KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

mikkelistä

/ #2651 Kulujen minimointi ja varojen hankinta

22.11.2011 09:10

"2.1 Toimiminen yksinomaan ja välittömästi yleiseksi hyväksi
Yleishyödyllisen yhteisön toiminnan on oltava hyödyllistä ja yleistä. Arvioitaessa, toimiiko
yhteisö yleiseksi hyväksi, on kysyttävä, mitä intressejä yhteisö edistää. Yhteisö ei voi olla
yleishyödyllinen, jos sen toiminnan tarkoituksena on esimerkiksi varojen hankkiminen tai
kulujen minimoiminen ja toiminnan henkilöpiiri on pieni ja suljettu."

KKY:n jäsenet voisivat hartiavoimin miettiä tätä verohallinnon määritelmää yhdistyksen yleishyödyllisyydestä. Onko toiminnan tarkoitus nykyään enää varojen hankkiminen? Testamenttien, lahjoituksien ja avustuksien saaminen. Lippaita kilistellä joka marketin ovella? Jopa kaupungilta pitää anoa vielä avustuksia, vaikkei niitä mihinkään enää tarvita/käytetä.

Onko kuluja minimoitu: lopetettu ensikoteja, lopetettu lähes kokonaan kissojen talteenotto, vähennetty eläinlääkärikuluja jättämällä kissojen terveystarkastukset tekemättä (ainakin juuri talteenotetuille se pitäisi tehdä). Eläintalohanke? Sitä varten on kerätty jopa rahaa, mutta eläintalo ei enää näköjään kuulu suunnitelmiin. Syynä hallituksen huonosti hoitama yritelmä eläintalosta? Yhden ihmisen syyksi hallituksen on turha yhdistyksen asioita kaataa. Kulujen minimointia juuri yhdistyksen keskeisimmistä toiminnoista, toisaalta rahaa syydetään taloudenhoitajalle ja lakimiehille. Pistänpä tähän pari kysymysmerkkiä: ?? ja lisään vielä: What the f....!!?

Toiminnan henkilöpiirikin alkaa olla pieni ja suljettu. Jäseniä otetaan, mutta seula näyttää olevan tiukka. Ensin tentataan minkäs takia haluat liittyä ja mistäs oikein kuulit tästä kultapossukerhosta. Ja sen jälkeen pitää vielä ruksata kohta, että juu hyväksyn suunnitelmat ja lopuksi pitää vannoa lähes käsi piplialla, että olen samaa mieltä hallituksen kanssa. Jos sen jälkeen vielä jäsenanomus hyväksytään, se ei vielä takaa mitään. Saatat silti huomata olevasi suitsait ex-jäsen.

Joku vielä näköjään yrittää täällä piipittää ja keksiä jotain mm. Timoa vastaan, mutta heikot on eväät. Ettekö te siellä parempaan pysty? Vastaan ite: ette. Se on jo niin nähty.

Sanoisin, että KKY:n touhu on naurettavaa pelleilyä. Mutta valitettavan harva sen siellä tajuaa.

Taustaa vasten arvioituna KKY:n 3-vuotissuunnitelma on silmänlumetta, mutta jännityksellä jäädään odottamaan ensi vuotta ja sitä kuinka komeasti suunniteltu toiminta hyrähtää käyntiin.

En silti pidättele henkeäni sitä odotellessa.