Kannabis lailliseksi

Kimmo Tamminen
Suomi

/ #1567 Vastustajan kasaamia selityksiä (ei sepitelmiä)

18.01.2010 15:37

Tästä tulee pitkä juttu. Kopionti- ja liittämisklikit olivat käytössä ehkä vähän enemmän kuin 10-luokalla. Lämään jatkoon paljon tekstiä ja asiaa, mutta onhan täällä sähköistä tilaa rajattomasti.

Ensinnäkin se ei yllätä, että kukin puolustaa asioissa vain omaa kantaansa. Jos kirjoittaminen on edes jonkinlainen keino hallita tai kontrolloida ”vihaa”, niin kirjoittaminen on aina joksenkin asiallista.

Päivittäinen sauhuttelija on kertomansa mukaan löytänyt keinon kouluarvosanojensa nostamiseen. En kerro enkä väitä, että 10-luokalla peruskoulun oppimäärää opiskellaan uusintana ja asiat ovat toiseen kertaan käsiteltyinä helpompia. Kannabiksen aiheuttamaan aivojen pehmenemiseen tai paranemiseen minun ei tarvitse ottaa kantaa. Aina tulee myös kevätlukukausi ja sen jälkeinen elämä.

Koskaan en ole koittanut vahvempia.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

On yleinen väite, että ”miedon huumeen ystävät” hollantilaiset käyttävät vähiten kannabista Euroopassa. Toisaalta väitetään, ettei huumeturismi ole Hollannissa lisääntynyt. Onko missään vastausta siihen mikä sitten pitää kannabiksen hinnan ns. kohtuullisena Hollannissa ja alan ”teollisuutta” voimissaan? Entä onko Hollannissa jokin kannabisvero meikäläisen tupakkaveron tapaan kompensoimassa aineiden aiheuttamia haittoja tai paisuttamassa valtion budjettivaroja?

Täälläkin esiteltyjen tutkimusten mukaan kannabiksen käyttö on yleistä ja yleistymässä kansamme nuoressa väestönosassa. Niin on laita myös muiden huumeiden osalta. Väitteiden mukaan laillistaminen ei välttämättä lisäisi kannabiksenkäyttöä. Ainakin fiksut pitäisivät käytön haittoja aiheuttamattomalla ”normaalitasolla”. Osa voisi kuulumma aikuistuessaan jopa lopettaa kannabiksen käytön. Pelko erilaisten sosiaalimenojen kasvusta olisi kuitenkin ilmeinen. Maksajaksi voisi joutua kasvava eläkeläisjoukko. Entä kannabisvero, se tulo puoli? Pystyttäisiinkö myös kannabismyyntiin kohdistuvia välillisiä veroja sopivasti korottamaan lisäämättä liikaa edelleen jatkuvaa laitonta kannabismyyntiä? Joka tapauksessa laillistamisen myötä vain vähemmistönä olevat kannabistit hyötyisivät.. Itselleni en ainakaan keksi siitä mitään hyötyä.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


Tavoitteena huumeeton maailma on varmasti yhtä utopistinen kuin huumeiden laillistaminenkin. Huumeaine on vain joka laiton tai se säädetään lailliseksi. Mielestäni välimuotoja ei voi hyväksyä.
Väitetään, etteivät poliitikkomme uskalla ottaa kantaa kannabiksen laillistamiseen. Löysin kuitenkin eräiden eduskuntavaalien alla julkaistun kannabisyhdistyksen tiedotteen: http://www.lycaeum.org/~sky/julkaisut/tiedote/eduskuntavaalit_1999.html
Siinä oli listattu dekriminalisointia tai laillistamista kannattavia ehdokkaita. Silmiinpisti myös Vasemmistoliiton nykyisen puoluejohtajan Paavo Arhinmäen rohkea välimuodonkanta:
"Kannatan nimenomaan käytön dekriminalisoimista. Myöskään omaan käyttöön kasvattamisen ei pidä olla rangaistavaa. En kuitenkaan laillistaisi kannabiksen myyntiä. Tietenkin on lievästi paradoksaalista, että kannabiksen käyttö ei ole kiellettyä, mutta myyminen on. Minusta myynnin kieltäminen kuitenkin ohjaisi asiaa niin, että veisimme sillä mahdollisuuksia diilereiltä ja toisaalta se ohjaisi enemmän nimenomaan kotikasvatukseen. Näin poltettava kannabis olisi toivon mukaan puhtaampaa [...] kannabiksen käytön dekriminalisointi ei ole minulle mikään koukku tai vaaliteemani."
Matkanvarrella rohkeus on ymmärrettävästi karissut. Onko aikuistumista? Viisastumista? Varmistelua? Pelkäämistä? Kohta näemme nouseeko asia jo jollekin koukuksi tai peräti vaaliteemaksi.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Kannabiksesta on olemassa myös suomalaisia tutkimustuloksia. Esim.
Bergman, Elisa. Seksuaalineuvonta osana päihteiden käyttäjien terveysneuvontaa. Opinnäytetyö, Seksologian ammatilliset erikoistumisopinnot. Jyväskylän Ammattikorkeakoulu, 2007. Sitä on käytetty lähteenä verkkosivustolla:
http://naistenvirta.nettisivu.org/tietoiskuja/seksuaalisuus-ja-kannabis/
”Seksuaalisuus ja kannabis
• pieni kerta-annos voi vähentää estoja ja lisätä seksuaaliviettiä
• käytön alussa seksuaalinen halu voi lisääntyä ja voimistua, jatkuvien suurten kerta-annosten vaikutus on päinvastainen
• aiheuttaa pitkäaikaiskäytössä totaalista haluttomuutta
• vaikuttaa sekä hormonituotantoon että perimään
• puberteetti-iässä aloitettu kannabiksen käyttö vaikeuttaa normaalia hormonaalisen kehityksen kulkua
• kuukautiskierto muuttuu usein epäsäännölliseksi
• murrosikäisyyden aika pitenee
raskaus:
• kannabinolit läpäisevät istukan ja kertyvät sikiöön
• aiheuttaa sikiön pienipainoisuutta
• ennenaikaisen synnytyksen riski kasvaa
miehet (yllä olevien soveltuvien kohtien lisäksi):
• kannabis heikentää siittiöiden laatua ja määrää
• siittiöillä on todettu runsaasti epämuodostumia, mikä lisää lapsettomuuden riskiä
Lähde:
Bergman, Elisa. Seksuaalineuvonta osana päihteiden käyttäjien terveysneuvontaa. Opinnäytetyö, Seksologian ammatilliset erikoistumisopinnot. Jyväskylän Ammattikorkeakoulu, 2007”
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Kannabis on vaikutuksiltaan dopingaine: ” Kannabiksen tärkein vaikutus on se, että se voimistaa sitä tunnetilaa, jossa käyttäjä on jo valmiiksi”.
Muuten vaikutuksia on kuvailtu sivustolla:
http://web4health.info/fi/answers/add-cannabis-psychosis.htm


Siellä kysymyksiin on vastaillut: Wendy Moelker, vastaava psykologi, ohjaaja, Emergis mielenterveystyön keskus, Goes, Alankomaat.
Ensimmäinen versio: 20 maalis 2004. Viimeksi muutettu: 25 touko 2005.

”Miten hasis (ruoho, marihuana, kannabis) vaikuttaa?
Vastaus:
Kannabiskasvi sisältää yli 400 kemiallista ainetta. Noin 60 niistä on ainutlaatuisia ja niitä ei löydy mistään muusta kasvista. Näitä aineita kutsutaan cannabioideiksi. Aine, joka on eniten vastuussa kannabiksen fyysisitä ja psyykkisistä vaikutuksista, on THC, lyhennys nimestä delta-9-hydrocannabinol. Nykyään tätä ainetta voidaan valmistaa myös laboratoriossa. THC:n määrä eri kannabistuotteissa voi vaihdella hyvin paljon. Marihuana (ruoho) sisältää vähiten THC:tä ja hasis sisältää suurempia määriä, mutta se riippuu myös itse tuotteesta. THC vaikuttaa aivoihin nopeimmin poltettaessa.
Jotta saataisiin vapautettua THC:tä kannabiksesta, sitä tulisi lämmittää, usein tämä tehdään polttamalla. 10-25% THC:stä imeytyy silloin, kun sitä hengitetään ja vain 6% silloin, kun sitä syödään. Määrä, mikä tarvitaan THC:tä, jotta tuntisi vaikutuksen, on noin 10 milligrammaa, tästä määrästä vain pieni osa imeytyy ja vaikuttaa aivoihin. Viikko kannabiksen polttamisen jälkeen vain 60-70% THC:stä on poistunut elimistöstä koska se varastoituu kehon rasvakudoksiin. 4-6 viikon kuluttua THC:tä ei enää havaita verikokeessa. Psykoaktiiviset vaikutukset loppuvat kuitenkin parissa tunnissa. THC voidaan havaita virtsakokeessa pari päivää viimeisen käytön jälkeen. Kroonisten käyttäjien virtsassa se voidaan havaita viela pari viikkoa viimeisen käytön jälkeen.
Miten kannabis vaikuttaa mielentilaan?
Vastaus:
Kannabiksen psykologiset vaikutukset alkavat melkein välittömästi kannabiksen polttamisen jälkeen (2-10 minuuttia) ja suurin huippu on 30-60 minuutin jälkeen. 2-4 tunnin jälkeen vaikutukset ovat melkein täysin kadonneet. Kannabiksen syömisen jälkeen vaikutukset tulevat 1-2 tunnin jälkeen ja ne voivat kestää 3-10 tuntia. Kannabiksen tärkein vaiktus on se, että se voimistaa sitä tunnetilaa, jossa käyttäjä on jo valmiiksi, mutta tämä voi vaihdella paljon henkilöiden välillä. Vaikutus riippuu nautitusta määrästä, henkilökohtaisista tekijöistä (kuten mielentilasta ja herkkyydestä kannabiksen vaikutukselle), tavasta, jolla kannabista nautitaan (polttaminen tai syöminen) ja käyttäjän kokemuksesta.
Suuristä henkilöiden välisistä eroista huolimatta kannabiksella on myös psykologisia vaikutuksia, jotka ovat tyypillisiä kannabiksen käytölle. Käytön jälkeen henkilö tuntee olevansa pilvessä (englanniksi high tai stoned). Euforinen hyvänolon kokemus kasvaa ja muuttuu vähitellen rauhallisuudeksi ja rentoutuneisuudeksi. Käyttäjä tuntee kannabiksen vaikutuksen ja ajan kokeminen hidastuu, minuutit tuntuvat kestävän tunteja. Värit, muodot ja tuoksut tulevat intensiivisemmiksi ja ne koetaan eri tavalla. Muita tavallisia vaikutuksia on halu syödä (food kick) ja kontrolloimaton halu nauraa (laugh kick). Hallusinaatioita, eli näkö-, tunto- ja kuuloharhoja ei yleensä esiinny kannabiksen käytön seurauksena. Mutta myös negatiivisia vaikutuksia voi esiintyä. Havaintojen muuttuminen voi aiheuttaa ahdistusta, paniikkia ja sekavuutta ja ihmiset, jotka eivät ole miellyttävässä mielentilassa ennen käyttöä voivat kokea negatiivisten tunteiden voimistumisen.
What are the cannabis/haschish/marijuana physical effects?
Answer:
The use of cannabis has all kinds of physical consequences. The most important ones are:
• Increased heartbeat. Generally, it slows down in about 20 minutes.
• Drop of the pressure in your eyeball.
• Change of blood pressure.
• Sense of cold or hot hands and feet.
• Discoloration of the white of the eye to somewhat pink because of dilation of the vessels in the conjunctiva of the eye.
• Relaxation of the muscles.
• A dry mouth.
These effects are temporary and mostly disappear after a couple of hours.
Mitä haittavaikutuksia on kannabistuotteiden pitkäaikaisella käytöllä?
Vastaus:
Yhden tai useamman jointin/sätkän polttaminen päivässä vuoden ajan tai pidempään voidaan laskea pitkäaikaiseksi käytöksi. Tämä määritelmä vaihtelee kuitenkin paljon.
Pitkäaikaisen käytön terveysriskit ovat:
• Joissain tapauksissa suurkuluttajat tuntevat ahdistusta, masennusta ja epämukavaa oloa.
• Kannabistuotteet vaikuttavat ajokykyyn.
• Kannabiksen (hasis, marihuana) polttaminen aiheuttaa karsinogeenien pääsyn elimistöön ja lisää syöpäriskiä.
• Raskauden aikana kannabistuotteilla voi olla negatiivisia vaikutuksia sikiöön.
• Pitkäaikainen käyttö voi vaikuttaa ajattelukykyyn ja tunteisiin.
• Joissain tapauksissa pitkäaikainen kannabistuotteiden käyttö johtaa riippuvuuteen ja väärinkäyttöön.
• Kannabistuotteet voivat aiheuttaa psykoosin niillä henkilöillä, jotka ovat alttiita sille. Lisää
• Joidenkin tutkijoiden mielestä:
• Kannabistuotteiden käyttö voi johtaa kovien huumeiden käytön aloittamiseen.
• Kannabis heikentää immuunipuolustusta.
• Kannabis vaikuttaa lisääntymiskykyyn.
• Kannabis aiheuttaa skitsofreniaa. Lisää
• Kannabis aiheuttaa apatiaa ja mielenkiinnon sammumista. ”

Ja lopuksi Wendy Moelker, vastaava psykologi, ohjaaja, Emergis mielenterveystyön keskus, Goes, Alankomaat, vastaa vähemmän vakuuttavasti: ”Näille väitteille ei kuitenkaan ole todisteita.”

Aineen käytössä on kuitenkin varmuudella kaikenlaisia riskejä. Lisäksi aineen vaikutukset vaihtelevat eri yksilöillä, minkä käyttäjätkin tunnustavat. He puolustelevat mielellään tapojaan/laittomuuksiaan väittämällä ainetta puhtaaksi luonnontuotteeksi yms. On se ymmärrettävää, kuten sekin, että ihmiset lisäävät jossakin myös kamelinpaskaa leipätaikinaan.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Kannabis on kielletty urheilussa lähinnä siksi, että sen käyttö on urheiluhengen vastaista ja toisaalta siksi, että se on terveydelle haitallista. WADA on sijoittanut kannabiksen "erikseen määriteltyjen aineiden" joukkoon. Usean Suomen urheiluliiton sivustolta löytyykin antidopingtoimikunnan tohtoritasoinen kannabislausunto:
http://www.antidoping.fi/view.cfm?page=36582D2B-E3E7-4796-8E30-1A642A1B03F2&articleid=7e1e10bd-8fc0-47a2-943a-13cd518d06cf
”Kannabis ja urheilu

Kannabista saadaan Cannabis sativa -hamppukasvista. Päihdehampusta on eristetty noin 400 kemiallista ainesosaa, joista huumaavia kannabinoideja on yli 60. Määrältään huomattavin ja ominaisuuksiltaan tärkein niistä on delta-9-tetrahydrokannabinoli eli THC. Ne hamppulajikkeet, joiden THC-pitoisuus ylittää 0, 3 painoprosenttia on luokiteltu huumehampuksi.
Delta-9-tetrahydrokannabinoli ja sen johdannaiset mainitaan psykotrooppisia aineita koskevan yleissopimuksen luettelossa I. Kannabis on yleisimmin käytetty huumausaine Suomessa. Vuonna 2006 suoritetun kyselytutkimuksen mukaan noin 7 % 15 – 34 vuotiaista suomalaisista oli käyttänyt kyselyä edeltäneen vuoden aikana kannabista.
Kannabista käytetään marihuanana, hasiksena tai kannabisöljynä. Marihuana on kasvien varsista ja lehdistä jauhettua rouhetta, jota käytetään polttamalla savukkeena tupakan tavoin. Hasis taas on kasvin erittämää pihkaa, jota yleisimmin poltetaan piipussa tai sekoitetaan ruokiin tai juomiin. Tiivistettyä kannabisöljyä voidaan tiputtaa savukkeisiin tai ruokiin. Käyttäjät kutsuvat yhtä tavanomaista kannabisannosta nimellä "jointti".
Hasiksessa on yleensä 10 – 50 mg delta-9-tetrahydrokannabinolia puolessa grammassa, mikä on tavanomainen annos. Marihuanasavukkeet sisältävät yleensä 5 - 30 mg THC:tä. Kaikkien kannabistuotteiden pitoisuuksissa on suurta vaihtelua.

Kannabiksen vaikutukset
Kannabiksen vaikutukset riippuvat käyttäjien psyykkisestä rakenteesta, ympäristöstä, kokemuksista ja ennakko-odotuksista. Kannabinoidit vaikuttavat useisiin aivon osiin, erityisesti otsalohkoon, limbiseen järjestelmään sekä pikkuaivoihin. Nämä aivoalueet huolehtivat älyllisistä toiminnoista, tunteista, muistista ja liikkeiden koordinaatiosta. Hermosolutasolla ne vaikuttavat kannabinoidireseptoriin, joka on elimistön oman aineen, arakidonyylietanoliamiinin eli anandamidin vaikutuskohta. Anandamidin fysiologista merkitystä ei toistaiseksi tunneta.
Kannabista ja sen synteettisiä johdoksia on tutkittu muun muassa astman, pahoinvoinnin, kivun, ruokahaluttomuuden sekä eräiden neurologisten tautitilojen hoidossa. Toistaiseksi niillä ei ole suurta merkitystä lääketieteessä ja käyttöä ovat haitanneet erilaiset sivuvaikutukset, kuten hallusinaatiot ja sekavuustilat.
Kannabiksen pääasiallinen vaikutus on keskushermoston lamaus, johon liittyy usein mielihyvän tunnetta. Kannabiksen vaikutus muistuttaa alkoholihumalaa. Kannabis heikentää ajan, paikan, nopeuden ja etäisyyden arviointia. Nämä yhdistettynä koordinaatiokyvyn, reaktiokyvyn ja muistin huononemiseen sekä ajatuksen kulun katkonaisuuteen johtavat lisääntyneeseen onnettomuusriskiin tarkkuutta vaativissa työtehtävissä, erityisesti liikenteessä. Kannabis ei aiheuta alkoholihumalan tavoin krapulaa.
Kannabiksen vaikutukset ilmenevät välittömästi polttamisen alkamisen jälkeen ja ovat voimakkaimmillaan noin 20 minuutissa. Käytetyistä annoksista riippuen vaikutukset kestävät 1 - 6 tuntia kunkin annoksen jälkeen. Mikäli kannabista käytetään syömällä tai juomalla alkavat vaikutukset hitaammin, yleensä 30 - 60 minuutin kuluessa ja kestävät 4-6 tuntia.

Kannabiksen imeytyminen ja poistuminen kehosta
Rasvaliukoisina aineina kannabinoidit imeytyvät nopeasti keuhkoista keuhkoverenkiertoon ja toisaalta yleisestä verenkierrosta keskushermostoon. Polttamalla käytetystä kannabiksesta imeytyy keuhkojen kautta elimistöön 10 - 25 %:ia poltettavassa annoksessa alun perin olleesta THC-määrästä. Suun kautta annostellusta THC:stä vain noin 6 % imeytyy muuttumattomana elimistöön ja pääsee vaikuttamaan kudoksiin.
Heti verenkiertoon jouduttuaan kannabinoidit kulkeutuvat elimistön rasvakudokseen, mistä ne vapautuvat hitaasti ja erittyvät aineenvaihduntatuotteina munuaisten kautta virtsaan useiden vuorokausien kuluessa. Siten kannabiksen käyttö näkyy virtsasta suoritetuissa testeissä paljon kauemmin kuin mitä kannabis vaikuttaa.
Dopingtesteissä virtsanäytteistä osoitetaan kannabiksen käyttö mittaamalla THC:n aineenvaihduntatuotetta 11-nor-delta-9-tetrahydrokannabinoli-9-karboksyylihappoa. Maailman Antidopingtoimisto WADA on asettanut tämän aineenvaihduntatuotteen pitoisuudelle virtsassa rajapitoisuudeksi 15 ng/ml, jota korkeammat pitoisuudet raportoidaan positiivisina löydöksinä. Satunnaisen kannabiksen käytön jälkeen on virtsa positiivinen muutaman vuorokauden ajan kun taas lopetettaessa säännöllinen ja pitkäaikainen kannabiksen käyttö saattaa virtsa olla positiivinen muutamien viikkojen ajan.
Passiivinen kannabisaltistus saattaa joskus poikkeuksellisesti johtaa positiiviseen kannabislöydökseen virtsasta. Kaikki tutkimukset, joissa on saatu positiivisia kannabisnäytteitä passiivisen altistuksen jälkeen, on suoritettu poikkeuksellisissa koeolosuhteissa, esimerkiksi ahtaassa henkilöautossa tai pitkäaikaisen oleskelun jälkeen ahtaassa ja huonosti tuuletetussa tilassa. Runsaankaan passiivisen kannabisaltistuksen jälkeen ei altistusta seuraavana päivänä enää saada positiivista tulosta virtsasta.

Vaikutus urheilusuorituksiin
Koska kannabis heikentää motoriikkaa, tarkkuutta ja arviointikykyä se heikentää urheilusuorituksia lähes kaikissa lajeissa ja lisää onnettomuusriskiä. Joukkuelajeissa onnettomuusriskin lisääntyminen koskee paitsi kannabiksen vaikutuksen alaisena urheilevaa itseään, myös hänen kanssaurheilijoitaan. Toisaalta kannabis ei aiheuta monien muiden huumeiden tavoin aggressiivista käyttäytymistä. Kannabiksen vaikutuksen alaisena henkilöt ovat vähemmän taipuvaisia riskinottoon.

Kannabiksen rauhoittavan vaikutuksen on ajateltu parantavan suoritusta tarkkuutta vaativissa lajeissa, minkä vuoksi kannabis alun perin kiellettiin eräissä tarkkuuslajeissa, kuten esimerkiksi keilailussa ja ammunnassa. Vuodesta 2004 lähtien kannabiksen vaikuttavat aineet kannabinoidit ovat olleet kiellettyjen aineiden listalla kaikkien urheilulajien osalta. Kannabista tutkitaan vain kilpailujen yhteydessä otetuista dopingnäytteistä.
Kannabis on kielletty urheilussa lähinnä siksi, että sen käyttö on urheiluhengen vastaista ja toisaalta siksi, että se on terveydelle haitallista. WADA on sijoittanut kannabiksen ”erikseen määriteltyjen aineiden” joukkoon. Nämä ovat joukko aineita, joiden joko helpon saatavuuden vuoksi urheilija altistuu tahattomaan dopingrikkomukseen tai jotka eivät kovinkaan luultavasti paranna urheilusuoritusta. Näistä aineista dopingrangaistus voi urheilijalle olla lievempi edellyttäen, että hän kykenee osoittamaan, ettei käytön tarkoituksena ollut pyrkimys parantaa suorituskykyä.
WADAn koko maailmaa käsittelevän testitilaston mukaan 553 urheilijaa antoi positiivisen A-näytteen kannabinoideista vuonna 2006. Kaikkien positiivisten A-näytteiden osalta kannabis oli toiseksi yleisin löydös testosteronin jälkeen. Koska suurin osa testosteronipositiivisista löydöksistä on alkuperältään fysiologisia, on ilmeistä, että kannabis on positiivisten dopingnäytteiden yleisin rangaistuksiin johtava löydös.

Lisätietoja:
Timo Seppälä
ADT - lääketieteellinen johtaja
0400 685 337”
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Voi niitä lapsi, jotka jäävät koukkuun ottamatta ensin selvää kannabiksen käytön riskeistä!

Siittä huolimatta Ville, Touko, Jari & co olette aktiivisina laillistamisen kannattajina ansainneet ihmisoikeusaktivistien ensimmäisen luokan arvomerkin: ruskean lätkän vihrein hampunlehdin.

Olkaan viisaita, uskaltakaa auttaa onnettomia ongelmissaan ja älkää siirtykö vahvempiin.

Tuntuu, että tämä on nyt tyhjentävästi sanottu ja varmasti uusin tämän viestin täällä aika ajoin, jotta kannabista ei laillisteta.