Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

Vastaukset


Vieras

#35338 Re: Re: Suomi rukoilee..

2014-05-24 06:25:55

#35337: - Re: Suomi rukoilee..

 

Huomenta!   Ja Siunaus Elämääsi!     Kun toivotamme näin, saamme myös uskoa sen todella olevaksi,  muistaen Jeesuksen auktoriteettia ohjeistaessaann opetuslapsiaan:  jos siunausta ei otettu vastaan jossakin,  se jopa  palasi takaisin lähettäjälleen!  Niin konkreettisesta ja todellisesta asiasta oli kyse,  ei vain hyväntahtoisesta toivottelusta.  Vaikkemme sitä silmillämme näe emmekä ymmärrä. Mutta voimme kokea.

Joskus suuria Raamatun linjoja kohdatessaan miettii,  missähän vaiheessa näitä oikein on muotoiltu ja löydetty. Etenkin kaikkein pisimpiä linjoja vanhasta uuteen ja uudesta vanhaan,  Jeesuksen pre-eksistenssiä ja muita hiukan kätketympiä merkityksiä.

Apostolien teot aukaisee tätä todellisuutta niissä puheissa joita apostolit pitivät nimenomaan juutalaisen uskonnollisen väen kuullen,  etenkin Stefanus,  yksi niistä seitsemästä miehestä, "hengen ja viisauden täyttämä"-  jotka seurakunta valitsi diakoneiksi,  pitämään huolta köyhistä,  oli vaikea piikki silloisille fariseuksille:  

9 Silloin muutamat miehet ryhtyivät väittelemään hänen kanssaan;
toiset näistä kuuluivat niin sanottuihin vapautettujen, kyreneläisten
ja aleksandrialaisten synagogiin, toiset olivat kotoisin Kilikiasta ja Aasian maakunnasta.
10 Mutta Hengen voimalla hän puhui viisaasti, eivätkä he kyenneet pitämään puoliaan. [Jes. 54:17Luuk. 21:15]


Ja samoin hänen kanssaan kuin Jeesuksenkin, -  haettiin huutokuoro, vaientamaan tuo vastenmielinen totuuden julistaja.   Mutta puhe,  jonka Stefanus sitten piti,  oli varmasti perustavanlaatuisimpia jälkeentuleville kristityille   ymmärtää koko pitkä jatkumo palavan orjantappurapensaan symboliikasta,  ja vuorella enkelin kanssa olleesta Jumalan  esiolevaisesta ilmauksesta:

1 Silloin he salaa hankkivat miehiä sanomaan: "Me olemme kuulleet hänen puhuvan pilkkasanoja Moosesta ja Jumalaa vastaan".
12 Ja he yllyttivät kansan ja vanhimmat ja kirjanoppineet ja astuivat esiin, raastoivat hänet mukaansa ja veivät neuvoston eteen.
13 Ja he toivat esiin vääriä todistajia, jotka sanoivat: "Tämä mies ei lakkaa puhumasta tätä pyhää paikkaa vastaan ja lakia vastaan;
14 sillä me olemme kuulleet hänen sanovan, että Jeesus, tuo Nasaretilainen, on hajottava maahan tämän paikan ja muuttava ne säädökset, jotka Mooses on meille antanut".
15 Ja kaikki, jotka neuvostossa istuivat, loivat katseensa häneen, ja hänen kasvonsa olivat heistä niinkuin enkelin kasvot.

jatkunee...