KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Epäilen vain

/ #4057 Muutama omantunnon kysymys

13.03.2013 08:19


Valitsisitko palkattuun työhön ihmisen, joka on lähellä keski-ikää eikä ole koskaan ollut valmistumisensa jälkeen  missään töissä?

Valitsisitko edustamaasi yhdistykseen palkatun rahastonhoitajan, vaikka sen lisäksi yhdistyksesi käyttää myös tilitoimistoa tilikirjanpidon tekemiseen?

Jättäisitkö yhdistyksesi vuosikokouksessa valitsematta vapaaehtoisen ammattilaisen rahastonhoitajan hommaan? (Samalla yhdistyksesi voisi luopua tilitoimistolle maksamisesta, sillä normaalisti rahastonhoitajan hommaan kuuluu myös tilikirjanpito. Niin valtaosa Suomen yhdistyksistä toimii.)

Jos olisit yhdistyksen puheenjohtaja ja saisit päähänpiston käskeä vapaaehtoistyötä tekevän yhdistyksesi jäsenen erääseen välttämättömään työhön, joka olisi oikeastaan pakko saada jotenkin tehdyksi. Hän ei suostu, koska ei pystyisi työhön eikä millään ehdi eikä jaksa. Sitten käskisit yhdistyksesi palkallista työntekijää tekemään saman homman, koska olet hänen työnantajansa. Hänkin kieltäytyy määräämästäsi työstä, vaikka on palkkaa nauttiva yhdistyksesi työntekijä. Erottaisitko tämän jälkeen vapaaehtoistyötä tekevän jäsenen ja taputtaisit työstä kieltäytynyttä työntekijääsi päälaelle?

Olisit vaikkapa yhdistyksesi puheenjohtaja ja sinulla olisi yhteinen sähköposti puolisosi kanssa, jolla ei ole mitään tekemistä yhdistyksesi kanssa. Kaikki sähköpostiliikenteesi olisi puolisosi luettavissa. Eikö olisi ehkä aika noloa muita kohtaan? Mutta se ei sinua kuitenkaan huolettaisi! Sitten yhtäkkiä epäilisit, että eräs yhdistyksesi jäsenistä saattaa EHKÄ MAHDOLLISESTI  kertoa  jotain yhdistyksesi asioita omalle puolisolleen, joka on kylläkin yhdistyksesi jäsen. Asia jostain syystä ärsyttää sinua. Et oikein ymmärrä, että miksi, mutta se ärsyttää suunnattomasti! Päättäisitkö puhua asiasta joillekin luottoystävillesi, jotta saisit erotetuksi molemmat yhdistyksestäsi? Ja sitten erottaisit heidät.

Jos vastaat "kyllä" jokaiseen viiteen kysymykseen, ovat ajatuksesi yhdenmukaiset KKY:n viime vuosien toiminnan kanssa.