ISRAEL ELÄKÖÖN - ISRAEL MUST LIVE!

Kommentoitu viesti

Mietteitä

#668 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mietteitä

29.08.2011 12:21

#663: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mietteitä

Kiitos asiaan paneutumisestasi. Se mitä kommentoin parissa viestissäni, koski "kristittyjen ryhmän " koostumusta. En muista kuka väitti kommentissaan sen sisältävän ainoastaan arabeja, ynnäten ne muslimien ryhmään. Se kuitenkin on tosiasia,että Jerusalemin kristityt olivat tosiaan valtaosin muualta tulleita (Euroopasta ja Yhdysvalloista) siis aikana ennen Israelin itsenäisymistä. Se mitä esitettiin ensimmäisessä viestissä, pitänee paikkansa sinunkin esittämiesi tilastojen valossa. Viestin tarkoituksena kai oli osoittaa, että alueella tosiaan asui paljon juutalaisia jo ennen itsenäistymistä. Jerusalamissa jopa enemmistönä, jopa selvänä enemmistönä, kuten esittämäsi tilastot myös osoittavat. Joskus kun kuulee esitettävän aivan muuta.

Asiasta kolmanteen. Olen seuraillut messiaanisten kristittyjen lisääntymistä Israelissa suurella mielenkiinnolla. Lukuja on varmaan vaikea sanoa tällä hetkellä. arviot liikkuvat n. 15000-20000 paikkeilla. Se on ainakin varma, että seurakuntia on tullut hurjasti lisää, viimeisin luku jonka kuulin oli 240. Kuten kerroin aikaisemmin olen saanut matkoillani käydä messiaanisissa seurakunnissa. Millä palolla he ylistävät ja levittävät evankeliumia Messiaastaan Jeesuksesta.  Jopa valtalehdet Jerusalemissa ovat viimeaikoina julkaisseet ensimmäisen kerran positiivisia kirjoituksia messiaanisista juutalaisiata. Parasta olen kuullut pohjoisempana Israelissa sijaitsevista seurakunnista, jossa arabikristityt ja messiaaniset juutalaiset sekä muut alueen kristityt ovat yhdessä pitäneet ns. metsä/puistojuhlia. Olen lukenut asiasta paristakin lehdestä , nähnyt kuvia ja haastatteluja. He ovat joutuneet kokoontumaan läheiseen metsään ympäristön paineiden vuoksi. MAHTAVAA, eikö siinä ole hieno kuva siitä, että Jeesuksessa Kristuksessa(Jeshuassa) meillä on toivo ja tulevaisuus. Hän kun on meidän herramme, katoaa kansojen väliltä viha ja katkeruus. Hänessä maailmaan tulee vasta todellinen RAUHA.

 

Vastaukset


Vieras

#669 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mietteitä

2011-08-29 12:55:24

#668: Mietteitä - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mietteitä 

Ehkä noinkin tai sitten ei. Muslimien ja juutalaisten lisäksi palestiinan alueelle on tullut häärimään kristittyjä. Valitettavasti kyseessä ovat usein voimakkaasti Israelin politiikkaa tukevat fundamentalistikristityt, jolloin tasapainottavuus ei toteudu. Suomestakin alueella toimii jos jonkinlaista fundamentalistia, katsokaa vaikka TV7:ää.

Enpä haluaisi Suomeen ulkomaalaisia, jotka tukevat voimakkasti persuja asettuen mamuja ja venäläisiä vastaan. 


Vieras

#670 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mietteitä

2011-08-29 14:11:13

#668: Mietteitä - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mietteitä 

 Viestin tarkoituksena kai oli osoittaa, että alueella tosiaan asui paljon juutalaisia jo ennen itsenäistymistä. Jerusalamissa jopa enemmistönä, jopa selvänä enemmistönä, kuten esittämäsi tilastot myös osoittavat. Joskus kun kuulee esitettävän aivan muuta.

_________________________

Jotenkin sain kyllä sen vaikutelman, että vaikka juutalaisia alueella (siis palestiinassa eikä Jerusalemissa) oli, he ovat olleet pieni vähemmistö. Tulkintasi vaikuttaa tarkoitushakuiselta ja vaikeasti puolustettavalta.