Heinolan Reumasairaalan konkurssi estettävä!

Juan Carlos Guzman Monet
Heinola

/ #37 Syyt ha mahdollisia ratkaisuja

05.04.2010 01:54

Katsoessaan väittely asiasta täytyy myöntää että olette oikeassa. Kuitenkin olemme kaikki ampumassa osittain väärää puuta. Tässä on mielipiteeni asiasta tältä istumalta ja olen varma että voin olla väärässä muutamissa asioissa. Huom! En tunne säätiöiden lainsäädäntöjärjestelmä.

Mielestäni Reuman sairaalan kohtaloon ovat vaikuttaneet, enimmäkseen, seuraavat asiat:
•Johtaminen
•Markkinointi

Johtaminen
Reuman sairaalan johto on elänyt enimmäkseen KELAN rahoilla, eikä ole etsinyt mielestäni, tarpeeksi, muita vaihtoehtoja rahoitukselleen.
Esimerkiksi tulee kansainvälistyminen, yksityistäminen, keskittyminen/fokusointi ja tai eri alueisiin laajentaminen.

Kun puhutaan että Reuma ei ole ollut maailman nykymenon mukana, voi olla niin, jos he eivät etsineet sopivaa strategiaa jatkumiselle. Johdon tehtävä on etsiä tapoja varmistaa organisaation tulevaisuutta. Reumalla se on ollut haussa vuodesta 2006 lähtien. Tässä on tulos.

Reuma on sairaala. Ymmärrän sen, kuitenkin pitää aina etsiä vaihtoehtoja sen olemassaololleen? Onko tehty tarpeeksi töitä sen eteen? Ehkä on tehty väärää töitä. En tiedä.

Markkinointi
Reuman-sairaala markkinointi on ollut, mielestäni, heikko! Siitä, tuntevat hyvin lähinnä ne ihmiset, jotka sairastavat reumaa ja Suomen reumaliitto ry. Uskon, että he pitävät Reuman sairaalaa ainoana paikkana, jossa he saavat tarvitsemansa hoitonsa. Ja varman se onkin. Silti ihmettelen miten Reuman sairaala hoitaa markkinointinsa.

Kuinka monta ihmisiä, Suomessa ja maailmassa sairastavat reumaa tai siitä johtuvia sairauksia? Varmaan kymmeniä miljoonia. Jos vain 1 prosentti voisi tulla Suomeen saamaan maailman parasta hoitoa uskon, ettei olisi syytä elää pelkästään KELA:n rahoilla.

Suomen Reumaliitto ry. Markkinoi englannin kielen sivuillaan Apilan-kuntoutuskeskustaan. Ei tietoa Reuman sairaalasta.
Reumaa sairastavat muutkin kun suomalaiset. Reuman-sairaala ei ole tehnyt tarpeeksi askelia kansainvälistymisen suhteen. Muut kylläkin.
On Reuman-sairaalan hoitohenkilöt maailmankuulu, mutta mitä sitten? Miten Reuman-sairaalaa on hoitanut saamansa julkisuuttaan? Sillä voitaisi saada muitakin potilaita, josta voittaisin rahoittaa sairaalan toimintaa.

Kuka olen puhumaan niin?
Äitini (nykyään 65v.) on ollut 18 lähtien kärsinyt artrosista ja erilaisista luusairauksista. Ennen ensimmäinen ikävuoteni äitini oli sairaana eikä voinut kävellä. Siitä lähtien hän on ollut erihoidoissa Kuubassa. Reuman-sairaalaan emme ole hakeneet, ei ole ollut tarpeen. Kuitenkin tiedän että Reuman osaamista tarvitaan myös kansainvälisesti. Siksi ihmettelen, ettei Reuma ole tehnyt, tarpeeksi, kansainvälisiä ponnistuksia tai ainakin siitä ei näy heidän Internet-sivuillaan. Kaikki on Suomen kielellä. Suomea ymmärtävät enintään 5,5 miljoona ihmistä maailmassa. Maailma on muuttunut ja olemme osa siitä, haluamme siitä tai ei.
Markkinointi on alue, johon Reuman-sairaala voi panostaa.

On sellainen sanonta, että ”ihminen nuoruudessa ei huolehtii terveydestä saadakseen rahaa, sitten kun ei ole terveyttä on valmis antamaan kaikki rahat saadakseen terveytensä takaisin”. Reuman kohdalla ei eri asiaa, koska se tulee ilman että tiedä sen olevan itsellään.

Monet, jotka puhuvat Reuman sairaalan lakkauttamiseen puolestaan eivät välttämättä ymmärtää sairauden tai siitä johtuvia seurauksia. Tai ne, jotka katsovat enimmäkseen numeroita eikä välttämättä näe päätöksen vaikutus alue-poliitikkaan ja yhteiskuntaan.

Mitä voisi pelastaa Reuman sairaalaa?
Minulla on suunnitelma, joka voisi toimia nykytilanteessa (huom! Tietämättäni kaikkia yksityiskohtia ja detaljit asian ympärillä).

Vaihe 1.
Lainarahoitus, jolla saadaan toimintaa vuoden loppuun hoidetuksi. Tähän voi liittyä mahdollisia leikkauksia, vaatii tutkimusta.
Vaihe 2.
Suomen Reuman hoito uudelleenjärjestely. Hoito kolmessa kerroksessa:

Ensimmäinen porras- Tavallinen hoito - Terveyskeskukset eri paikkakunnilla
Toinen porras- •Erikoishoito tarvittavat tapaukset ja Ennaltaehkäisy - Reuman-sairaala
Kolmas porras- •Tutkimus ja kehitys
•Koulutus - Päävastuu Reuman-sairaala yhteistyössä eri tutkimuslaitoksen kanssa

Tällä tavalla voidaan varmistaa hoito aluellisesti ja erikoisosaamisen kehittämistä.

Vaihe 3.
Rakentaa rahoitus uudella tavalla. Sidosryhmien työskentely uudella tavalla.
Vaihe 4.
Reuman-sairaalan Suomen ja kansainväliseen markkinointiin panostamiseen, jotta voidaan saada lisää rahoitusta.

Mielelläni kuulen ajatuksenne. Olen pahoillani kirjoitusvirheistä, Suomi ei ole äidinkieleni.