Terveyspalvelua Turkin turistille

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Terveyspalvelua Turkin turistille.

Ulla Kiikka
Vieras

#1 Adressi

07.06.2010 13:34

Ihan hyvä asia. Kannatan.

Vieras
Vieras

#2 Re: Adressi

23.06.2010 20:16

Osmo Laurila
Vieras

#3 Turha adressi

04.10.2010 12:48

Hoidetaan ensin kotimaassa olevat ja ulkomailla olevat selviytykööt ilmam valtion apua.
markus jussila
Vieras

#4

07.10.2010 18:39



terveyden huolto palvelujen edistäminen on

tärkeää etenkin pitkiä aikoja Turkissa asujille.
Terveydenhuollon ammatilainen Ahvenanmaalta
Vieras

#5 Terveydenhuollon järjestäminen Alanyaan

08.10.2010 09:26

Mekin, jotka olemme maksaneet ja maksamme edelleen veroa Suomen valtiolle, olemme oikeutettuja terveyden/sairaanhoitoon myös ulkomailla. Useimat meistä lähtee pitemmäksi aika ulkomaille kuten Turkkiin siksi, että Suomen ilmasto on liian kylmä erilaisista kivuista kärsiville. Esim. tälläisten henkilöiden hoito tulee huomattavasti halvemmaksi Suomen valtiolle ulkomailla. Ehkäpä esim. säästyttäisiin "turhista" selkäleikkauksista jne.

Sairaanhoitaja/terveydenhoitaja
Jarmo Etelävuori
Vieras

#6

09.10.2010 12:07

Kahden maan välinen sosiaaliturvasopimus on nimensä muaisesti sopimus, jossa esim. turkkilaiset saavat Suomessa suomalaisen terveydenhuollon palvelun. EU:n sisällä kaikkien jäsenmaitten kansalaiset saavat oleskeulumaassaan sen palvelut. Joissakin maissa ulkomaalaiset oleskelevat parempien terveyspalvelun innostamina.

Turkkia tämä ei koske eu-n ulkipuolisena maana eivätkä suomalaiset oleskele maassa muun edun kuin leppeämmän sään ja ystävällisen kansan ansiosta. Toisen maan veronmaksajia Turkin suomalaiset eivät ole riistämässä vaan lisäämässä palveluelinkeinojen menestystä. Joten Turkissa heidän terveydenhuollon piirissä ovat omat kansalaiset, mutta myös turkkilaisten yritysten ulkomaalaiset kansalaiset työsuhteen tai kumppanuuden perusteella, mm. kiinteistövälittäjät, joita esim Alanian suomalaisten hallituksessa on mukana.

Kun Suomella ei ole Turkin kanssa sosiaaliturvasopimusta (mikä on outoa, kun parillakymmenellä muulla maalla on), niin siellä matkailevan on oltava onnekas ja terve. Tulevaisuuteen varautuvalla on oltava tuhansia euroja, mielummin kymmeniä tuhansia sairastumisen tai onnettomuuden varalta, jos hänellä ei ole yksityisvakuutusta joko huolimattomuuttaan tai sen vuoksi ettei sairauksiensa tai ikänsä vuoksi saa yksityisvakuutusta.

Jos oleskelijalla on tavallinen palkansaajan matkustajavakuutus se on voimassa kunkin ehtojen mukaan esim. 40 tai 90 vuorokautta. Jos et sairauksien vuoksi saa ostaa ns. lisäkuukausia, on jokaisen 90 vuorokauden jakson päättymisen lähestyessä matkustettava Suomeen ja oleskeltava siellä vähintään 14 vuorokautta.

Matkustaminen vie vähintään 600 euroa ja rasittaa esimerkiksi sydänsairaan diabeetikon terveyttä siten, että riski yksityiselle vakuutusyhtiölle ja suomalaisille veronmaksajille voi olla suurempi kustannuksiltaan kuin kahdenvälisen sopimuksen kulut.

Nuorehko ja terve saa ostaa matkavakuutukseen lisäkuukausia, mutta silloinkin lisäkuukausien aikana terveyspalvelujen käytössä on korkea omavastuu, saman suuruinen kuin lisäkuukauden hinta, eräillä yhtiöillä 50 euroa kuukaudessa ja sama summa omavastuuta kultakin palvelun käyttökerralta.

70-80 vuotiaana matkustavakuutuksen ostomahdollisuus loppuu riippuen siitä, oletko aikanaan ostanut yritäjän vai palkansaajan vakuutuksen.

Juuri siinä korkeassa iässä, jolloin riski vaikka lämpöhalvauksen johdosta tuupertua ja joutua ampulanssin viemänä yksityiseen sairaalaan, jossa vuorokausi voi maksaa noin tuhat euroa olet vailla vakuutuksen sateenvarjoa.

Onko tämä oikein? Sairaala ottaa passin haltuun eikä passia saa takaisin ennen kuin sairaalan lasku on maksettu. Lasku voi joutua vaikkapa sosiaaliturvasopimusta tarpeettomana pitävien omaisten huoleksi. Julkinen terveydenhuolto ei ota ulkomaalaisia esimerkin tapauksessa hoitoon, vaan ampulanssi vie huikean hintaiseen yksityiseen sairaalaan eikä matkailijan tarvitse olla siinä kunnossa, että voi vaatia ulos sairaalasta. Myöskään lääkäri ei hevin heitä potilasta ulos sairaalasta.

Viime kädessä julkinen hallinto; konsulaatti tai lähetystö joutuu järjestämään potilaan asiat, siinä palaa veronmaksajan rahaa potilaan oman rahan lisäksi. Kyseessä on täysin turha työmäärä.

Turkkilaiset haluavat palvella ulkomaalaisia tarjoamalla niin loma-asuntoja kuin kaikkia lomailumuotoja. Samoin terveyshenkilökunta haluaa palvella matkailijoita, jotta he voivat oleskella leudossa ilmastossa ja samalla kartuttaa heidän talouttaan.

Tätä osoittaa Antalayan maakunnan viranomaisten viime keväänä 2009 ulkomaalaisille järjestämä tilaisuus, jossa he markkioivat Turkkia terveyspalveluja myöten.


Läsnä olleet suomalaiset hämmästyivät kuinka useilla muilla mailla on Turkin kanssa ollut vuosikymmeniä sosiaaliturvasopimus. Suurien vauraiden maiden matkailijoiden ja talvehtijoiden
asiat ovat Turkissakin asiallisella tolalla. Ehkä varaovaiset ihmiset matkailevat tai oleskelevat Espanjassa, Ranskassa ja muissa Eu-maissa.

Eräät maat tarjoavat kustanustasonsa mitoitettuna suomalaisen eläkeläisen keskimääräiseen eläkkeeseen sekä vaivatonta terveyspalvelua sekä oleskeluvan hankintaa.

Turkkia sanotaan köyhien Floridaksi, tässäkö syy, miksi siellä talvehtijoiden ja matkailijoiden asioita ei kiinnostuta hoitamaan vastaavasti kuin muiden Välimeren maiden talvehtijoiden.


Turkilla on ollut suorastaan huono tuuri neuvotteluissa Eu:n kanssa. On hämmästyttävää, että juuri Suomi on jättänyt kansalaistensa turvan hoitamatta Turkissa, kun diplomaattisuhteet ovat olleet voimassa yli 60 vuotta ja tänäkin päivänä uutisoidaan toistuvasti Turkin ja Suomen kansainvälistä yhteistyötä.

Krooniset sairaudet esimerkiksi diabetes ja sydäntaudit tai muu sairastettu tauti ei kuulu yksityisvakuutuksen korvattavuuden piiriin. Se ettei ole mahdollisuutta saada kroonisten tautien seurantaa talvehtiessa lisää nimenomaan suomalaisen veronmaksajan kustannuksia, kun hoitotasapainoa joudutaan korjaamaan Suomessa. Ulkomailta passitetaan maasta ulos, jos asiat eivät ole kunnossa ja kotimaahan ja omien veronmaksajien harmiksi potilas toimitetaan.

Hoitamattomuus lisää kustannuksia enemmän kuin ennakoiminen ja turva, Suomi puolestaan voihkii liian suuren vanhus- ja potilasmääränsä kanssa, vastaavaa ei ole vuosituhansien sivistyskansojen parissa. Turkissa ikä ja sairaus ei vie ihmisarvoa.
tuula mäkelä
Vieras

#7

22.11.2010 07:55

Täyttä asiaa.
Raili Haimakainen
Vieras

#8 Turkki

22.11.2010 09:17

enenevässämäärin suomalaisten oleskelu Turkissa lisääntyy !!
Aulis Haimakainen
Vieras

#9 turkki

22.11.2010 09:20

Turkin matkailu lisääntyy suomalaisen keskuudessa.
Pirkko Etelävuori
Adressin tekijä

#10 pitkämatkalainen jää yksityisen matkavakuutuksen ulkopuolelle

23.11.2010 20:13


Seuraavassa saamani meili omalta vakuutusyhtiöltä, en ole ainut kirjeen saanut. Emme ole oleskelleet ostamieni lisäkuukausien mukaista aikaa ulkomailla, olemme vaan ostaneet ne varmuuden vuoksi reiluksi ja uhohtaneet lähetellä todisteeksi lentolippuja.

Emme ole ainoat, joille on ilmoitettu matkavakuutuksen irtisanomisesta.

pirkko

Lähettäjä: Ulkomaanpalvelut
Päiväys: 17. marraskuuta 2010 15.42
Aihe: Matkavakuutusasiaa





Tarkistukseni mukaan olette olleet muutaman viime vuoden ajan pidempiä ajanjaksoja ulkomailla.

Pohjolan näkökulmasta katsottuna olette muuttaneet ulkomaille, koska olette oleskelleet ulkomailla yli puolet ajastanne kahden viime vuoden aikana.

Mittaturvan ulkomaille muuton ehtojen mukaisesti

matkavakuutuksenne voimassalo päättyy vuoden kuluttua sen vakuutuskauden lopusta, jonka aikana olette muuttaneet ulkomaille. Näin ollen tulemme päättämään matkavakuutuksenne vakuutusehtojen mukaisesti (31.10.2011).

Teidän hakemanne ja maksamanne lisämatkavakuutus on voimassa ajalla 19.12.2010-18.6.2011.

Tämän lisämatkavakuutuksen jälkeen
emme valitettavasti enää myönnä teille uutta lisämatkavakuutusta.

Annan tarvittaessa mielelläni lisätietoja vakuutuksista.

Yleisesti ottaen matkavakuutuksemme Suomessa oleskeluaika vähintään 14 vuorokautta lasketaan kokonaisina vuorokausina.



Parhain terveisin,


Pohjola Vakuutus Oy
Pirkko Etelävuori
Adressin tekijä

#11 360 vetoaa Suomen valtioon terveyspalveluje puolesta

18.12.2010 18:16

Nyt joulunalusviikolla 360 vetoaa Turkissa lomailevien ja oleskelevien suomalaisten terveyspalvelujen puolesta.

Useimmat lomalaiset sekä talvehtivat maksavat samalla tavalla veroja ja muita maksuja kotimaahansa kuin siellä pysyvät. Vasta kotimaan toiseksi muuttaminen vaikuttanee verovelvollisuuteen ja sitähän ainakaan iäkkäään suomalaisen ei kannata tehdä vaan pitää kotimaana oma isänmaansa. Esim. yllättävä sairaus ja ikä saattaa viedä hyvänkin kielitaidon eikä siten hoitoon joutuessaa ole turvallinen olo vieraassa ympäristössä vaan pitkään sairastatteaessa  on parasta päästä kotiin.

Mutta iän tuomia ongelmia on hyvä torjua talvehtimalla etelässä tuoreita hedelmiä ja vihanneksia nauttien. Ulkoilu liukastumatta säästää myös verovaroja meiltä kaikilta suomalaisilta. Ja kotimaasta vierailtaessa muualla emme ole kuukausittain kuormittamassa mitään kotimaan palveluja, mutta jos laiminlyömme ulkomailla oleskellessamme kroonisen sairauden   seurannan sen vuoksi, että emme osaa hakeutua terveyden hoidon palveluun, kun emme kuulu mm. Turkin SGK-vakuutuksen piiriin, se lisää kotimaassa kesää viettäessämme tarvetta terveyspalveluun sekä riskiä kroonisten sairauksien piilevästä pahenemisesta seurannan puutteen vuoksi.

Eräät sairaudet ovat vaikeita syyskeleillä mm. reuma. Sydänpotilaalle paukkupakkaset astmaatikon tavoin ovat turha rasite. Alanyan tasaisempi ilmasto helpottaa potilaan eloa ja lisää mahdollisuutta ulkoilla ja harrastaa muutakin kuin television katselua ja kotiaskareita. Televisiohan ei enää palvele ulkomailla olevia suomalaisia, joten sekin terveysuhka ei vähennä liikkumista ulkona.

 

Useilla ulkomailla talvehtijoilla tai pitkään ulkomailla oleskelevilla on siihen asiallinen syy, perhesuhteet  joillakin, mutta hyvin useilla syyt ovat terveydelliset,  joten ei kannata kadehtia poissa olevia. Elo ei ole auringosta huolimatta mutkatonta vieraassa kultuurissa eikä etenkään silloin  kun terveyspalvelut eivät ole kunnossa eu-n ulkopuolisessa maassa, jossa ei ole kahden välistä sosiaaliturvasopimusta.

 

hyvää tahtoa ja ymmärrystä toivoen

 

adressin laatija

pirkko

 

 

 

 

 

tämmönenvituttaa
Vieras

#12 hohhoijaa ja moi moi

22.01.2011 19:05

Mikä V***n adressi tää on...ei jumalauta mitä pelleilyä
tämmönenvituttaa
Vieras

#13 hohhoijaa ja moi moi

22.01.2011 19:09

Ja amerikkalaisille turisteille PLATOON pyörimään ripiitillä hotellien leffateattereihin.
Osmo Koivunen
Vieras

#14

05.02.2011 16:15

ihan jees
Eila
Vieras

#15

04.05.2011 09:44

Asiaa kannattaa ajaa,kannatamme lämpimästi.

Vieras

#16 Re:

04.05.2011 09:45

Jukka Tuominen

#17 Turkin verosopimuksesta

17.11.2011 11:55

Turkin ja Suomen välisen verosopimuksen mukaan on Suomi verottajana myös eläkkeensaajalle: Koska Turkki on EU-alueen ulkopuolella ei ulkosuomalaisen siis tarvitse maksaa sairasvakuutusmaksun osuutta- tämä kuitenkin tasoittuu keskimääräisellä kunnallisvero%:lla. Kyllä olisi korkea aika hoitaa sairauvakuutusasia kuntoon keskinäisellä sopimuksella. kun Turkkia nyt muutenkin halutaan "EU-maksumieheksi"


Vieras

#18

13.01.2012 07:03

Tärkeää suomen kansalaisille, jotka viipyvät myös pidempiä jaksoja Turkissa

Vieras

#19

24.01.2012 11:46

Terveydenhuolto olisi tosi tärkeää hoitaa kuntoon toisten sivistysvaltioiden tavoin..

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

24.01.2012 12:15



Vieras

#21

01.02.2012 18:12

Ehdottomasti kannatettava adressi.Maksammehan koko ajan veroja Suomeen saamatta Turkissa ollessamme lainkaan esim.terveyspalveluita.

Vieras

#22

05.02.2012 11:55

Erittäin hyvä aloite!
vieras

#23 Re: Adressi

12.02.2012 21:41

Todella hyvä aloite. Asia olisi saatava myös suomalaisten osalta kuntoon. 

Aina on näitä ¨toisinajattelijoita¨näköjään. He voisivat pitää mielipiteensä ihan omana tietonaan. #22: -  

 

pirkko etelävuori

#24 LIIKEMIESTEN TOIVE. ministeri neuvottelee JAPANIN kanssa sosiaaliturvasopimuksesta!

23.03.2012 22:48

STM tiedote 23.03.2012
---------------------------------------------------------

Sosiaaliturvasopimusneuvottelujen aloitus ministeri Risikon Japanin vierailun aiheena

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko neuvottelee Japanin terveysministeri Yoko Komiyaman kanssa Suomen ja Japanin kahdenvälisen sosiaaliturvasopimuksen solmimisesta ensi viikolla Tokiossa. Japanin varapääministeri Katsuya Okadan kanssa ministeri Risikko keskustelee sosiaaliturvajärjestelmien kestävyydestä ja verotuskysymyksistä. Suomea ja Japania yhdistää erityisesti väestön nopea ikääntyminen. Ministeri Risikko vierailee Japanissa ja Singaporessa 25.-29.3.

Suomi toivoo sosiaaliturvasopimusneuvottelujen aloittamista Japanin kanssa. Maiden välinen sosiaaliturvasopimus helpottaisi erityisesti työntekijöiden lähettämistä Suomen ja Japanin välillä, kun yritysten ei enää tarvitsisi maksaa sosiaalivakuutusmaksuja molempiin maihin. Suomen tavoitteena olisi sopia myös toisessa maassa karttuneen työeläkkeen maksamisesta maasta toiseen. Erityisesti suomalaisen liike-elämän edustajat ovat tuoneet esiin kahdenvälisen sosiaaliturvasopimuksen tarpeen.

Japanissa ministeri Risikko vierailee myös Sendain suomalaisessa hyvinvointikeskuksessa sekä osallistuu Suomen suurlähetystön järjestämään Sustainable Health Care in the 21st Century -seminaariin Tokiossa.

Healthcare in Asia -konferenssissa esillä Suomen hyvät kansanterveyskäytännöt
Ministeri Risikko osallistuu Singaporessa ensi viikolla The Economist-konsernin järjestämään Healthcare in Asia 2012 -konferenssiin, jonne hänet on kutsuttu kertomaan suomalaisen terveydenhuoltojärjestelmän vaikutuksista kansanterveyteen. Keskustelussa korostuu erityisesti elintapasairauksien yleistymisen aiheuttama paine terveydenhuoltojärjestelmän kestävyydelle. The Economist järjestää eri maanosissa keskustelufoorumeja, joiden tarkoitus on koota arvovaltaisia asiantuntijoita ympäri maailmaa keskustelemaan alueen terveydenhuoltouudistuksiin liittyvistä polttavista kysymyksistä.

Lisätietoja
neuvotteleva virkamies Outi Kuivasniemi, p. +358 50 4350269
apulaisosastopäällikkö Carin Lindqvist-Virtanen, p. +358 50 5599167

Avsallarin ape

#25 lääkäripalvelut Turkissa

25.04.2012 09:10

Rehellisesti sanottuna Suomessa on pitkät jonot yhteiskunnan ylläpitämiin lääkäripalveluihin ja siksi yksityinen lääkäripalvelutoiminta on parhaiten tuottava megabisnes. Hyvä niin.
Ulkomaille tulevan on huolehdittava vakuutuksistaan ja siten mahdollistettava täällä (esim. Turkki) akuutit lääkäripalvelut.
Olen sitä mieltä että jos on varaa matkustaa ulkomaille, asua siellä ja jopa omistaa kakkosasunto siellä, ei pidä kovin paljon huudella lääkärimaksujen perään. Poikkeuksetta vakavat sairaudet mennään hoidattamaan Suomeen ja akuutit hodetaan täällä tilanteen mukaan. Ei potilas aina itse tiedä ja voi vaikuttaa mihin viedään ja miten hoidettavaksi, esim. kolaripaikalta.
Jos palveluita laajennetaan Turkkiin, tulee hammaslääkäripalvelujen kuulua repertuaariin. Toisaalta meille täällä tulee kuulua vähintään samat palvelut, kuin Suomessa oleskelevalle turkkilaiselle. Olemmehan vuosikymmenet maksaneet ja edelleen maksamme, korkeita veroja.