ISRAEL ELÄKÖÖN - ISRAEL MUST LIVE!

Kommentoitu viesti


Vieras

#663 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mietteitä

29.08.2011 00:35

#660: Mietteitä - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mietteitä

Alkulause kommentissasi kuului: "Aluksi kiitoksia asiallisesta mielipiteenvaihdosta. Takertuisin aluksi tuohon väiteeseesi, että Israelin alueella asui itsenäistymisen aikaan pääasiassa arabeja, siis vuonna 1948."

Vasta sen jälkeen siirryit mainitsemiesi vuosilukujen Jerusalemiin. Ja se henkilö, jota sinä kommentoit, lienee ollut aivan alkuperäinen pohtija. Enkö siis saisi pysyä hänen aloittamassaan aiheessa.

Mutta käsittääkseni tällä sivustolla saa tehdä myös ihan "asiasta kymmenenteen"-kommentteja, eikä ole edes tarkoitus koko ajan ainoastaan toistaa edellisen ajatuksia. Eikö ole päinvastoin hyvä, että oma tietosi kirvoitti ihan muita ideoita samaan aiheeseen liittyen, ja sai siten olla siunaukseksi muillekin.

Sinä vaihdoit puheenaihetta alkuperäisestä, ja minä vaihdoin aihetta sinun aiheestasi. Kaikki siis hyvin, asia etenee! :)

 

Mutta tässä nyt sitten niitä tilastolukemia täystaulukoissa.

Vuonna 1947 juutalaisia 33%, muslimeja 58%, kristittyjä 8%.

 

The table below summarizes approximate population growth in Mandatory Palestine

Table 3: Approximate population growth in Mandatory Palestine


year              Total           Moslems            %            Jews        %              Christians  %

1947          1.955.260     1.135.269      58,06       650.000   33,24     153.621    7,86

 

(piti poistaa koko taulukko - eipä se pysynyt taulukkomuodossa tällä sivulla)


 

 

(Vertaileva tarkistus Israelin tilastokeskuksen taulukoihin; täysin samoja vuosia ei ollut saatavissa, mutta suuruusluokka on vastaava. Tieto siis vaikuttaa validilta - netissä on niin paljon etujärjestöjen muokkaamia tietoja kummaltakin puolelta.)

1946 608,225 jews
1,237,334 arabs
1,845,559 total

prosentteina 32.956% jews


Arabeja siis oli koko alueella enemmän. Mahdollista väärinkäsitystä lukumääristä on saattanut luoda se, että YK:n jakoehdotuksessa Israelille kaavaillulla maa-alueella (55% koko mandaatin alueesta) asui vain noin 400 000 arabia.

Sen lisäksi myös YK:n kansainvälisen valvonnan alaisuuteen suunnittelemassa Jerusalemissa oli 100 000 juutalaista. (Vuonna 1945 heitä oli Jerusalemissa vielä 150 600)

Ja tietysti arabeille suunnitellussa jakoalueessa asuivat loput arabit,

yhteensä kaikkiaan siis 1,1 milj. arabia.

Juutalaisia yhteensä 650 000.

 

 


Palestine: Arab / Jewish Population (1914 - 1946)  Lähde: Israelin Tilastokeskus

A. Graph

 

http://israelipalestinian.procon.org/files/1-israeli-palestinian-images/arab-jew...

II. Jerusalem: Jewish, Muslim, and Christian Population (1910-2005)

A. Graph

Toivottavasti kukaan ei nyt tee mitään johtopäätöksiä tilastoihin nojautuen. Muutenhan johtopäätös kuuluisi:

Jerusalem kuuluu juutalaisille, ja koko muu Pyhän Maan alue arabeille.

Näitä lukuja ja suhteita on mielenkiintoista tietää juutalais-arabi-konfliktin historian ja nykyisyyden ymmärtämisen kannalta,

mutta maat ja alueet jakaa Herra.

 

 

 

Vastaukset

Mietteitä

#668 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mietteitä

2011-08-29 12:21:55

#663: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mietteitä

Kiitos asiaan paneutumisestasi. Se mitä kommentoin parissa viestissäni, koski "kristittyjen ryhmän " koostumusta. En muista kuka väitti kommentissaan sen sisältävän ainoastaan arabeja, ynnäten ne muslimien ryhmään. Se kuitenkin on tosiasia,että Jerusalemin kristityt olivat tosiaan valtaosin muualta tulleita (Euroopasta ja Yhdysvalloista) siis aikana ennen Israelin itsenäisymistä. Se mitä esitettiin ensimmäisessä viestissä, pitänee paikkansa sinunkin esittämiesi tilastojen valossa. Viestin tarkoituksena kai oli osoittaa, että alueella tosiaan asui paljon juutalaisia jo ennen itsenäistymistä. Jerusalamissa jopa enemmistönä, jopa selvänä enemmistönä, kuten esittämäsi tilastot myös osoittavat. Joskus kun kuulee esitettävän aivan muuta.

Asiasta kolmanteen. Olen seuraillut messiaanisten kristittyjen lisääntymistä Israelissa suurella mielenkiinnolla. Lukuja on varmaan vaikea sanoa tällä hetkellä. arviot liikkuvat n. 15000-20000 paikkeilla. Se on ainakin varma, että seurakuntia on tullut hurjasti lisää, viimeisin luku jonka kuulin oli 240. Kuten kerroin aikaisemmin olen saanut matkoillani käydä messiaanisissa seurakunnissa. Millä palolla he ylistävät ja levittävät evankeliumia Messiaastaan Jeesuksesta.  Jopa valtalehdet Jerusalemissa ovat viimeaikoina julkaisseet ensimmäisen kerran positiivisia kirjoituksia messiaanisista juutalaisiata. Parasta olen kuullut pohjoisempana Israelissa sijaitsevista seurakunnista, jossa arabikristityt ja messiaaniset juutalaiset sekä muut alueen kristityt ovat yhdessä pitäneet ns. metsä/puistojuhlia. Olen lukenut asiasta paristakin lehdestä , nähnyt kuvia ja haastatteluja. He ovat joutuneet kokoontumaan läheiseen metsään ympäristön paineiden vuoksi. MAHTAVAA, eikö siinä ole hieno kuva siitä, että Jeesuksessa Kristuksessa(Jeshuassa) meillä on toivo ja tulevaisuus. Hän kun on meidän herramme, katoaa kansojen väliltä viha ja katkeruus. Hänessä maailmaan tulee vasta todellinen RAUHA.