Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

/ #36049 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otsikko

12.06.2014 18:22

#36043: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otsikko

Periaatteessa voitaisiin näinkin ajatella. Moniavioisuus ei ole kuitenkaan samanlainen ihmisen perusominaisuus kuin seksuaalinen suuntautuminen suurimmalle osalle on. Sen lisäksi "muista" parisuhdemuodoista lähes kaikki ovat sellaisia, jotka eivät toteuta sitä vaatimusta, että suhteesta voi olla lähtökohtaisesti haittaa jollekin sen osapuolelle tai sen seurauksena syntyvälle. Sellaisia ei tietenkään voida sisällyttää lainsäädäntöön. Näin ollen lista on huomattavan lyhyt ja Visakorpi pelottelee tietoisesti kaltevalla pinnalla.

Lisäksi lienevät kovin harvassa ne ihmiset, jotka kykenevät polyamoriaan aidosti: monet haluaisivat olla monen kanssa, mutta se kaikkein rakkain ei saisikaan olla niiden muiden kanssa. Tässä lähinnä syy, miksi en ole sitä henkilökohtaisesti puskemassa nykyiseen lainsäädäntöön. Toinen mahdollinen ryhmä voisi olla lähisukulaiset, joilla ei ole mahdollisuutta saada jälkeläisiä. Tässä tapauksessa joudutaan kuitenkin niin monimutkaisten juridisten ongelmien kanssa tekemisiin, että skippaan asian mieluusti.

Muistutan myös arvon uskovaisia siitä, että Vanha testamentti sisältää nämä molemmat parimuodot tarinoissaan ilman niiden tuomitsemista: Monilla keskeisillä henkilööillä oli lukematon määrä vaimoja ja jalkavaimoja ja Loot harrasti lastentekoa tyttäriensä kanssa. Myös lapsiavioliitot olivat enemmän tapa kuin poikkeus. Toivottavasti ette ryhdy tätä ajamaan Raamatun sanan perusteella.

... ja mitäs muita asettamani vaatimukset täyttäviä parimuotoja niitä olikaan...? Ai, eikö mitään? No, sitähän minäkin ajattelin.