Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

Tämä otetaan eduskunnassa syyskaudella vakavasti.

#40304 tämä on todella vakavaa luettavaa

04.08.2014 19:57





Koko tämän viikon ajan maailman aids-asiantuntijat ja kansalaisjärjestöt ovat koolla Washingtonissa AIDS 2012 -konferenssissa. Tiistaina esiteltiin Lancetissa julkaistu tutkimus, jonka mukaan miesten välisissä kontakteissa HIV yhä leviää ympäri maailmaa.

Lancet on tehnyt erityisen AIDS-numeron AIDS 2012 -konferenssia varten. Tärkein tutkimustulos on seuraava: HIV leviää edelleen miesten välisessä seksissä ympäri maailmaa. Näin on tapahtunut jo 30 vuoden ajan. HIVin leviäminen on samansuuntaista, kuului maa rikkaiden tai köyhien maiden joukkoon. Valistus ei saavuta osaa msm-ryhmästä (miehet, joilla on seksiä miesten kanssa).

Konkreettinen esimerkki on läheltä, Ruotsista. Uusista HIV-tartunnoista 59% on msm-ryhmässä. Kun väestön keskimääräinen HIV-kantajuus on 0,06%, se on msm-miehillä 4,8%. Se on 80 kertaa suurempi kuin väestöllä keskimäärin. Suomessa tilanne on ilmeisesti parempi.

Lancetin artikkelissa tilannetta kuvataan "katastrofiksi". Valistuksessa ilmeisesti jää vähälle huomiolle tämä HIVin kannalta tärkein ryhmä. Viime vuosina valistus on keskittynyt muistuttamaan, että "kuka tahansa voi saada HIVin". Todellisuudessa HIV on maailmalla suuri ongelma homomiesten joukossa. Maailmalla on paljon hallituksia, jotka kieltävät tämän tosiasian. Lancetissa kerrotaan, miten Singaporessa virallinen valistus kohdistuu nuoriin. Se on järjetöntä. Nuorelle on suurempi vaara jäädä auton alle kuin tulla HIV-positiiviseksi. Asiassa ei koskaan edistytä, jos hallitukset eivät ota epidemiologisia selvityksiä vakavasti.

HIVin ehkäisyyn on uusia ja vanhoja menetelmiä, mutta monissa maissa ne ovat msm-miesten saavuttamattomissa, koska homoseksuaalisuudesta ei saa puhua ja homot alistetaan tai tuomitaan perinteiden, uskonnon ja oman kulttuurin nimissä. Homojen näkymättömyys olisi saatava loppumaan. Heille olisi saatava valistusta, testausta, suojausta ja hoitoa.

Tänä vuonna tulee täyteen 30 vuotta HIViä. Onko Suomessa panostettu riittävästi msm-miesten valistukseen? Onko meillä Suomessa painopiste oikein valittu? Tähän asiaan kiinnitettiin huomiota viime syksyn kotimaisissa aids-seminaareissa.

http://ranneliike.net/teema/vuoden-2012-aids-konferenssissa-washingtonissa-kiinnitettiin-huomio-hivin-leviamiseen-msm-ryhmassa?aid=8713


Lancetin HIV-numero
www.thelancet.com

 

Siis homoliittoja ei tule sotkea avioliittoon. Hivin levitystä ei saa lisätä vaan päinvastoin sitä pitää vähentää kaikin keinoin.

Naisen ja miehen tasa arvoinen avioliitto on tarkoitettu suojelemaan taudeilta ja tartunnoilta. Homoliitot mm. Hollannissa ovat lisänneet hiv tartuntoja. Tämä asia tulee olemaan iso miinus homoliitoille myös Suomessa kun asiasta päätetään. Missään maailman maassa ei ole varaa tällaiselle kehitykselle ei siis Suomessakaan. Siis 80 kertainen hiv tarttuvuus homoilla on todella hälyyttävää tietoa ja se on kerrottava jokaiselle kansanedustajalle ja nopeasti.

Vastaukset


Vieras

#40305 Re: tämä on todella vakavaa luettavaa

2014-08-04 20:13:12


Vieras

#40306 Re: tämä on todella vakavaa luettavaa

2014-08-04 20:15:51

#40304: Tämä otetaan eduskunnassa syyskaudella vakavasti. - tämä on todella vakavaa luettavaa  

 ...siis eduskunta pitää AIDS-konferenssin vai päättää lisätä tukea sukupuoliselta orientaatioltaan epävarmojen nuorten seksivalistukselle...?


Vieras

#40308 Re: tämä on todella vakavaa luettavaa

2014-08-04 20:29:57

#40304: Tämä otetaan eduskunnassa syyskaudella vakavasti. - tämä on todella vakavaa luettavaa  

 Poista tuosta kommentistasi nuo minun kirjoittamani alkulauseet, jookos,(et ollut se selailija).
 Artikkeli on vapaasti käytettävissä.


Vieras

#40309 Re: tämä on todella vakavaa luettavaa

2014-08-04 20:52:15