VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE


Vieras

/ #3530 Re: Re: Tajuatko ollenkaan paukap..

08.05.2012 00:54

#3528: Pauka - Re: Tajuatko ollenkaan paukap..

 

 

Niin arvon Pauka, sama kaava on jatkunut jo kuukausitolkulla. Ensin yksi puolustelee susia pitkillä ja harkituilla argumentoinneillaan ja sitten heti perään pari nimimerkkiä kehuu hänen tekstejään maasta taivaaseen.

Sama kaava toistuu viikosta toiseen ja nimimerkit vaan vaihtuu. Aika läpinäkyvää toimintaa.

 

Mutta kuten jo sanoin, on se hyvä, että kaltaisesi keskustelijat pitävät edes tätä keskustelua yllä.

Mitään todellista muutostahan ei ole luvassa. Demokratia ei tässä asiassa toimi vaan muutaman vihreän kansanedustajan ansiosta susien suojelu pyörii ja susi nauttii uhanalaisen eläimen asemaa. Päivittäin saa lukea eri uutisista petovahinkoja. RKTL ja luonnonsuojeluliitto putsaavat omaa kuvaansa tuomitsemalla julkisesti susien kasvattamisen ja vapaaksi päästämisen, mutta mitään ei tapahdu, lupia ei ole tulossa lisää vaikka hyvin tiedetään osan susikannasta olevan näitä kasvatettuja susia.

Ainoa, mitä ongelman luonteen oikeasti tajuavat ihmiset voivat tehdä, on odottaa. Niin tyhmältä kuin se kuulostaakin, niin me odotamme sitä ensimmäistä lasta, jonka susi tappaa. Muuttuuko mikään sittenkään???? Kuka ottaa vastuun siitä??? Vai ottaako kukaan?? Ei tietenkään ota. On helppo puuttua asioihin, jotka eivät konkrettisesti kosketa itseään, mutta vahingon sattuessa vetäytyä sivuun. Niin siinä tulee käymään. Mutta jos edes niitä kaatolupia sitten saatais....