Ehdoton vankeusrangaistus lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Manselainen

/ #300

27.05.2013 21:26

294:

"harva traumatisoitunut kykenee oikeussaliin, joten niihin perustuvia hylky tutkimus päättelyillä ei myös voi kaikkea samalle viivalle asettaa."

Ehkä sitten tarjoat jotain parempaa? Olen vähän sellaisen perään tässä yrittänyt kysellä, mutta vieläkään et sinä tai kukaan muukaan sellaista tarjoa... Mahtaako olla olemassakaan. Sitäpaitsi argumenttini ei keskittynyt mitenkään erityisesti oikeustapauiksiin. Oikeastaan enemmänkin muualle, kuten huomaat jos luet kirjoitukseni uudestaan ajatuksen kanssa.

"Juuri traumoja tutkimalla suojaikäraja on perusteltavissa."
Jokohan kohta saamme jotain viitteitä näihin tutkimuksiin...?
Mitä luulet, minkälaisia tutkimuksia noissa muissa maissa on tehty? Miksi niissä on päädytty alempiin tai korkeampiin ikärajoihin?

Viimeinen kappaleesi ei enimmäkseen ole suomen kieltä muuten kuin sanojen osalta, joten en ihan täysin käsitä mitä sillä yrität sanoa. Jotain mainitset tutkimuksista. Ehkä vihdoin saamme viitteitä niihin?

295:
Annoit hienon esimerkin ad hominem-argumentoinnista. Kun ei mitään järkevää vasta-argumenttia keksi niin yritetään mitätöidä vastapuolen argumentit esittämällä tämä tietämättömänä tai muilla negatiivisilla ominaisuuksilla, eli hyökätään asiaa vastaan henkilön kautta. Yleensä sitä pidetään argumentaatiovirheenä ja monesti myös sellaisen keskustelijan argumenttina, joka kokee olevansa altavastaajana.

296:
"vertailussasi rikosoikeudellisen ikärajaa, Suomi kuitenkin kärkimaita rikosasioissa kuin seksuaalirikoksissa yms"

Tämäkään lause ei ole suomen kieltä ja sen merkitys jää osin ymmärtämättä. Missä rikosasioissa Suomi on kärkimaata ja tarkoittaako se, että meillä on niitä vähän vai paljon? Tiettävästi esimerkiksi henkirikoksia meillä on aika paljon, ja niiden vertailu on kansainvälisesti aika helppoa melko yleispätevien tunnusmerkkien vuoksi. Sen sijaan seksuaalirikosten, erityisesti lasten kohdalla, vertailu onkin hankalampaa esimerkiksi juuri tuon ikärajavaihtelun vuoksi. Rikos Suomessa ei olekaan rikos monessa muussa Euroopan maassa.
Selvennätkö siis hieman ihan suomen kielisillä lauseilla missä rikosasiassa ja miten olemme kärkimaa?

298:
"Tunne-äly on myös järjenosa. ;) Vinkki vaan!"
Kyllä, ja sitä pitää osata käyttää sen mukaisesti. Ottaa se huomioon, mutta ei antaa sille ylivaltaa, niinkuin tässä aiheessa on monella päässyt käymään. Mitä kollektiivisemmalla tasolla esimerkiksi rangaistusmenettelyjä tarkastellaan, sitä vähemmälle tunteen osuus pitää jäädä. Erityisesti jos tarkastellaan aihetta, joka on laaja ja kirjava, mutta pääsee yleensä julkisuuteen vain toisen pään ääriesimerkkien kautta.