ISRAEL ELÄKÖÖN - ISRAEL MUST LIVE!

Kommentoitu viesti


Vieras

#670 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mietteitä

29.08.2011 14:11

#668: Mietteitä - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mietteitä 

 Viestin tarkoituksena kai oli osoittaa, että alueella tosiaan asui paljon juutalaisia jo ennen itsenäistymistä. Jerusalamissa jopa enemmistönä, jopa selvänä enemmistönä, kuten esittämäsi tilastot myös osoittavat. Joskus kun kuulee esitettävän aivan muuta.

_________________________

Jotenkin sain kyllä sen vaikutelman, että vaikka juutalaisia alueella (siis palestiinassa eikä Jerusalemissa) oli, he ovat olleet pieni vähemmistö. Tulkintasi vaikuttaa tarkoitushakuiselta ja vaikeasti puolustettavalta.

 

Vastaukset


Vieras

#671 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mietteitä

2011-08-29 16:26:07

#670: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mietteitä

Totta, juutalaisia oli alueella vähemmistö. Arabeja 1,1 miljoonaa, ja juutalaisia 650 000.

Myös maan omistus oli arabien hyväksi. Vuoden 1947 lopulla juutalaisten omistuksessa oli vajaat 10% kaikesta maasta (Juusola/ Israelin historia, 2005).

 

YK:n jakopäätöksen mukaan oli tarkoitus jakaa maa niin, että 55% pinta-alasta tulisi perustettavalle Israelin valtiolle.

 

Mielestäni tämä vain vahvistaa raamatun sanan Israelin kansasta.

" Ei Herra sentähden ole mielistynyt teihin ja valinnut teitä, että olisitte lukuisammat kaikkia muita kansoja, sillä tehän olette kaikkia muita kansoja vähälukuisemmat,
vaan sen tähden, että Herra rakasti teitä ja tahtoi pitää valan, jonka hän oli vannonut teidän isillenne"...  5 Moos.7:7-
.
Israel ei ole vallannut Palestiinaa omalla lukumääräärällään, ei omilla maaostoillaan, ei omalla viisaudellaan, ei omilla sotilasvoimillaan. Jopa me kristityt menemme harhaan siinä, että alamme perustella Israelin "oikeutta" saada maa inhimillisillä perusteilla. Jos Israel olisi saanut Palestiinasta palasenkaan omalla inhimillisellä taidollaa, voimallaan ja viisaudellaan, kunnia ei kuuluisi Jumalalle.
.
Armahtakoon Jumala sekä kristittyjä että juutalaisia, että emme veisi kunniaa Jumalalta, sillä Hänelle se kuuluu. Mistä johtuukaan kaikki tämä vastustus, mikä Israelilla on maansa hallussapidon suhteen? Eikö Jumala ennenkin lähettänyt vihollisia Israelin kansan niskaan, kun he "unohtivat" valastaan ja liitostaan huolimatta kääntyä Jumalan puoleen ja kunnioittaa yksin Häntä?