hiusalan alv-kokeilu päättymässä

Kommentoitu viesti

Yrittäjä
Vieras

#20 sivusta seuranneen yrittäjän kommentteja

31.08.2010 02:48

1. Miksi teille arvon parturikampaajat pitäisi antaa etu- ja erioikeuksia? En ymmärrä. Jokainen kantakoon samat korret kekoon. ALV-eriarvoisuus vääristää yrittäjien kohtelua ja markkinaa.

2. Suomesta löytyy iso joukko AAA-luokiteltuja hiusalan firmoja. Tuossa kun katselin tulostiloja, niin eivät nuo kovin kehnoilta näytä. Osalla tuntuu menevän loistavasti. Selityksenne sen sijaan ovat kehnoja.

3. Kun ALV laski, miksi niin moni jätti tämän huomioimatta hinnoissa. Kustannukset eivät varmasti ole lähteneet kasvuun, eivät vuokrissa tai muutoinkaan tarkasteluajalla. Turha valittaa kun on tortut housuissa.

4. Osa teistä selvästikin on enemmänkin päivähoidossa/harrastuksen parissa touhutessaan kampaajana/parturina. Kannattaisikohan harkita yrittäjäopintoja ennen hommaan ryhtymistä, että ei tarvitse valittaa näistä taloudellisista asioista.

5. Saisinko ensi kerralla myös kuitin ostoksistani? Tuntuu aika harvinaiselta usein...

Vastaukset

suomalaiset on kateellista kansaa?
Vieras

#23 Re: sivusta seuranneen yrittäjän kommentteja

2010-08-31 10:07:41

#20: Yrittäjä - sivusta seuranneen yrittäjän kommentteja

1. Yksi syy tähän "etuoikeuteen" (oletko tietoinen että moni muukin oli etuoikeutettu; mm. suutarit ym. käsityöläiset) voisi olla vaikkapa se että teemme huomattavasti surkeammalla katteella töitä kuin MONI muu yrittäjä. Jos muurari velottaa 60e/h parturi-kampaaja puolestaan n.30e/h. (huomioi tämä nyt keskiarviona) -Kohtuullista?   Harmittaako se kovasti että esim. koulutetut hierojat on niin "etuoikeutettuja" ettei maksa alv:a ollenkaan?! (jos heille tulisi nyt alv. maksettavakseen, se menisi suoraan hintoihin, ja sinä heidän palveluitaan käyttävänä maksaisit sen korotuksen)

Jos kampaamoalan (ja sen suutarinkin) alv jää 9% se vääristää korkeintaan muutaman kateellisen ihmisen sielun elämää.

 

2. 90% näistä "yrityksistä" on toiminimellä työskenteleviä "yrittäjiä", jotka toimivat niiden AAA-luokiteltujen yritysten tuolivuokralaisina,ja maksavat KOHTUUTTOMIA tuolivuokria, esim. pk-seudulla tonnin molemmin puolin, pelkästä penkistään... (ja turha todeta että hullu on se joka maksaa. Tuolihinnat on suunnilleen samoissa joka liikkeessä, ei ole monella varaa valita)  siihen muut velvoitteet päälle, joita jokainen yrittäjä maksaa, huolimatta firmansa koosta, oli sitten AAA tai Ö ryhmää, voi laskea äkkiä kuinka monta päätä saa leikata jo siihen tonniin... saati sitten sen tuolivuokra yrittäjän oma palkka joka pitäisi tienata... ja tosiaan siitä 30e:sta maksetaan sitten vielä alv. ym. sivukulut. KEHNOJA SELITYKSIÄ?sinulla kärjistämistä, vailla mitään käsitystä koko alasta. "osalla tuntuu menevän loistavasti"... varmasti joka alalla on niitä joilla loistavasti pyyhkii. haloo.

 

3. Kustannukset eivät ole lähteneet kasvuun? Missä päin mahdat yrittää, ja millä alalla?Kyllä täällä on noussut ihan kaikki hinnat. Ihan ilman yrittämistäkin saisi maksella enemmän kuin verrattuna parin vuoden takaiseen... Onnekas olet.

 

4. kuten sanottu, tällä alalla SUURIN osa työllistää itse itsensä, ei itsensä lisäksi muita, tienaa juuri vain sen oman elantonsa, eikä ole mahdollista edes kääriä mitään voittoja. Ei välttämättä ole vaihtoehtoja kuin olla yrittäjänä,jos haluaa alalla pysyä, vaikka palkkatyö olisi alunperin houkuttanut enemmän. Jos oma kk liksa on n.1500e/kk jota "firmastaan" voi nostaa ulos (tottakai jollain menee paremmin, mutta suurin osa todellakin elää pienituloisena, voi kysyä onko se mielestänne arvon yrittäjä, inhimillinen ansio yli 40h viikko työstä?Jatkaisitko omalla alallasi täysipäiväisenä yrittäjänä vaikka korvaus olisi naurettavan minimaalinen? Jos teet niin, varmaan nautit työstäsi suunnattomasti.

(toki mielestäsi varmasti tämä työ on niin kevyttä henkisesti ja fyysisesti, verrattuna kaikkeen muuhun yrittämiseen, ettei tästä juuri kannata maksaakkaan... ja kun ihan on itse sössitty niin mitä sitten valittamaan. Parturi-kampaajat on hyvätuloista porukkaa?)

Kunhan vaan ärsytti
Vieras

#35 Re: sivusta seuranneen yrittäjän kommentteja

2010-09-01 14:06:07

#20: Yrittäjä - sivusta seuranneen yrittäjän kommentteja

Seitsemän vuotta yrittäjäni ammattiani harjoittaneena voin kertoa käsi sydämellä, että olen loppu! Kuusi päiväisiä viikkoja 10-15h päiviä, yhteensä noin. 3 kuukautta lomaa (itse säästettynynä lomarahat ja rahat, jotta pystyn olemaan lomalla eikä sen kuukauden,josta olen viikon pois näyttäisi persnettoa...joka taas vaikuttaa seuraavaan kuukauteen jne...) seitsemässä vuodessa.

En kertaakaan ole ollut pois pikkupikku nuhan takia tai ottanut sairaslomaa, koska ei huvita. Ystäväni ovat antaneet palautetta, että näkevät minua vain kampaamossa. Missä kulkee raja?  Olenko siis ollut päivähoidossa??? Harrastukseksi tätä voi kutsua, kun kertynyttä palkkaa seuraa.

Tavallinen, omalla toiminimellä vuokralaisena kampaamossa ei mitkään tulostilat voi näyttää loistavilta tai edes edistyskelpoisilta.

ALV laski, mutta muut kulut nousivat!!

Itse vaihdan alaa, jos ALV nousee, koska silloin minulla ei ole varaa edes harkita perheenperustamista arjen pöyrittämisen lomassa.

Meiltä saa AINA kuitin!!! Ja monesta muustakin saa varmasti ja voithan aina avata suusi ja pyytää sitä!!

 

Vieras
Vieras

#37 Re: sivusta seuranneen yrittäjän kommentteja

2010-09-01 15:50:39

Olemme antaneet jokaiselle asiakkaalle kuitin jo vuodesta 1995 lähtien - saat sen siis meiltä :) Olen samaa mieltä kanssasi -kaikille sama alv-kanta, olkoon toimiala mikä tahansa. Olen todella iloinen siitä, että alalaltamme löytyy kyseisen luokituksen omaavia yrityksiä/yhtiöitä, mutta valitettavasti en itse kuulu kyseiseen ryhmään. Alv-kokeilun alkuperäisenä tavoitteena oli alan työllisyyden kehittäminen, mutta asia käännettiin kuluttajahintojen alentamiseen ja sitä kautta asiakasmäärien/käyntitiheyksien kasvattamiseen. Keskimääräinen alennus/käyntikerta oli 2-3€, eli kahvikupin verran ja tietääkseni valtaosassa alan liikkeitä, joissa kyseinen hinnan lasku tehtiin, ei asiakasmäärissä ole ollut havaittavaa kasvua. Toki arvonlisävero on arvonlisävero ja yritys/yhtiä määrittelee liikevaihtotarpeensa verottoman hinnan mukaisesti, mutta kuluttaja näkee aina hinnan verollisena(saamatta alv-vähennysta). Toki veron noustessa,myös asiakkaan maksama veloitus nousee - asiakashan lopuksi päättää onko saamansa palvelu, maksamansa hinnan veroinen. Lopuksi - on hienoa että alamme mahdollinen veronnousu on "vaikuttava" tekijä yhteiskuntamme kehittämisessä. Patrick "Patsku" Koskinen