Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

Det är finnarnas fel...

#34104 Re: Mielipiteeni

19.04.2014 07:38

#34101: Perus S - Mieli piteeni

Mitä järkeä on ajatuksena tuossa´ suomenkielen aseman puolustamisessa´ ruotsinkielisiä v a s t a a n  ? Ruotsinkielen pakollisuushan ( koulujemme opetusohjelmassa ) on ihan suomalaisten oma päätös ja peräisin 1970-luvulta.Ajalta ,jolloin Suomessa siirryttiin peruskouluun...

Täysin riittävä ratkaisu tähän olisi ruotsinkielen muuttaminen vapaaehtoiseksi kouluissa ja sillä siisti ja siihen kaikki suomenkieliset yhdessä ja yhtenäisinä asiassaan pystyisivät kyllä milloin tahansa JOS haluaisivat,mutta puhupa asiasta ns.´kadunmiehelle´ katuvilinässä, huoltoaseman baarissa, tai vaikka kirjaston edustalla -kuinka monta kuulijaa kuvittelisit saavasi? Kuinka monella olisi aikaa pysähtyä hetkeksi saati halua ottaa vastaan lentolehtistä,puhumattakaan nimen kirjoittamisesta johonkin adressiin?

Mitkään purnauskirjoitukset tai yksittäiset valtuuskunnat eivät auta jos takana ei ole kansan yhtenäistä tahtoa. Se jää silloin pelkäksi purnaukseksi ja sitähän täällä on jo totuttu kuulemaan.Mitä tästä on pääteltävissä?

Eipä paljon muuta kun se, että mitään t o d e l l i s t a, asioita liikkeellepanevaa muutoshalua ja -tahtoa ei mitä todennäköisimmin  olekaan.Täällä ollaan vain haluavinaan, mutta todellisuudessa ei sitten kuitenkaan olla valmiita panemaan tikkua ristiin asian eteen ja pidetään mitä tahansa tärkeämpänä , kuin  edes siitä kuulemista.

Todellisuudessa,JOS vain olisi riittävästi halua ja tahtoa asian muuttamiseksi se VOITAISIIN muuttaa JO  ensi syksyyn mennessä, mutta kun ei ole ja näillä asenne-eväillä ja suhtautumisaineksilla ruotsinkielen asema "pakkopullana" opetusohjelmassa maamme kouluissa tulee, mitä suurimmalla todennäköisyydellä,  25-30:n vuoden kuluttuakin olemaan täsmälleen sama kuin se on nykyisin-ellei sitten nykyisestään ja entisestäänkin vain vieläkin vahvemmaksi lujittunut ja vakiintunut.

´Mielipide´ on muuten yhdyssana , sanassa´puolustaa´on vain yksi ´l´-kirjain. Sanon tämän siitäkin huolimatta,että tiedän sinun toistavan tämän täsmälleen saman viestin kaikkine (noine muinekin) oikeinkirjoitusvirheineen päivineen jatkossakin.Nyt voit taas vapaasti jatkaa pääsi puskemista seinään- siinä sinun vastarintasi...

Vastaukset


Vieras

#34107 Re: Re: Mielipiteeni

2014-04-19 10:57:59

#34104: Det är finnarnas fel... - Re: Mielipiteeni Eipä paljon muuta kun se, että mitään t o d e l l i s t a, asioita liikkeellepanevaa muutoshalua ja -tahtoa ei mitä todennäköisimmin  olekaan.

Ja se taas johtuu siitä, että mitään todellista syytä muutoshaluun ei ole olemassa. Nykyinen järjestelmä ei ole mitään keneltäkään pois vaikka sitä kovasti koittaa jotkut sepitää ihan omista syistään. Suomi on Suomi ja täällä puhutaan suomen lisäksi ruotsia. Sen pituinen se.