Heinolan Reumasairaalan konkurssi estettävä!

Saija Sivén
Nastola

/ #27 Vastaatko sinä Jani Heinonen väitteistäsi?

03.04.2010 15:11

On helppoa sanoa ja väittää että reumaa osataan hoitaa muualla paremmin ja halvemmalla.
Mutta otatko sinä myös vastuun mielipiteestäsi?
Arja Karhuvaara ja Riitta Luosujärvi jotka ovat samaa mieltä kanssasi eivät ottaneet vastuuta vaan siirsivät sen terveyskeskuksille.

En jaksa kommentoida ja oikaista kaikkia noita väitteitäsi.
Toivottavasti ihmiset ajattelevat omilla aivoillaan...
Mutta kun sinulla tuota intoa piisaa niin vastaappa esittämiini kysymyksiini!

Kuka on mielestäsi parempi asiantuntija kuin ylilääkäri lastenreumatologi Heikki Ylijoki ? Kuka muka tietää Suomessa lastenreuman hoidosta käytännössä enemmän kuin hän? Hän sanoi A-studion haastattelussa ettei reumalapsia osata hoitaa muualla. (Ohjelma on nähtävissä YLE Areenassa.)

Ja jos sinun mielestäsi asiat on hanskassa niin miten KELA on jättänyt julkisen
tietopyynnön.
http://www.hankintailmoitukset.fi/fi/notice/view/2010-009732/

Kyseessä on tietopyyntö (markkinakartoitus), ei ennakkoilmoitus, hankintailmoitus tai tarjouspyyntö.

Kelan terveysosaston kuntoutusryhmällä on suunnitteilla tehdä hankinnat Kelan harkinnanvaraisena ja vaikeavammaisten kuntoutuksena toteutettavasta lasten ja nuorten reumaa sairastavien kuntouttavasta hoidosta.
Tietopyynnön tarkoituksena on kartoittaa mahdollisia palveluntuottajia, jotka haluavat tarjota edellä mainitut edellytykset täyttävää kuntoutuspalvelua Kelalle.Vastaus tietopyyntöön pyydetään toimittamaan 21.4.2010 mennessä.

-Koska meinaat että kuntouttava hoito lapsille ja nuorille pääsee alkamaan?
-Eikö Sosiaali- terveysvaliokunnan jäsen Arja Karhuvaara ole jäävi tekemään päätöksiä koska on Ortonin hallituksessa?
- Ensin sanottiin että Lastenreumahoito keskitetään, nyt sitä ollaan hajauttamassa. Kumpaa nyt ollaan tekemässä mielestäsi?
- Miten on mielestäsi järjenmukaista että että samat ihmiset perustelevat tekemisensä toisessa tilanteessa sillä että hoidot pitää keskittää ja toisessa että ne pitää hajauttaa?
- Jos lastenreumahoito keskitetään niin minne? Potilaille matka ei ongelma, mutta kuinka meinataan siirtää Heinolan osaajat esim. Turkuun. Onko kukaan kysynyt heiltä?
- jos rahasta on kysymys niin kuinka paljon tämä älyttömyys on tullut jo nyt maksamaan ? Täytyyhän kuluihin laskea työaika jota tähän nyt käytetään eri puolilla suomea.
-Kun reumasairaalaon nyt pois nouseeko reuman kuntouttavan hoidon hinnat markkinoilla? Reuman tarjouksethan halvimmasta päästä vaikka heillä oli tarjota hoitoa eikä kylpylälomaa.
- Kuinka monen kansanedustajan ja muiden joilla on ollut mahdollisuus vaikuttaa asiaan taustalla on ollut kuntoutuslaitos joka on hingunnut osingoille reumapotilaista ilman mahdollisuuksia heitä oikeasti hoitaa.
- Miten paljon sairaalan seinät tulevat maksamaan tyhjinä yhteiskunnalle?
- Kuinka käy huippukylmähoidolle ja sen tutkimukselle?
- eikö tämä olisi ollut hyvä vientituote eikä päinvastoin?
- Mutta missä on ministeri Risikko?