VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Kommentoitu viesti


Vieras

#4401 Re:

12.07.2012 23:47

#4400: -  

sitäpä tässä toivotaankin että pihasudet hoidetaan asianmukaisesti pois (ja homma on tällöin ok), kuitenkin tuntuu olevan liikkeellä mielipuolta että niihin ei saisi puuttua, jos joku näistä kertoisi ystävällisesti mihin näitä ihmiseen tottuneita pihasusia tarvitaan, meillähän on jo koira ja toisaalta luonnonmukainen susi, kuka tarvitsee näitä alennus- ja rappiotilaan ajautuneita pihasusia.

jos alun alkaen olisi oltu järkeviä, olisi suden suojelun (ja sudenkin) imago paljon parempi, kun nyt se on tutkijoidenkin mukaan menossa huonompaan suuntaan ja Pihtiputaan mummokin ymmärtää miksi (mutta citysuojelijalle asia ei tunnu avautuvan sitten millään).

niinhän se tietysti on että kun p-askaa puhuu niin p-aska lentää.

Vastaukset


Vieras

#4424 SUSIKARKOTIN

2012-07-16 13:16:17

#4401: - Re:

Susiongelmaan on kehitetty ratkaisu, mikä on lähes täysin luonnonmukainen sekä vieläpä laillinen.

Ostetaan kaupasta file tai pari norjalaista kassilohta (rasvaista ja halpaa kuin saippua); suolataan fileet kevyesti ja savustetaan miedosti; jaetaan savustetut fileet kolmeen osaan ja kääritään palat esim. leivinpaperiin; laitetaan käärityt palat esim. pankolle tai yleensä paikkaan, mikä pysyy kohtuullisesti lämpöisen puolella siten, että jyrsijät tai muut eläimet ei pääse niihin käsiksi ja annetaan "kypsyä" parisen viikkoa; tämän jälkeen viedään palat paikkaan, missä tiedetään tai on havaittu susien oleskelevan tai kuljeksivan; kun palat on kadonneet, uusitaan toimenpide niin usein, että palojen katoaminen loppuu. Erinomainen sudenkarkotin, mikä toimii myös siten, että sillä ei aiheuteta tarpeetonta haittaa ympäröiville riistanhoitoalueille. Talvella käytettynä voi olla myös mahdollista löytää hangilta nylkykelpoisia kettuja.