Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

/ #18838 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miksi uskovaiset yrittävät järjellä selittää

11.08.2013 16:24

#18837: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miksi uskovaiset yrittävät järjellä selittää usk

"Kun mennään sorkkimaan muiden ihmisten asioita..." tarkoittaa tässä täsmällisesti sitä, että uskikset haluavat estää tasa-arvoisten ihmisoikeuksien toteutumisen homoille parisuhdeasioissa heteropareihin verrattuna. Nykyinen laki on tuossa asiassa edelleen heitä diskriminoiva ja siten jo kansainvälisten ihmisoikeussopimusten vastainen. Jos tätä ei tajua, yhteisen kielen puutteen syytä voi miettiä ihan omana tykönään.

Kaikkien Suomen kansalaisten pitäisi myös ymmärtää tähän liittämäni taustat sille, mitä tasa-arvoisilla oikeuksilla tarkoitetaan. Mukana ei ole työhönottotilanteen piilosyrjintä silloin, jos siviilisääty paljastaisi sukupuolisen suuntautumisen.

 

Ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus (asiaan liittyviä otteita)

2. artikla. Jokainen on oikeutettu kaikkiin tässä julistuksessa esitettyihin oikeuksiin ja vapauksiin ilman minkäänlaista rotuun, väriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon, poliittiseen tai muuhun mielipiteeseen, kansalliseen tai yhteiskunnalliseen alkuperään, omaisuuteen, syntyperään tai muuhun tekijään perustuvaa erotusta.

7. artikla. Kaikki ovat tasavertaisia lain edessä ja oikeutetut erotuksetta yhtäläiseen lain suojaan. Kaikilla on oikeus tasavertaiseen suojaan tätä julistusta loukkaavaa syrjintää vastaan sekä kaikkea sellaiseen syrjintään tähtäävää yllytystä vastaan.

12. artikla. Älköön mielivaltaisesti puututtako kenenkään yksityiselämään, perheeseen, kotiin tai kirjeenvaihtoon älköönkä loukattako kenenkään kunniaa ja mainetta. Jokaisella on oikeus lain suojaan sellaista puuttumista tai loukkausta vastaan.

16. artikla. 1. Täysi-ikäisillä miehillä ja naisilla on oikeus solmia avioliitto ja perustaa perhe ilman minkäänlaisia rodusta, kansalaisuudesta tai uskonnosta johtuvia rajoituksia. Heillä on yhtäläiset oikeudet avioliittoon, avioliiton aikana ja sen purkamisen jälkeen. 2. Avioliiton solmiminen tapahtukoon vain tulevien aviopuolisoiden vapaasta ja täydestä suostumuksesta. 3. Perhe on yhteiskunnan luonnollinen ja perustava ydinosa ja sillä on oikeus yhteiskunnan ja valtion suojaan. (huom! tässä ei sanota, että perheen perustajina pitää  olla mies ja nainen!!)

30. artikla. Mitään tässä julistuksessa ei saa tulkita niin, että valtio, ryhmä tai yksityinen henkilö voi sen perusteella katsoa oikeudekseen tehdä sellaista, mikä voisi hävittää tässä määriteltyjä oikeuksia ja vapauksia.

 

Tällä adressilla te pyritte rikkomaan kaikkia listaamiani artikloita.

 

MITÄ PERHE TARKOITTAA

Vuonna 2011 YK:n ihmisoikeusvaltuutetun toimisto julkaisi järjestön historian ensimmäisen raportin, jossa tarkastellaan seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen ilmaisun perusteella tapahtuvaa syrjintää. Raportissa on eritelty valtioiden velvollisuudet lesbojen, homojen, biseksuaalien, transihmisten ja intersukupuolisten ihmisten ihmisoikeuksien edistämiseksi.

Jo ennen raportin julkaisua Suomi sitoutui edistämään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ihmisoikeuspolitiikassaan. Suomen tavoitteena on, että asiantuntijatasolla hyväksytyt Yogyakartan periaatteet vahvistetaan YK:ssa ja saadaan kansainvälisiksi toimintasuosituksiksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksien turvaamiseksi.

Perhekäsitteen joustava määrittely purkaa syrjiviä rakenteita. Sekä ihmisoikeuskomitea että lasten oikeuksien komitea ovat omissa kannanotoissaan ja ratkaisuissaan painottaneet perhekäsitteen joustavuuden merkitystä. Joustavuudella tarkoitetaan sitä, ettei perhettä määritellä hetero- tai ydinperheoletusten pohjalta, vaan ymmärretään eri kulttuureissa ja ryhmissä muotoutuvien perheitten moninaisuus ja yhdenvertaisuus.

Lainsäädännön on vahvistettava eri perhemuotojen keskinäistä tasa-arvoa: avioliiton solmimisen on oltava mahdollista myös silloin, kun liitosta muodostunut perhe ei vastaa yhteiskunnassa vallalla olevaa perhekäsitystä. Sateenkaariperheiden syrjinnän torjumiseksi on ratkaisevan tärkeää, että yhteiskunta tunnustaa tämän perhemuodon yhdenvertaiseksi esimerkiksi heterovanhempien muodostamien perheiden kanssa.

Tätä näkemystä vahvistaa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) päätös, joka julkistettiin 19.2.2013. Päätöksessä EIT toteaa, että kun heterosuhteessa elävillä avopareillakin on oikeus perheen sisäiseen adoptioon, valtio syyllistyy syrjintään mikäli tämä oikeus evätään samaa sukupuolta olevilta, rekisteröidyssä suhteessa eläviltä pareilta.

 

http://www.amnesty.fi/blogi/miksi-tasa-arvoinen-avioliittolaki-on-ihmisoikeuskysymys