Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

/ #24644 Re: Homousargumentin lopullinen tuho

12.11.2013 14:20

#24632: - Luonnollisuusargumentin lopullinen tuho

"Mut­ta en­sin pi­tää tie­tys­ti mää­ri­tel­lä, mi­tä ho­mo­sek­suaa­li­suu­del­la tar­koi­te­taan. Yk­si on sek­suaa­li­nen miel­ty­mys eli se, kum­man part­ne­rin eläin va­lit­see, jos voi va­li­ta koi­raan tai naa­raan. Toi­nen on sek­suaa­li­nen suun­tau­tu­mi­nen eli sa­man su­ku­puo­len edus­ta­jaan koh­dis­tu­va pit­käai­kai­nen miel­ty­mys, jo­ka joh­taa yh­des­sä elä­mi­seen. Kol­mas ta­so on eläi­men sek­suaa­li­nen käyt­täy­ty­mi­nen sa­man su­ku­puo­len edus­ta­jan kans­sa. Ni­me­no­maan si­tä tut­ki­jat ovat ha­vain­neet eni­ten." (Mikael Segerstråle, HS)

Vaikka "homoseksuaalista käyttäytymistä" esiintyy luonnossa paljon, on pantava merkille, että kyseessä on eläimillä erittäin harvoin sen tasoinen ilmiö, että eläin olisi samalla "kyvytön" harrastamaan seksiä tai muodostamaan paria vastakkaisen sukupuolen kanssa - eli se, mitä me ihmiset homoseksuaalisuudella tarkoitamme. Siinä mielessä eläinten käytöstä voisi kutsua pikemminkin juuri biseksuaalisuudeksi, mitä homojen "eheytymisessäkin" aina tarjotaan selitykseksi.

Mutta todellisuudessa eläimet suhtautuvat seksiin ja seksuaalisuuteensa paljon luonnollisemmin kuin me ihmiset, joille sosiaalinen yhdessäolo on melko konstikasta ja pääsääntöisesti ihan omatoimisesti hankaloitettua. Se toimii "sosiaalisena liimana", leikkinä - ja ennen kaikkea kiimassa pakottavana tarpeena, jolloin kuka tai mikä tahansa tielle osuva impulssi kelpaa astuttavaksi. Myös samaa sukupuolta oleva yksilö.

Samanneuvoiset parit hoitavat myös jälkeläisiään, ja tietenkin esiintyy myös samanneuvoisia pareja - eritoten vangittujen tai domestikoitujen eläinten parissa.

Ihmisen parissa homous on siis ihan eri tasolla kuin useimmissa eläinkunnan tapauksissa. Eläimillä ihmisenkaltainen "totaalinen homous" ei ole yhtään niin yleistä, kuin mitä median kautta tarjotun tiedon perusteella yritetään uskotella, ja tämä johtuu juuri ilmiön löyhästä määrittelystä.

Se hyöty, mitä tällä "homoseksuaalisuudella" eläinten parissa on, liittyy juuri sen käytännöllisiin aspekteihin: sosiaaliseen yhteenkuuluvuuteen ja jälkeläisten yhteishoitoon (jossa se ei siis edes ole todellista "homoseksuaalisuutta" vaan joko biseksuaalisuutta tai ihan lastenhoidollinen järjestely). "Totaalisella homoudella" ei luonnossa liene paljoakaan todellista hyötyä.