Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

/ #26130

18.12.2013 21:43

 



Orjuuteen kun päästiin... Viimeksi kun kahlasin läpi Islamin ilmenemismuotoja  kaikenkaikkiaan, alkoi pakahduttaa se toivottoman orjuuden alaisuus, joka sieltä nousi läpi historian. Muhammedin oma vaimo: Aisha sanoi, etteivät ketkään kärsi niin kuin uskovat naiset.  Ja naisten ja tyttöjen elämää voi parhaiten luonnehtia nimenomaan orjuuden valtakunnaksi. Siksi voi todella sanoa Kristuksesta:" Herra on henki ja missä Herran henki on siellä on vapaus. "

Lähtien hindulaisuudesta, jossa rautainen kastijärjestelmä luokittelee ihmisarvon. Järjestelmä on purettu jo 1950:lla, mutta koska yhteiskunnasta puuttuu se vastaava ihmisarvon tuova elementti, jonka kristinusko on kulttuurinpohjana länsimaille tuonut, ei tätä orjuutta edelleenkään ole purettu.

Myös Kiina toteutti laajamittaisyta orjuutta. Samoin Egypti, Sumeri, Babylon, sekä varhaiset sivilisaatiot.
Antiikin sivistyksen ja demokratian kehto: Kreikka ja Rooma näännytti kaivoksissa satoja tuhansia orjia.

Pyhän sodan avulla muslimit "loivat maailmanhistorian suurimman ja pitkäökestoisimman orjuuteen perustuvan yht.kuntajärjestelmän." ( Historioitsija Egon Flaig.)
Espanjasta Intiaan ulottuvan maailmankulttuurin keskuksessa oli   ORJAKAUPPA.   Ihmisiä ja tavaroita kuljetettiin valtavien etäisyyksien päähän. valloitusten ja ryöstöretkien yhteydessä orjuutettiin valtavia määriä ihmisiä, ja takavarikoitujen varojen avulla taas saatettiin ostaa miljoonia orjia. Luotiin myös 100 000:n miehen orja-armeija. Sen ylläpito vaati 600 000 orjaa vuosisadassa. 
Ottomaanien vaatimat viidesosa Balkanin lapsista sotilasorjuuteen 1360 alkaen. He muodostivat Janitsaari-armeijan jonka ylläpitoon tarvittiin vuosisadassa 350 000 uutta lapsiorjaa.
Espanjan valloituksessaan 711 - 720 islamilaiset orjuuttivat 150 000 ihmistä. Cordoban islamilaisilla hallitsijoilla saattoi olla 60 000 orjaa. (Flaig)
Esp:n menetyksen jälkeen muslimit hyökkäsivät kristill.valtiohin Välimerenmaissa. 1530 - 1780  -  tuloksena yli miljoona orjaa. Arabit ovat syvästi kietoutuneet orjakaupan laajoihin verkostoihin. He käyttivät Kiinan, Intian ja Kaakkois-Aasian orjamarkkinoita.

Islamilaiset kehittivät myös laajamittaisen orjakaupan järjestelmän Afrikkaan. On arvioitu että 600 luvulta vuoteen 1920, islamilaiseen maailmaan kuljetettiin yli 17 miljoonaa afrikkalaista orjaa. vertailuna Amerikkaan kuljetetut 12 milj. Sitä mukaa kun kansat kääntyivät islamiin, niistä tuli orjien metsästäjiä ja orjakaupan varassa eläviä, sen sijaan että olivat ennen sen kohteita.

Käytetty:
T.Puolimatka: Maailmankatsomuksen vaikutus ihmisen kohteluun