Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

/ #16882 Re: Re: Re: Re: Re: Evoluutio

06.07.2013 08:39

#16858: Vastaus - Re: Re: Re: Re: Evoluutio

Aika takaperoista ajattelua on se, että ummista silmäsi juuri tässä ja nyt näkyville evoluution ilmentymille (ks. harmaalokki-selkälokkiesimerkki) ja sanot sitä uskomukseksi. Toisaalta väität yli 2000 vuotta sitten kirjoitettua tekstiä asiasta faktatiedoksi. Tuolloin ei ollut olemassa tieteellistä tietoa, kuten tähtien ikäarvioita, dinosaurusten fossiililöytöjä moderneine ajanmääritysmenetelmineen, fossiilikerrostumien ajallista analysointia, tietoa geneettisestä koodista, luonnonvaihtelun ja lajiutumisen teoriaa... oli vain usko, että asiat olivat tapahtuneet niin ja niin. Faktatietona se on siis jo lähtökohtaisesti nollan arvoista, vaikka uskoa siihen saattoikin suuri määrä ihmisiä.

"syy ei loppujen lopuksi ole evoluutio tai sattuma, vaan ihminen ahneudessaan ja omaviisaudessaan luo tilanteet missä käy näin"

Kiemurtelet kuin mato koukussa: Lajeja on kadonnut maan päältä lukemattomia määriä ennen ihmisen tänne saapumista. Suurin lajituho lienee kambrikauden päättyminen ja sitä kuuluisampi dinosaurusten tuho. Monessa näissä tapauksissa lajin sukupuuton loppuvaiheessa on käynyt kuin gebardille, lajin elinkelpoisuus ja sopeutumiskyky vähenevät ja perinnölliset taudit lisääntyvät geneettisen variaation vähetessä. Osa lajeista lienee tuhoutunut dramaattisemmin ilmaston nopean muutoksen takia, jollon sukupuuton mekanismi on erilainen kaikkien ykslöiden elämän käydessä mahdottomaksi.

- - - - - -

Yhdessä asiassa olemme samaa mieltä, nimittäin evoluution ja tasa-arvovaatimuksen samanarvoisuudesta. Niiden asemasta yleisellä arvoasteikolla mielipiteemme taitavatkin sitten erota aika lailla...