Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Pink Butterfly

/ #37744 Idiootti väite...

03.07.2014 17:09

"Tasa-arvo tulee siitä ,että molemmat sukupuolet ovat läsnä"

- Oliko kukaan Henrik VIII: n ,( 1491-1547)kuudesta puolisosta ´tasa-arvoisessa asemassa miehensä kanssa? (teloitutti mestauspölkyllä kaksi vaimoistaan -toisen siksi kun ei ´kyennyt´synnyttämään perijää hänelle ja Englannin valtaistuimelle.) Hirmu tasa-arvoista...

-Entä miten ´tasa-arvoisen´ arvelette Josif Vissarionovits Dzugasvilin, l. Josef Stalinin puolison elämän olleen ko. hirmuhallitsijan rinnalla...

Tässä pari esimerkkiä historian parisuhteista, joissa tiskivuorojen jaosta , jälkikasvun vaipanvaihdoista, tai kaupassakäyntivuoroista tuskin on paljon keskusteluja käyty.

Jos taas esimerkkejä nykypäivästä haetaan,niin tuskinpa voidaan olettaa esim. jonkun jemeniläisen, 12-vuotiaan lapsimorsiamen liiton 46-vuotiaan imaami-puolisonsa kanssa olleen kovin ihanteellisen tasa-arvoinen...

Tasa-arvokeskustelua on käyty pitkään länsimaisessa yhteiskunnassa, aina alkaen jostain suffragettiliikkeen ajoista, yli sadan vuoden takaa siis jo.
Eihän esim. miesten ja naisten samapalkkaisuus-asiakaan ole mikään itsestäänselvyys aina ollut,eikä kaikkialla tyttöjen koulunkäynti vieläkään ole toteutunut kehityismaissa läheskään.... edes välttävästi!
Tasa-arvokeskustelussa on siis ollut kyse hyvin pitkälle juuri naisen asemasta ja paikasta yhteiskunnassa ja se on kytkeytynyt siihen.
Monta naisliikkeiden tasa-arvokeskustelua olen seurannut ja eräissä ollut jopa mukanakin,mutta enpä esim. mistään parisuhteen tasa-arvoa koskevista keskusteluista muista kenenkään sanoneen ,että pelkkä naisen läsnäolo siinä toisi siihen automaattisesti ja itsestään tasa-arvon mukanaan ,saati että tasa-arvo sinänsä olisi jotenkin sukupuoleen sidottu ominaisuus. Sellainen ajatuskin tuntuisi varmaan useimmista aivan absurdilta heitolta.
Sehän on melkein kuin sanoisi ,että jokainen maa ja valtio on luonnostaan demokraattinen ja perustelisi sitä sitten vain sillä,että ´koska se on maa´.
Yleensä muuten juuri ne valtiot,( näin sivumennen todettuna),joiden virallisessa nimessä esiintyy sana ´demokraattinen´( esim. ´Kongon Demokraattinen Tasavalta´,tai ´Saksan Demokraattinen Tasavalta´) eivät ehkä sittenkään ole olleet niitä parhaita esimerkkejä kansalaisdemokratian toteutumisesta, vaan pikemminkin juuri päinvastoin.Eli "siitä (on nimessä ollut) puhe ,mistä (siellä todellisuudessa on ollut) puute"....
Se ainakin on varma,että tasa-arvo on aina ollut määrittelykysymys ja että sen minkä tahansa asteinen toteutuminen on edellyttänyt sitä,että asioista on ylipäätään voitu keskustella. Lisäksi se on tietystikin ollut sidoksissa arvoihin, eli siihen mitä on jossain pidetty ihanteena ja mitä arvostettu.
Tässä keskustelussahan,itse asiassa (...ja jos siinä pysyttäisiin) on varsinaisesti kysymys samaa sukupuolta olevien ihmisten muodostamien parisuhteiden tunnustamisesta juridisilta oikeuksiltaan, asemaltaan( ja toki myös velvoitteiltaan) tasa-arvoiseksi eri sukupuoltaolevien ihmisten muodostamien liittojen kanssa.
Se, miten minkäkin parin liitossa tasa-arvo määritellään, tai miten esim. ne tiskivuorot keskenään jaetaan on hieman ´off-topic´ keskustelunaihe tässä yhteydessä,eli siis asian vierestä puhumista...Emmehän me ole nyt täällä perustamassa mitään ´tasa-arvon parisuhteissa toteutumisen valvonnan lautakuntaa´, vaan keskustelemassa aivan käytännön tasolla siitä mitkä ovat ne esteet tasa-arvoisen avioliiton, vihdoin jo Suomessakin toteutumiselle .

Idiotismien toistelulla ja niillä asiallisiin kannanottoihimme vastaamalla, tai keskustelujen siirtämisellä johonkin Raamatun juttuihin tai "ruukunsirpaileisiin",eli siis "asiasta kukkaruukkuun", emme todellakaan etene tässä keskustelussa ikinä mihinkään.

Älkää kuitenkaan syyttäkö siitä meitä,jotka olemme kyllä valmiita vastaamaan kaikkiin asiallisesti esitettyihin kysymyksiin koskien asiaamme.


Infantiileille tai idiooteille ja heidän,kuin liukuhihnalta, esittämiinsä syytöksiin, tai heidän esittämiinsä herjoihin ja niiden jatkuvaan toistoon ei tietenkään kenenkään ole pakko vastata.

Sama koskee kaikkea samojen viestien ´tehotoistoa´ (...huom. ketkäköhän tuota mainittua ´maneeria´ täällä pääsääntöisesti ovat käyttäneet ?)