IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

MP

#1743 Re: Kansalaistalkoot Vapon turvehaittojen tueksi - limbo tuli

04.11.2012 14:41

#1742: MP - Kansalaistalkoot Vapon turvehaittojen tueksi - limbo tuli

Tässä vielä linkki "Luonto lähellä"-sarjassa 31.10.2012 lähetettyyn tv-pätkään Alavuden Aitanevalta. Merkille pantavaa on, että järvitoimikunta on omalla kustannuksellaan(!) rakentanut laskeutusaltaita turvekentän alapuolelle, siis tukenut vettä saastuttavaa Vapoa ihan rahan arvoisesti.

Timotein ja ruokohelpin surullisiin kylvöihin osallistui 11 vapaaehtoista henkilöä, antaen työpanoksensa tälläkin kertaa Vapon tueksi.

Hienoa sinänsä, että kansalaiset yrittävät parantaa turvetoiminnalla pilattua vesiympäristöään, mutta ei kyllä mairittele turverahojen käärijää. Vapo näyttääkin luovuttaneen puhdistusvastuun ilmaisille kansalaisaktivisteille, ja luovuttaminen käy selville niistäkin ohjelmassa esitetyistä toteamuksista, että "luonto itse hoitaa aikanaan vesiensuojelutoimet". Niinpä niin.

http://areena.yle.fi/tv/1726498

 

Vastaukset


Vieras

#1745 Re: Re: Kansalaistalkoot Vapon turvehaittojen tueksi - limbo tuli

2012-11-05 12:46:50

#1743: MP - Re: Kansalaistalkoot Vapon turvehaittojen tueksi - limbo tuli

sivuttiinhan ohjelmassa myös maa- ja metsätalouden osuutta menneinä vuosikymmeninä. ei vapo oo ainut syyllinen.

maalla on mukavaa

#1748 Re: Re: Kansalaistalkoot Vapon turvehaittojen tueksi - limbo tuli

2012-11-05 15:25:15

#1743: MP - Re: Kansalaistalkoot Vapon turvehaittojen tueksi - limbo tuli

MP ihmettelee asukkaiden omalla kustannuksellaan tapahtuvaa toimintaa. Maaseudulla tuollainen on ihan jokapäiväistä. Hyvänä esimerkkinä esim. paikallistietoimikunta. Vuosittain tehdään yhteisen tien eteen paljon pyyteetöntä ja palkatonta työtä. Laitellaan uusia rumpuja, raivataan tienvarsien pusikoita ym. Tällainen on aivan normaalia toimintaa. Miksi joku näkee tällaisessa jotain erikoista? Toinen hyvä esimerkki on kylätalojen rakentaminen ja kunnossapito yhteisiä tilaisuuksia varten, Saa niitä toki ottaa omaankin käyttöön omia juhlia varten. Kolmantena esimerkkinä jos joku alkaa rakentamaan pikkukylälle taloa niin kylältä kaikki osallistuu "valukökkään" tai johonkin muuhun talonrakentamisvaiheeseen auttaakseen palkatta toista perhettä. Yhteisöllisyys on avainsana maaseudulla. Kaupungeissa tuollaista ei juurikaan ole, ainakaan läheskään siinä mitassa kuin on maaseudulla. En näe tuossa yhtään mitään erikoista että 11 ihmistä on vapaaehtoisesti ollut mukana talkoissa ja päinvastoin syvästi ihmettelisin jos näin ei maaseudulla olisi ollut!