä päivinä sisäistänyt mitään. Mielestäni tämä on todella vanhollinen ajattelu tapa eikä tue monimuotoista ja vapaa-valintaista opiskelua. Olemme itse kouluun hakeneet ja jokanen on vastuussa omasta oppimisestaan, ei olla enää lukiossa. Myös ihmiset on eri tilanteissa, jollain on mahdollista tulla koululle joka päivä sillä ei esim tee töitä mut tosi monella tilanne on päinvastainen. Jos opiskelu ei muuten kärsi tai on itse tyytyväinen panokseensa ni mielestäni koulun ei tähän kuulu puuttua.

Pakko vielä mainita, että opiskelijoiden mielenterveyteen vetoaminen on suoraan sanottuna tekosyy monelle päätökselle ihan hallituksesta lähtien. Tästäkään mitään kyselyä itse opiskelijoille ei suoritettu vaan ollaan kuunneltu opettajien mielipiteitä. Mistä lähtien opettajat on sielä luokassa opiskelija asemassa. Eivät he ole, vaan he ovat teidän palkkalistoilla kun taas me maksetaan velalla tästä koulutuksesta. Tuntuu väärältä että opiskelijoiden hyvinvointia käytetään syynä toimille jolla ei ole mitään tekemistä opiskelijan hyvinvoinnin kannalta. Tällä päätöksellä monen opiskelijan stressi ja vaikea taloustilanne pahenee sillä pelätään jo syksyä. Kuinka saada tarpeeksi tuloa ilman, että ei tule kursseista hylättyjä ja samalla stressi siitä jos opintopisteitä ei tämän takia kerry tarpeeksi ja kela perii rahoja vielä takaisin.

Laura Tihhomirov (Helsinki, 08.05.2024)

#106

Hei!
Olen 24v TYÖSSÄKÄYVÄ Opiskelija. Olen saanut mukautettua opinnot ja työt tasapainoon sillä nojalla että välillä joudun olemaan poissa koulusta. Olen kuitenkin suorittanut kaikki kurssini joille olen ilmoittautunut ja keskiarvoni on yli 4. On naurettavaa jos jatkossa joudun palamaan loppuun työn ja koulun takia sen vuoksi että ahkeruuteni vuoksi ei aikaa jää enää vapaa ajalle. Jos työni josta minulle maksetaan vaatii silloin tällöin koulusta poissaoloa, niin silloin olen poissa. Absurdia ja uskomatonta että ajattelette tämän motivoivan opiskeluun kun se todellisuudessa ajaa opiskelijat yhä suurempaan ahdinkoon. Kyse on korkeakoulusta jossa jokainen on ITSE vastuussa siitä, kuinka paljon lähiopetukseen osallistuu.

Ada Tekay (HELSINKI, 08.05.2024)

#168

Siis tämä on ihan järjetön uudistus. En mä saa mitään hyvinvointia kampuksella roikkumalla. Mulla on työt, kolme lasta ja 360t€ syytä käydä töissä. En ole kouluun hakenut näillä ehdoilla vuosi sitten.

Johanna Heikkilä (Porvoo, 08.05.2024)

#175

Olen monimuoto-opiskelija, ja käyn kouluanne pitkän matkan päästä. Käyn lisäksi kokopäivätyössä, eikä minulla ole tällä hetkellä varaa toimia työssäni vähempää. Tarkoituksenani on valmistua teidän kauttanne hyvin arvosanoin ja työllistyneenä, ja tämä suunnitelma ei tule onnistumaan mikäli uudistuksenne 75% läsnäolopakosta toteutuu. Ei ole inhimillistä, eikä mahdollista työskennellä kokopäiväisesti ja ajaa iltaluennoille kahtena iltana viikossa 200km/suunta. Jos perustelette päätöstänne opiskelijoiden hyvinvoinnin lisäämisellä, toivon että tiedätte, että minun hyvinvointini ei lisäänny, vaan laskee tämän päätöksen myötä. Toivon, että otatte huomioon tämän opiskelijan hyvinvoinnin kun harkitsette päätöstänne uudestaan.

Eveliina Lehti (Sauvo, 08.05.2024)



Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…