Merja Kyllönen pois ministerin paikalta


Vieras

/ #15

17.04.2012 21:04

Laitoin tammikuussa Kyllöselle tuon alla olevan kirjeen, johon en toki koskaan saanut palautetta. Mielestäni Kyllönen ei ole missään määrin tehtäviensä tasalla ja hänen käsittämättömät esityksensä lähtevät fiilispohjalta.

Kirje alkaa:

KILOMETRIKORVAUKSISTA

Hei!

Kuulin tänään radiouutisissa, että olette tehnyt esityksen kilometrikorvausten pienentämisestä. Perusteena teillä oli uutisten mukaan ollut, että Jyväskylän eteläpuolella on riittävän toimiva joukkoliikenne.
Tästä on ensinnäkin suoraan pääteltävissä, että esityksenne perimmäinen tarkoitus on rangaista oman auton käyttöä. Suomi on vapaa maa ja jokaisella olkoon oikeus liikkua millä haluaa kohtuullisin kustannuksin. Autoilijat on jostain käsittämättömästä syystä otettu silmätikuksi, vaikka maksamme kohtalaisen suuren summan valtion kassaan joka ikinen päivä.
Toiseksi olisin erittäin kiinnostunut tietämään, mihin perustatte väitteenne, että joukkoliikenne toimii mainitsemallanne alueella? Itsekin asun kyseisen alueen sisällä ja valitettavasti en voi yhtyä käsitykseenne. Kuntakeskukseen täältä on reilu 20 km. Kouluaikana täältä menee aamuisin yksi auto sinne päin ja iltapäivisin tulee takaisin. Kesällä on sitten vähän hiljaisempaa… Joku pitkän matkan pikavuoro toki menee niiden lisäksi, mutta moni tarvitsee taksin, että pääsisi pikavuoropysäkille.
Onhan täällä rautatieasemakin. Tosin viimeisetkin henkilöjunat lakkasivat pysähtymästä asemalla jo vuosia sitten. Itse asiassa nyt olin väärässä. Eihän tästä ole kuin pari viikkoa, kun näin omin silmin henkilöjunan seisovan asemalla. Ei tosin ottaakseen matkustajia tai laskeakseen heitä pois vaan ihan muista syistä. Silloin nimittäin oli muutama aste pakkasta ja sehän tiesi sitä, että vastakkaiselta suunnalta tuleva Pendolino oli luonnollisesti em. syystä myöhässä noin tunnin. Hylätyllä asemalla toiseen suuntaan menevällä junalla oli tilaa seisoskella sivuraiteella odottelemassa vastaantulijaa myöhästyen samalla itsekin aikataulustaan… Junalla matkustaminen on sitä paitsi suhteettoman kallista. Ja edellä esitetyn valossa epävarmaa arpapeliä.
No, olin ehkä hieman sarkastinen, mutta totta joka sana. Eli en sanoisi joukkoliikennettä vielä kovinkaan toimivaksi.
Kolmanneksi ihmettelen asiaa, joka koskee itseäni kaikkein eniten. Toimin myyntiedustajana ja liikun asiakkaissa pitkin Itä- ja Keski-Suomea ajaen n. 80 000 km vuodessa. Miten kuvittelette myyntimiesten (ja –naisten) harjoittavan ammattiaan ilman autoa? Samoin on monia muitakin ammatteja, joita ei kerta kaikkiaan voi harjoittaa julkisilla kulkuneuvoilla. Emmekö ole oikeutetut saamaan riittävän korvauksen kuluistamme? Esim. oman nykyisen autoni pelkkä markkina-arvo laski ensimmäisen vuoden aikana n. 25 000 e ja siihen lukemattomat kulut päälle. Näidenkin viimeisten (kohtuuttomien ja keinotekoisten) polttoaineen hinnankorotusten jälkeen kilometrikorvauksia pitäisi pikemminkin nostaa tuntuvasti.
Soitinkin ministeriöönne tänään ja sain kuulla, että asian tiimoilta oli tullut jo kymmeniä puheluita. En ihmettele.
Esittämääni taustaa vasten ei voi muuta kuin todeta, että asiaa ei ole todellakaan loppuu asti ajateltu. Ainakin toivon niin. Tai jos on, niin sitten olen todella huolissani.
Purkauksestani huolimatta ystävällisessä ja rakentavassa hengessä

Myyntimies