Turvetuotantoa/turvepeltojen raivaamista ei saa lopettaa

Kommentoitu viesti

JK

#221 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tarkennuspyyntö

10.11.2012 21:47

#220: Jukka Finni - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tarkennuspyyntö

Kyllä se sulfaattimaa metsäojituksissakin vastaan tulee, jos sitä ojitusalueilla on, mutta huomioidaanko sitä toimenpiteissä? Eipä. Viranomaisvalvota pitäisi olla myös metsätaloudellisissa ojituksissa. Ympäristöluvat niihin sekä myös suomaiden pellonraivaukseen. Olisi tasapuolisempaa eri elinkeinotoimijoita kohtaan. Eikä tätä nyt pidä ottaa "hyökkäyksenä" maataloustuottajia tai metsänomistajia kohtaan. Koskee vähän itseänikin.

Kiitos huomautuksesta, olit aika nopea. :)

Ja chattaillaan nyt lisää: Vesiliukoinen humus valitettavasti läpäisee kaikki rakenteet, pintavalutuskenttiä myöten. :)

Vastaukset

Jukka Finni
Adressin tekijä

#222 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tarkennuspyyntö

2012-11-10 21:54:07

#221: JK - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tarkennuspyyntö

Ja vielä kun siihen pistetään hyönteis tutkimukset, luonto selvitykset mukaan ja lupa-aika 10 vuotta niin sen jälkeen soppa valmis.

Vesiliukoinen humus on tuskin yhtä vaarallista kuin Fukushiman reaktorin siivoaminen. Ne radio aallot menee mistä vain läpi. Edelleen Fukushiman reaktorin siivoamisen kustannus arvio on 623 miljardia dollaria + 100 000 ihmisen evakoinnit päälle.

 

Turveheikki

#224 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tarkennuspyyntö

2012-11-10 23:45:49

#221: JK - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tarkennuspyyntö 

 

Eipä se pintavalutuskenttä sille humukselle mitään mahda kun se pintavalutuskenttä itsestäänkin päästää humusta koko ajan. Meillä analyyseissä havaittu jatkuvasti, että pintavalutuskentällä humuksisuus on joko sama tai suurempi kuin ennen pintavalutusta. Mitähän mieltä tästä pitäisi olla? Moni on varmaan sitä mieltä että pintavalutuskenttä ei toimi. Osa on sitä mieltä että pintavalutuskenttä saastuttaa Itse olen sitä mieltä, että ei se pvk voi itseään puhtaammaksi vettä puhdistaa eli ollaan siinä tapauksessa luonnontilaisen suon tasolla kuormituksessa (meillä ojittamattomalle alalle perustettu) Mitä ohi aiheesta kemikalointiin tulee, kuten joku aiemminkin totesi, erittäin poikkeuksellisia kohteita lukuunottamatta kemikalointi turvevesien puhdistamiseen on idiotismia. Saadaan ferrisulfaatilla toki kalliilla saostettua kuormitustekijöitä, mutta muutaman metrin käsittelyn jälkeen vesi on alkuperäistäkin huonompaa metsätalous- ja maatalousvesien myötä. Kannattiko sitten kemikaaleja sotkea peliin? Kemikaalit = mielleyhtymä myrkkyjä luontoon?