Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

/ #24319 Re: Re: Adoptiovalvonnan porsaanreikä sekä lasten oikeus hyvään kotiin

07.11.2013 17:01

#24315: - Re: Adoptiovalvonnan porsaanreikä sekä lasten oikeus hyvään kotiin

"Kannattaisi miettiä, ennenkuin tänne päästöjään tule laskettelemaan. Yleensä lapsettomuus on toisen puolison fyysinen ongelma, jolloin toisella on mahdollisuus tuottaa lapsia sijaisvanhemman kanssa."

Uskoakseni lapsensaantivaikeuksista kärsivät heteroparit mielellään kääntyvät asiassa viranomaisten puoleen, eivätkä omin päin ala asian kanssa sähläämään. Valtaväestölle "sijaisvanhemmuus" merkitsee lastenhoidollista ratkaisua eikä omaehtoista keinosiemennystä.

No ei silti: toki on olemassa ihmisiä, joille lasten teko on niin itsetarkoituksellinen juttu, että esim. pettävät kumppaniaan, oli tämä vaki tai tilapäinen, valehtelemalla ehkäisystä tai puhkomalla kumit. En siis ihmettele, että heterot(kin) voisivat joskus toimia myös mainitsemallasi tavalla. Valitettavasti.

"Asiahan on ihan yksinkertainen: Siveysvyö siihen asti, kunnes on läpäissyt vanhemmuustutkinnon. Mutta se vanhemmuuskortti vain pitää olla suoritettavissa myös homoille."

Niinpä. Ihanne olisi toki, jos ihmiselle kasvaisi eräänlainen "psyykkinen siveysvyö". Ennen sitä kutsuttiin moraaliksi, mutta sellaista ei kai nykyään enää ole käytössä. Vanhemmuustutkinto olisi ilman muuta järkevä ratkaisu, sillä ihminen on selvästi osoittautunut keskimäärin kyvyttömäksi kantamaan itse vastuuta omasta kehittymisestään ja kouluttautumisestaan elämän elämälle oleellisilla alueilla, kuten juuri lasten teon ja kasvatuksen saralla.

En pidä holhousyhteiskunnasta, mutta tällaisen henkisesti kakaroituneen ihmislauman myllerryksessä se olisi tietenkin toimiva ratkaisu ainakin väliaikaisesti, kunnes uudet, rakastetut sukupolvet taas osaisivat elää järjen hallitsemaa elämää.