Paperiresepti on säilytettävä sähköisen reseptin ohella.

paperiresepti säilytettävä

#126

19.10.2013 08:12

Paperiresepti on ehdottomasti säilytettävä e-reseptin ohella! Alunperin,kun e-resepti otettiin käyttöön,sanottiin, että potilas voi valita ja nyt ollaan niin potilaan kuin lääkärinkin oikeuksia rajoittamassa.

Vieras

#127

19.10.2013 08:39

Paperireseptin väärentäminenkin on vaikeampaa kuin sähköisen reseptin.

Vieras

#128 Re: Turhaa panikointia

19.10.2013 09:47

#23: apteekkilainen - Turhaa panikointia

Määrääkö apteekki lääkkeet potilaalle vai lääkäri ?

 


Vieras

#129 Paperiresepti poikkeustilanteissa ?

19.10.2013 10:22

On lupailtu, että poikkeustilanteissa saisi käyttää paperireseptiä.

Seuraavaksi lienee asetuksella määriteltävä ne poikkeustilanteet, joiden johdosta paperireseptin saisi kirjoittaa.
Ja toki valvova viranomainen sitten tarkkaan syynäisi, että poikkeustilanne täyttäisi paperireseptipoikkeustilanneasetuksen poikkeustilannekiriteerit !
Ilman viranomaisten toteamaa riittävää poikkeustilannetta kirjoitetut paperireseptit sitten tietysti viranomaisten taholta mitätöitäisiin. Poliisi hakisi potilaalta laittomasti haltuunsaadut lääkkeet, ja lääkäriä sekä apteekin henkilöstöä odottaisi haaste käräjille paperireseptipoikkeustilanneasetuksen rikkomisesta. Potilas saisi syytteen reseptilääkkeitten luvattomasta hallussapidosta.
Lopulta Korkein oikeus antaisi äänestyspäätöksellään tuomion näille kansanvihollisille !
farmaseutti-hll

#130 Re: Maalaisjärki voittaa

19.10.2013 13:07

#68: Lääkäri - Maalaisjärki voittaa

Asia on juuri näin. Paperi- ja puhelinresepti tulee säilyttää e-reseptin rinnalla. Apteekkilaisen on aivan turha nikotella lääkärikuntaa vastaan. Hommat hoidetaan yhteistyönä potilaan parhaaksi. Kaikkinainen taloudellinen välistäveto minimiin.

Toimin farmaseuttina pääkaupungin apteekissa 1975-1981 opiskellessani hammaslääkäriksi. Lämmintä kiitosta olen saanut apteekkilaisilta selvästi ja kiireettömästi lausutuista puhelinresepteistä. On eduksi tietää eri ammattiryhmien työtehtävistä, jotta osaa antaa arvoa toisen työlle.

Tämän adressin tieto laajaan levikkiin.


Vieras

#131

19.10.2013 16:51

Jos suomalaiset lääkärit eivät saa kirjoittaa paperireseptiä, mutta ulkomaalaisen lääkärin kirjoittama kelpaa suomalaisissa apteekeissa, pitänee perustaa praktiikka myös johonkin naapurimaista.
jukksaa

#132 Re: Ellen olekaan toimipaikallanii

19.10.2013 18:35

#22: Järki käteen - Ellen olekaan toimipaikallanii

Naapuriko kirjoittaa reseptit? Tai eläkkeellä oleva lääkäri? Huh Huh!

eResepti on hyvä. Käytän onnettomuuden vuoksi paljon ja NOPEUTTAA asiointi kuten täällä toisin väitetään, jos olet matkoilla ja unohtanut reseptin niin ei haittaa, joka puolella Suomea näkevät mitä lääkettä on reseptillä. Reseptin voi uusia puhelimitse. Vaikka kuinka paljon hyviä puolia. Eikä eResepti vaadi omaa tietokonetta kuten virheellisesti luullaan.

Jos lääkkeet alkavat olla loppumassa, eikö sen näe purkista/dosetista ja tällöin ottaa yhteyttä lääkäriin

jukksaa

#133 Re: Turhaa panikointia

19.10.2013 18:37

#23: apteekkilainen - Turhaa panikointia

HYVÄ :) Juuri näin! eResepti toimii ja on nopea!

jukksaa

#134 Re: Joukolla parantamaan maailmaa!!

19.10.2013 18:44

#40: LISSU - Joukolla parantamaan maailmaa!!

Sokea kommunikoi puhumalla ja kuuro näyttäen käsillä, tai vaikka tyhjää purkkia/pakkausta. Olen itse vammainen joten aliarviointia ja käsittämätön perustelu?

En missään nimessä allekirjoita tätä adressia, hyödyllisempiäkin on

Jon Doe

#135 Re: Re: Joukolla parantamaan maailmaa!!

19.10.2013 20:42

#134: jukksaa - Re: Joukolla parantamaan maailmaa!!

Jokainen ihminen kokee asiat vähän eri tavalla, mikä sinä olet mitätöimään toisen kokemusta; hän kai kertoi itsestään ja kohtalotovereistaan. Kirjoita tai ole kirjoittamatta. Hyödyllisyyskin on sangen suhteellinen käsite.

Yoma

#136 Re: E-resepti

20.10.2013 01:24

#5: Miksi adressi tästäkin??? - E-resepti

Paperreseptin kirjoittaa huomattavasti nopeammin. Käsinkirjoitettu resepti on vaikea väärentää. sensijaan lääkärin aukiunohtuneesta tietokoneesta on helppo lähettää vääriä reseptejä.


Vieras

#137

20.10.2013 08:37

Paperi on ollut jo maailmassa 5000v BC ja tulee olemaan ikuisesti, sähkö on vain keksittu vähät yli 150v ja internetti noin 23v vanha.
Sitä välillä on ja välillä ei ole.
Onko tämä STM-n masinoima ison veljen seuranta välinä??? Resepti väärennös on marginaalinen syy siirtyä e-reseptiin, ATK-n henkilöt+ohjelmatoimittajat ajaa tätä asia.
Kun oliskin helppoa

#138 Re: Re: Ellen olekaan toimipaikallanii

20.10.2013 09:59

#132: jukksaa - Re: Ellen olekaan toimipaikallanii 

 

Sähköreseptiä ei voi uusia puhelimitse. Jokainen nk reseptin uusiminen on kokonaan uusi resepti. Tämän lisäksi on määritelty aika jossa resepti on uudistettava, ja se on viikko. Se viikko ilman lääkkeitä voi tuntua aika pitkältä. Ja jos ei ole tietokonetta, nettiyhteyttä tai pankkitunnuksia, sähköisestä reseptistä ei myöskään saa antaa tietoja puhelimitse apteekista. Joten laukkaat siellä sitten kysymässä että onko reseptiä vai ei tai odotat tekstiviestiä että resepti on uusittu (edellyttäen että sinulla on moderni kännykkä). Tällä hetkellä kun on kaksi tapaa kirjoittaa reseptejä niin asiat näyttävät toimivan. Jos/kun on enää yksi, sitten alkaa itku ja valitus.

Vieras

#139

20.10.2013 12:39

Vaihtoehdottomuuspolitiikkaa tulee kaikissa tilanteissa kritisoida ja vastustaa. Puhelinresepti on mitä kätevin nyt kännykkäaikana. Voi määrätä esim. tutun potilaan lääkityksen vaikkapa patikkamatkalta mistä vaan. Kännykkäyhteys riittää ja asiakas antaa kännykän farmaseutin korvaan.

Vieras

#140

20.10.2013 17:51

On ehdottoman tarpeellista säilyttää lääkkärillä oikeus hoitaa potilasta ja määrätä lääkettä riippumatta mahdollisuudesta käyttää internet-pohjaista lääkkeenmääräämisjärjestelmää. Voidaan esittää lukuisia esimerkkejä näistä tilanteista pitkälle tulevaisuuteenkin. Lääkäriä ei myöskään voida velvoittaa kohtuuttomiin taloudellisiin investointeihin järjestelmään heti päästäkseen. Nykyiset rajoitukset lääkkeenmääräämiskäytännöissä riittävät pääsääntöisesti turvaamaan asiallisen ja rehellisen toiminnan. Lisäksi "off line" -määrääminen on aina lääkärille hankalampaa kuin kuin systeemin sisäinen määrääminen, joten odotettavissa on tarpeellinen, mutta marginaalinen lääkemääräyskäytäntö.

Maarit Peippo
erikoislääkäri
Espoo


Vieras

#141

21.10.2013 04:25

sähköisten järjestelmien ongelmat ovat ajoittain suuria. Yksityisenä ammatinharjoittajana sähköisen reseptin kanssa joutuu suuriin vaikeuksiin taloudellisesti. Aiemmin noin vuosi sitten olen saanut tiedon, että yksityisellä puolella toimivat yksittäiset lääkärit, joilla on oma yhden hengen vastaanotto jäisivät järjestelmän ulkopuolelle!? Onko tilanne siis muuttunut?
HAMMASLÄÄKÄRI

#142

21.10.2013 04:36

Sähköinen resepti on varmaan kätevä, mutta kustannukset pienyrittäjälle 2 Burana-reseptiä kuukaudessa kirjoittavalle erikoishammaslääkärille aivan liian korkeat. Liittyminenkin on tehty liian hankalaksi ja aikaavieväksi. EIKÖS APTEEKKI VOISI SIIRTÄÄ NUO PAPERIRESEPTIT TIETOJÄRJESTELMÄÄNSÄ.

Vieras

#143

21.10.2013 05:30

Lääkeiden uusinta sähköisellä reseptillä vaikeaa, kun ei tiedä mitä lääkettä apteekissa pyytäisi tai ottaisi, kun voimassaolevia reseptejä voi olla sähköisessä valtakunnanarkistossa lukuisa määrä. Erityisesti vanhalla ihmisellä on vaikeuksia. Yllätyksiä apteekissa tulee usein myös, kun joku muu hakee mummon lääkkeitä apteekista. Miten selvitetään, kun lääkkeitä on vaihdeltu ja monia lääkereseptejä on edelleen "voimassa". Sähköisessä apteekissa on ajan kuluessa hirveä määrä reseptejä, hyvinkin kymmenen, joiden kanssa mummon pitäisi selvittää, mitä hän niistä edelleen käyttää. Ja mitä sitten, kun sähköinen järjestelmä ei toimi. Meneekö mummo linja-autolla kahdenkymmenen kilometrin päähön mökilleen ja tulee seuraavana päivänä uudelleen. Ja miten toimivat eläkeläislääkärit. Kun pitäisi uusia toisen eläkeläisen Nitroresepti, kehoitetaanko menemään terveyskeskukseen jonottamaan. Voi tätä järjen puutetta. Nythän jo tiedetään, että 600 lääkäriä istuu päivittäin tumput suorina, kun tietokoneet eivät pelaa eli tietokonneet on osasyyllinen lääkäripulaan.


Vieras

#144

21.10.2013 05:35

On kammottavaa huomata, että jos varmennekortti häviää, tuhoutuu, varastetaan, niin lääkärillä ei pitkään aikaan ole mahdollisuutta tehdä työtään ja kirjoittaa reseptejä. Varajärjestelmän tulee olla aukoton- paperi- tai puhelinresepti !

Vieras

#145

21.10.2013 06:34

E-reseptin edut voidaan saada aikaan vähäisistä paperiresepteistä myös apteekissa kirjaamalla reseptin tiedot kantaan ja varustamalla resepti tunnisteella, jolloin uusinta käy helposti.

Vieras

#146

21.10.2013 07:10

Kallista on myös jättää kokonaan käyttämättä eläkkeellä olevien lääkärien ammattitaitoa. He ovat tärkeä lisä täydentämään julkista kuormitettuja järjestelmää.

Vieras

#147

21.10.2013 08:41

Yksityisenä, muutaman vuoden sisällä eläkkeelle jäävänä psykiatrina vaatimus e-reseptistä on kohtuuton

Vieras

#148

21.10.2013 09:13

Paperireseptiäkin tarvitaan. Bittiavaruus on arvaamaton ja häriöherkkä.
KAIKKI HAKKEREILLE?

#149 Re: E-resepti

21.10.2013 09:51

#5: Miksi adressi tästäkin??? - E-resepti

Kaiken sähköisen tiedon pystyy hakkeroimaan.  Pikkupojat tunkeutuvat USA:n armeijan tietoihin ja USA:n hallinto suurinpiirtein kaikkeen sähköiseen liikenteeseen koko maailmassa.  Suomalainen hakkeri tunkeutui internetkauppojen palvelimiin ja kopioi ilmeisesti kansainväliselle rikollisjärjestölle kymmenientuhansien ihmisten luottokorttitunnukset ja salasanat.

Vaikka sähköiseen potilastieto- ja reseptijärjestelmään kirjaudutaan henkilön pankkitunnuksin, on vain ajan kysymys koska rikolliset murtautuvat sinne.  Eihän siihen tarvita kuin taitavan hakkerin tunkeutuminen terveyskeskuslääkärin tunnuksiin kaupungin/kunnan verkon kautta.

Se voidaan tehdä manuaalisestikin: joku terveyskeskuksen henkilökunnasta tutkii lääkärin pöytälaatikot, lompakon tai muuten vaan narraa tiedon.

Sitten hippinörtti tehtailee äkkiä massoittain huumereseptejä väärinkäyttäjille.  Apteekeissa ei heti huomata mitään. Reseptihän ei olisi käsintehty tökerö paperiväärennös, vaan "luotettavasti" toimitettu sähköinen viranomaistieto.

Sähköiset potilastiedot ovat myös paha paikka.  Kun ne ovat kohta kaikkien lääkärien luettavissa, varmasti on odotettavissa oikeusriitoja.  Vakuutusyhtiöt, työnantajat, KELA jne, jne.  Yksilöllä pitäisi olla oikeus kieltää kaiken oman terveystiedon tallettaminen valtakunnalliseen sähköiseen tietokantaan.


Vieras

#150

21.10.2013 10:02

Hyvä homma.