Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#40997 Re: Esimerkki ääri-islamin ja kristinuskon eroista...

16.08.2014 11:12

#40996: - Esimerkki ääri-islamin ja kristinuskon eroista... 

 Ääri-islamistit! Eihän ääri-kristityt ikimaailmassa ole ketään tappaneet uskoon vedoten..eihän?

Vastaukset


Vieras

#41005 Re: Re: Esimerkki ääri-islamin ja kristinuskon eroista...

2014-08-16 13:10:36

#40997: - Re: Esimerkki ääri-islamin ja kristinuskon eroista... 

 

En pysty  niiden  puolesta mitään sanomaan,  jotka ovat irtautuneet kr.uskosta, tai ottaneet sen  omien rahastus - ja valtapyrkimyksiensä peitoksi,  mutta kr.usko ei synnytä itsessään väkivaltaa,  sensijaan koraani on sen henkeä ja oikeutusta täynnä,  niin myös sen hengessä syntyneet teot.

Sisäisten motiivien kyseenalaistusta  islam ei tunne,  tällaiset länsimaiset termit eivät siihen maailmaan ollenkaan kuulu, se pelaa enemmänkin ihmisen psyykkisillä puolustusmekanismeilla,  kuten ulkopuolelle siirtäminen l.projektio ja kieltäminen=torjunta l.repressio.  

 Suurella osalla terveistä ihmisistä ilmenee sellaista itseä koskevan tiedon vinoutunutta käsittelyä joka palvelee itsearvostuksen säilyttämistä. ( Tällaista löydämme itsessämme kaiken aikaa,  esim suomalaisuuden kohottaminen ohi kaiken muun.)

Mutta se tulee vaaralliseksi ja tuhoavaksi voimaksi jos uskonto antaa sille brutaalin käytännön toimimis-säännöstön kuten pakanoiden kaulojen tai raajojen katkaisun,  ym vielä hirvittämät teot,  jota tunnontuskitta tehdään islamilaisessa maailmassa.