Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

/ #21115 Re: Re: Valinnan logiikkaa...

21.09.2013 12:07

#21113: - Re: Valinnan logiikkaa...

On näyttöä sille, että seksuaalinen suuntautuminen ei ole opittua ainakaan perinteisessä mielessä. Sen biologinen periytyvyys on hämärän peitossa eikä yhdenkään yksittäisen mekanismin ole todettu selittävän ilmiötä. Yhteys voi olla tavalla tai toisella hormonaalisiin asioihin, joiden aiheuttaja voi vaihdella. Yksi vielä vaikeasti tutkittavissa oleva asia on epigeneettinen selitys, joka perustuu geenin aktivaatioon, ei tavanomaiseen perinnöllisyyteen.

Seksuaalinen suuntautuminen tai sukupuolidentiteetti voivat muuntua jossain määrin elämän aikana. Se ei tarkoita yleensä todellista siirtymistä umpihomosta umpiheteroksi - kuten Amadeus valehtelee itselleen tapahtuneen. Vaihtelu on voimakkainta biseksuaaleilla ja toisaalta transsukupuolinen voi kokea tuon tilan pakottavuuden vasta myöhemmällä iällä.

On ihan toinen asia, mitä tällä kaikella on tekemistä tämän keskustelupalstan kanssa. Vaikka homous olisi valinta (mitä se siis ei ole....), sen ei pitäisi kuulua muille ihmisille pätkänkään vertaa. Siitä pois pelottelu on uskonnollista henkistä väkivaltaa ja tasa-arvon toteutumisen estämisyritys hyökkäys ihmisoikeuksia kohtaan.