Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

/ #24345 Re: Lapsi ei ole sinun!

08.11.2013 00:29

#24336: -

Kiitos tästä muistutuksesta!

Jokainen meistä on ollut lapsi. Useimmat meistä muistavat, millaista on olla lapsi. Valitettavan monet meistä muistavat, millaista on olla lapsi, joka joutuu kokemaan jotakin väärää, epäoikeudenmukaista tai syrjivää. Valitettavan monet ovat kokeneet itsensä sivuutetuksi, hylätyksi, petetyksi tai turhautuneeksi, ovat joutuneet kokemaan häpeää, kipua tai aiheettomia syytöksiä. Vain harvat meistä ovat säästyneet ikäväntuntuisilta teoilta, olivat ne sitten olleet tarkoituksellisia tai tahattomia.

Siksi juuri vaikuttaa niin ristiriitaiselta, että on niin paljon aikuisia, jotka eivät osaa suhtautua lapsiin kuin eläviin olentoihin, ihmisyksilöihin, vaan näkevät ja kokevat heidät (huom: lapsi on virallisestikin SE!) jonkinlaisena outona älyvapaana olentona tai jopa kulutustarvikkeena, joita voi kohdella välinpitämättömästi, ylimielisesti tai jopa ilkeästi. Ihan kuin aikuiset haluaisivat jonkun kostaakseen, mitä he itse ovat lapsina joutuneet kokemaan. Lapsiin on helppo kohdistaa mielivaltaansa, puolustuskyvyttömiä kun ovat.

En ihmettelisi, että lapsia saisi ostaa kaupasta, jos laki antaisi siihen mahdollisuuden. Aikuiset haluavat lapsia, jopa siinä määrin, että kuvittelevat sen olevan heille jonkinlainen itsestään selvä omaoikeus ja tasa-arvoasia. Lapset ovat kuin mikä tahansa esine, joka kiinnostaa, uudet kengät, pujottelusukset tai HD-telkkari. Pakkohan sellainen on saatava, kun muutkin saavat! Ajoittain lasten hankkiminen on jopa muotia!

Lapsen kautta me luulemme saavamme merkitystä elämäämme, parisuhteemme kuntoon tai asemaa ja huomiota muiden silmissä. Lapset ovat meitä varten, me koemme.

Vaan miten onkaan? Oletko sinä lapsena ollut vanhempiasi varten? Oletko itse ajatellut, että elämäsi ei ole omasi, vaan jonkun toisen? Vai missä vaiheessa olet alkanut ajatella niin, että jonkun oma elämä voisi olla jonkun toisen omaisuutta? Missä vaiheessa olet unohtanut, että lapsikin on kuin sinä? Oma erillinen elämä?

Minä haluan lapsia, ajattelet. Mutta oletko varma, että lapsesi haluaa olla sinun omaisuuttasi?

Etkö ymmärrä, että kun lapsen hankit, hankit samalla uuden elämän, josta sinun tulee huolehtia ja vastata? Uuden ihmisyksilön, joka alusta alkaen on vain ja ainoastaan oma itsensä?

Ei lapsi ole sinua varten. Sinä olet lasta varten - ja vain silloin, kun vasta ymmärrät sen vastuun, joka sinulle tästä tulee kannettavaksi! Ellet ymmärrä tätä, älä silloin hanki lapsia!