Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Bögarnas fel

/ #39386 Re: Re: Logiikkaa noudattaen....

23.07.2014 22:36

o

#39378: Bögarnas fel - Re: Logiikkaa noudattaen....

Arvoisa nimimerkki "homojen valehtelu naurattaa jo":oletko jo tarpeeksesi nauraa kikatellut ( tai ´räkättänyt´ voidaksesi nyt jo vastata vastata näihin ´tasa-arvoa´ koskeviin kysymyksiin)? Mitä mieltä olet , oliko peruskoulua edeltänyt vaihe Helsingin Normaalilyseon historiassa,siis aika jolloin olivat erikseen ns. tyttö-Norssi ja poika-Norssi, täysin epätasa-arvoinen oppilaiden suhteen?

Toinen sukupuolihan noista oppilaitoksista nimenomaan puuttui-ehkä opettajakunnankin sukupuolijakautuma saattoi painottua aina sen mukaan opetettiinko koulussa tyttöjä, vaiko poikia.Se kuitenkin tiedetään ,että noilla oppilaitoksilla oli superhyvä maine ja että ne olivat hyvin arvostettuja koulutuspaikkoja aikanaan .

Yhtenäiskoulu(jossa siis molemmat sukupuolet ovat edustettuna jokseenkin tasaväkisesti) ei suinkaan  aina ole  ollut mikään sellainen itsestäänselvyys,mitä se  nykyään on.

Ei ´tasa-arvo´ ole mikään aikojen alussa taivaasta tipahtanut käsite. Sen juuret ,samoin kuin käsitteen ´demokratia´ juuret ovat tietystikin 1790-luvun Ranskan ´Suuressa Vallankumouksessa´ eli n. 220 vuotta stten alkaneessa yhteiskunnallisten olojen muutosprosessissa.

Todelliset muutokset alkoivat kuitenkin näkyä vasta monien sotien ja mullistusten jälkeen.Suomikin oli  vielä sata vuotta sitten maa,jossa mitä räikein eriarvoisuus vallitsi ja suorastaan rehotti kaikkialla.

Kukaan ei  olisi osannut silloin  vielä  aavistakaan,että sadan vuoden päästä suurin osa yliopistojen ja korkeakoulujen opiskelijoista olisi naisia!Tai että jo 90:vuoden kuluttua maalla on ensimmäinen naispresidentti ja että naisministereitä ja naispuolisia poliitikkoja tulisi olemaan jo paljon  ennen sitäkin.

Valitettavasti tyttöjen koulunkäynti (yleensäkään) ei ole vieläkään kaikkialla maailmassa itsestäänselvyys.Miesten ja naisten välisen tasa-arvon totettamisessa maailmassa riittää siis  vielä paljon työsarkaa-pitkälle tulevaisuuteenkin

Ensisijaisesti tasa-arvo  on kuitenkin ollut yksi demokratian perusperiaatteista (ne muut olivat veljeys ja vapaus)Se on siis nähty ennen muuta poliittisena käsitteenä.Sen toteutukseen on tähdännyt sosiaalinen demokratia,joka erään määritelmän mukaan ´ pyrkii poistamaan etenkin syntyperästä,sivistyksestä,omaisuudesta, henkisistä ja ruumiillisista taipumuksista ,iästä,tai sukupuolesta johtuvat yksilöiden väliset eroavuudet ja epätasaisuudet.´

Tasa-arvon vaatimuksia on esitetty mm. oikeuksien julistuksissa.Tasa-arvoisen avioliiton kansalaisaloite on tietenkin poliittinen,siis ennen muuta  vähemmistön juridiseen   tasa-arvoisuusuuteen  enemmistön rinnalla tähtäävä hanke ja projekti ,jossa vähemmistöjärjestöt tietenkin toimivat aktiivisina mukana. .TÄSTÄ tasa-arvosta on ensijaisesti kysymys.

Olennaista ei nyt siis ole keskustella siitä toteutuuko "tasa-arvoon kuuluvan demokraattisen päätöksenteon prosessi" paremmin Matin ja Maijan, Pirjon ja Liisan vaiko Hannun ja Laurin huushollissa.Kyse on aina paljon suuremmista päätöksenteko- ja neuvotteluryhmistä kuin jostain ,vain yhdestä ,  kahden ihmisen muodostamasta parisuhteesta ja heidän välisistä omista asioistaan keskenään.

Niitä taas voi olla +miljoona erilaista juttua aina kulloisestakin pariskunnasta riippuen ,mutta niihin tarinoihin paneutumisella ei  ole nyt tämän tasa-arvokeskustelun kanssa  mitään tekemistä.Eli silloin puhutaan helposti asian vierestä,kun ei oikein tiedetä mistä siinä oikeastaan on edes kysymys.