Heinolan Reumasairaalan konkurssi estettävä!

Saija Sivén
Nastola

/ #30 Mitenkä olet aikonut hajauttaa reumaosaajan Jani Heinonen?

03.04.2010 18:29

Ote Heinosen kirjoituksesta:
"En ole sanonut että olisi parempaa asiantuntijaa. Enkä ole sanonut että Reumasairaalassa ei tehtäisi asioita hyvin. Puhun sen puolesta, että reumahoito saataisiin alueellisesti tasa-arvoiseksi"

Alueellinen tasa-arvo olisi ihan hyvä juttu. Jos tasa-arvoa olisi ollut olisivat reumasairaat eri puolilta Suomea päässeet Reumasairaalaan hoitoon.
( Oletko kuullut muuten lääkäripulasta Suomen perukoilla?)
Mutta valitettavasti alueellista tasa-arvoa ei tulla saavuttamaan reumasairaalan lopetuksella.
Vaikka kuinka haluaisit niin Ylijokeakaan ei voi nykyisillä tieteen taidoilla hajauttaa. Kuten ei myöskään muitakaan alansa huippuja joita olet nyt hajauttamassa.Tietääkseni mikään laki ei pakota heitä lähtemään eri puolille Suomea. Minä en ainakaan uskalla väittää toisten ihmisten puolesta mitä he tulevat tekemään. Mutta eikö kilpailun osaajista yleensä voita pääkaupunki seutu? Riitta Luosujärvihän (HUSin reumaklinikan vastaava ylilääkäri) myhäili A-talkin puheissaan tyytyväisenä kun saa näin reuman osaajia tekemään erikoisleikkauksia mihin hekään eivät ole ennen pystyneet. Ja luulisi siellä olevan osaajia parhaasta päästä...
Tiesitkö muuten että reuma oli puhdas sairaala?

Minulle kävisi jos sama huipputiimi joka on hoitanut tytärtäni nyt Heinolassa hoitaisi häntä vaikka Joensuussa puhtaissa olosuhteissa. Kunhan hän vaan vastaavan tasoisen hoidon saisi jatkossa ja pystyisi juoksemaan,tanssimaan jne.