KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Kommentoitu viesti

Matti Toivonen

#2420 Yhdistys on jäseniä varten

16.10.2011 20:53

Jäsenten oikeudet on yhdistyslaissa turvattu. Yhdistyksen tärkein vallankäyttäjä on jäsen.

Soveltamisohjeissaankin patentti- ja rekisterihallitus mainitsee mm. että yhdistyksen JÄSENEN OIKEUKSIIN  kuuluu yhdistyksen toiminnan valvominen. Sama asia kuuluu jokaisen JÄSENEN VELVOLLISUUDEKSI. Näin lukee PRH:n nettisivustolla.

Yhdistyksen jäsenellä muutenkin on valtavasti oikeuksia. Täytyy muistaa, että kaikki myös perustuslain suomat oikeudet kuuluvat mukaan; ei yhdistykseen kuuluminen niitä suinkaan vähennä.

Se tarkoittaa, että perustuslain turvaaman sananvapauden ja tasavertaisuuden lisäksi yhdistyksen jäsenellä on oikeuksia. Vaikkapa tutustua yhdistyksen jäsenluetteloon niin halutessaan.

Yrittäkääpä viimeksimainittua KKY:ssä. Ihan vain kokeeksi. Syytä ei tarvitse sitten kertoa, vaikka kysyttäisiin. Oikeus on jäsenoikeus, ei siihen syytä tarvita.

Tällä voitte aloittaa. Ensimmäinen askel.

Vastaukset


Vieras

#2421 Re: Yhdistys on jäseniä varten

2011-10-16 22:23:54

#2420: Matti Toivonen - Yhdistys on jäseniä varten

Matti T. Tuohon pitäisi kuitenkin lisätä KKY,n ollessa kyseessä, että kannattaa ottaa 2 todistajaa tai useampikin tilanteeseen kun alkaa tekemään pyyntöjä hallitukselle jäsenoikeuksiin perustuen. Puhelimella tehty pyyntö; kaiutin päällä ja todistajat läsnä ja se keneltä pyydetään hänelle kerrotaan myös, että puhelua kuuntelee usea ihminen. Kirjallisesti pyydettynä kahden todistajan allekirjoituksella varustettuna. Sähköpostitse: kopio pyynnöstä lähtee todistajiksi kutsutuille.

Todistajat varmuuden vuoksi, reilu peli puolin ja toisin eihän heillä ole salattavaa eivätkä he voi evätä jäseneltä oikeuksia, menee silloin laittomuuden puolelle :)

oikso tää mitään? Vai olisko sulla mitään vielä aukottomampaa ehdottaa?