Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#38508 Avioliiton uudelleen määrittely haitallista lapsille

12.07.2014 14:59

"YK:n lasten oikeuksien sopimuksen (1989) 7. artiklan mukaan lapsella on syntymästään lähtien oikeus tuntea vanhempansa ja olla heidän hoidettavanaan, mikäli mahdollista.

- Sukupuolineutraali avioliittolaki lähtökohtaisesti poistaa lapselta oikeuden molempiin vanhempiinsa, Puolimatka kirjoittaa.

Entä avioerolapset? Heilläkään ei ole ydinperheen suomaa mahdollisuutta jatkuvaan yhteyteen molempien biologisten vanhempiensa kanssa.

- Avioero loukkaa tietysti myös tätä lapsen perusoikeutta, mutta se ei tee sitä samanlaisella periaatteellisella tasolla kuin sukupuolineutraali avioliittolaki. Avioerossa on kyse epäonnistumisesta normin täyttämisessä, ei normin uudelleen määrittelystä." http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/kotimaa/4467/professori_tapio_puolimatka_avioliiton_uudelleen_maarittely_haitallista_lapsille

Vastaukset


Vieras

#38511 Re: Avioliiton uudelleen määrittely haitallista lapsille

2014-07-12 15:10:40

#38508: - Avioliiton uudelleen määrittely haitallista lapsille

Ilmeisesti tämä Puolimatka haluaisi siis kriminalisoida avioeron. Aika usein sateenkaarilapsi tuntee molemmat biologiset vanhempansa ja on heidän kanssaan positiivisessa ja tiiviissä vuorovaikutuksessa. Keinohedelmöityksessä ja adoptiossa mitään eroa ei ole huoltajavanhempien sukupuolen perusteella.

Eli summa summarum: Taas tarkoitushakuista skeidaa professorin auktoriteetillä. Kuuluu samaan sarjaan kuin dosentti Bäckmannin asiantuntijalausunnot.