Pidetään kultturitalo Annis Porin kaupungin yksikkönä!
Me allekirjoittaneet, Porin kulttuuritalo Anniksen toimijat, käyttäjät, työntekijät ja ystävät, vaadimme, että Annis säilyy entiseen tapaan Porin kaupungin alaisuudessa.
Anniksella on kolme vakituista kaupungin työntekijää, joista yhden, vastaavan työntekijän paikka on juuri laitettu hakuun. Talossa toimii lukuisia yhdistyksiä ja ryhmiä, mm. Porin Teatterinuoret, yksi Suomen suurimmista lasten ja nuorten harrastajateattereista. Lisäksi talolla järjestetään erilaisia tapahtumia ja koulutuksia, hankkeita ja kursseja. Tiloja ja kalustoa jaetaan sovussa ja kaikille avoin Annis on elintärkeä ruohonjuuritason kulttuurin mahdollistajana. Talon käyttöaste on todella korkea.
40-vuotisen historiansa aikana Annis on monesti ollut uhan alla ja sen puolesta on taisteltu. 2000-luvulla taloa ja sen toimintaa on kuitenkin arvostettu ja juhlittu. 2001 Annis sai Opetusministeriön arvostetun Lastenpäivä -palkinnon ja samana vuonna Porin kaupungin Nuori porilainen -palkinnon. Annis oli myös kaupungin lastenkulttuuripoliittisen ohjelman kivijalka ja lastenkulttuurikeskusten verkostomalli. Talo on vuosia ollut ylpeilty sulka kaupungin hatussa.
Nyt Porin kaupunki kuitenkin suunnittelee Anniksesta luopumista. Annista hallinnoisi suunnitelman mukaan 2021 lähtien yhdistys, jolle kaupunki on luvannut Anniksen budjetin ja tilat.
Me allekirjoittaneet uskomme, että kaupungin alaisuudessa säilyminen antaa Anniksen toiminnalle turvalliset ja tasa-arvoiset puitteet ja haluamme sen jatkuvan. Vaikka rahoitus nyt luvataankin säilyttää entisenä, yhdistyksen toiminta on aina turvatonta ja rahoitus haetaan ja päätetään vain vuodeksi kerrallaan. On myös paljon helpompi leikata yhdistyksen avustusta kuin esimerkiksi lopettaa kaupungin työntekijän virka.
Olemme myös huolissamme suunnitellun yhdistyksen pyörittämisestä. Annis on ensisijaisesti lasten ja nuorten talo. Vanhemmat nuoret ja aikuiset tekevät jo nyt valtavasti talkootyötä toiminnan eteen ja tuottavat hyvin pienillä varoilla Porin kaupunkiin suuren määrän arvokasta kulttuuritoimintaa. Koko Annista pyörittävä yhdistys loisi suuren määrän lisätyötä, joka kohdistuisi toiminnan puitteisiin sen sisällön sijaan.
Me haluamme kehittää Anniksen toimintaa. Mielestämme se onnistuu parhaiten, jos toiminnan turvalliset puitteet taataan kaupungin puolesta ja uusi, pian valittava vastaava työntekijä koordinoi toimijoiden yhteistyötä. Porin kaupungilta on lyhytnäköistä omaan nilkkaan ampumista luopua ainutlaatuisesta, ympäri Suomen ja kansainvälisesti ihaillusta kulttuurikeskuksesta, jonka helmoista on syntynyt paitsi lukuisia kulttuurialan tähtiä Jorma Tommilasta Mari Rantasilaan ja Joonas Nordmaniin ja Dingosta Serpicoon, myös tuhansia eri alojen aikuisia, joiden elämään Annis on vaikuttanut voimaannuttavasti ja vahvasti heidän lopullisesta ammatistaan riippumatta.
Me, allekirjoittaneet vaadimme, että Anniksella saadaan keskittyä toiminnan sisältöön sen puitteiden sijaan ja talo säilyy Porin kaupungin alaisuudessa.
Adressin laatijoina ovat toimineet Anniksella toimivat:
Anne Rinnetmäki, ProAnnis ry
Antti Kaunisto, Anniksen työntekijät
Tuomas Vainionpää, Porin Teatterinuoret ry
Reetta Vehkalahti, Leikkiteatteri-yhdistys ry.
Teemu Virhiä, Porin ylioppilasteatteri
Miko Vahekoski, Teatteri Tyhjät Tilat
Annika Koivukorpi, Teatteri Taidep*ska
Susanna Mikola, Teatteriryhmä Mestarit-yhdistys ry.
Jani Järvelin, Serpico -yhtye
Tuomas Keskimäki, Hiidenhauta ja Hän Varasti Elämäni –yhtyeet
Reetta Vehkalahti, Leikkiteatteri-yhdistys ry. Ota yhteyttä adressin tekijään
Tämän verkkosivuston ylläpitäjän ilmoitusOlemme sulkeneet tämän adressin ja poistaneet allekirjoittajien henkilötiedot.Euroopan unionin yleiset tietosuoja-asetukset (GDPR) vaativat asianmukaisen syyn henkilökohtaisten tietojen tallentamiselle sekä vaativat, että tietoja säilytetään niin lyhyen aikaa kuin suinkin on mahdollista. |