Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

/ #23199 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

27.10.2013 17:11

#23183: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

 

Sanoit,   ystäväni :),   että linkkiä uskonvapauteen ei synny  homoaviol:n voimaan saattamisesta. 

Jos katsoo tuntia,  päivää tai viikkoa eteenpäin, -  ei ole,  mutta jos katsot yhtään pitemmälle,  alkaa muutoksesta tavattoman suurten ja laajalle ulottuvien muutosten sarja.    Näistä pientä osaa Soile Haverinen on kuvannut apologia-seminaariesitelmässään, -  niiden jälkeen seuraa monia näistä muutoksista seuraavia suuri ja pieniä muutoksia,  jotka jälleen synnyttävät uusia seurauksia,  jolloin ollaan jo kaikilla elämän alueilla ja yhteiskunnan tasoilla muutoksessa,  sentähden,  että muutama homo saa peitettyä siviilisäätynsä luonteen.    Onko oikeudenmukaista?

Haverinen:" Monissa maissa kirkko (Ranskassa tietenkin katolinen kirkko) ajautuu näkyvään ristiriitaan yhteiskunnan arvomaailman ja lainsäädännön kanssa. Sanomattakin on selvää, että kumpikaan vaihtoehto ei ole ”neutraali” eikä yleishumanistinen, vaan voimakkaasti arvopohjainen.

Olennainen kysymys tässä tilanteessa on se, minkälaiseksi kirkon tilanne muodostuu tämän jälkeen yhteiskunnassa. Kysymys koskettaa kirkon eri tahoja eri tavoin. Avoin riita tietenkin viilentää välejä ja tekee joitain yhteistyöasetelmia mahdottomaksi. Statukset muuttuvat. Ja kirkon sisällä näyttää siltä, että nimenomaan konservatiiviryhmiltä viedään asema ja oikeudet.

Tässä erityiskysymyksessä on mahdollista, että vihkioikeus jää kirkolta pois. Siviilivihkimisen jälkeen kirkko järjestää vain avioliiton siunaamisia.  ... Silloin kirkkokunnat hajoavat ja jakautuminen pienempiin ryhmiin ja itsenäisiin kirkkoihin kiihtyy. Näin on tapahtunut sekä anglikaanisissa että luterilaisissa kirkoissa ympäri maailmaa.