Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

/ #33109 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

30.03.2014 15:54

#33103: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Kumpikaan esittämistäsi Paavalin sitaateista ei välttämättä viittaa Jeesuksen opetuksiin. Paavali käyttää sanontaa "Herran sana" vanhoista kirjoituksista saamastaan inspiraatiosta, jota hän tulkitsi Jeesuksen viestiksi ja joita hän sitten tulkitsi ja edelleen valikoi kristittyjen käyttöön:

"Sillä minä teen teille tiettäväksi, veljet, että minun julistamani evankeliumi ei ole ihmisten mukaista; enkä minä olekaan sitä ihmisiltä saanut, eikä sitä ole minulle opetettu, vaan Jeesus Kristus on sen minulle ilmoittanut. "
(Gal 1:11-12)

Aviorikosajatus ja saarnaajan sosiaalinen status olivat tuona aikana suhteellisen laajasti samalla tavoin ymmärrettyjä, jolloin Jeesus ja Paavali ovat totta kai voineet sanoa jotain samansuuntaista.

Toisaalta Paavali jättää lukemattomat kerrat käyttämättä Jeesuksen kirjattuja oppeja tilanteissa, joissa hän niiden avulla olisi voinut vakuuttaa vastustajansa tai opastettavansa. Yksi iso aukko tässä on se, että hän on täysin tietämätön juutalaisten roolista Jeesuksen pettäjänä ja tuomitsijana. Toisaalta hellenistijuutalaisen Paavalin opetus on monissa kohdin suorastaan ristiriidassa juutalais-kristillistä traditiota noudattavaan evankeliumitekstiin nähden.

Joten lisää todisteita kehiin....!