Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#30837 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tytöstä nainen, pojasta mies

08.03.2014 16:57

#30835: THL tutkimus - Re: Re: Re: Re: Re: Tytöstä nainen, pojasta mies

Eiköhän tuon rustauksesi jo kaikki ole nähneet.

Seuraavaksi voit vaikka laittaa tämän linkin: http://www.thl.fi/ttr/gen/rpt/hivsuokotim.html

Vastaukset

Viisas kirjoitus.

#30841 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tytöstä nainen, pojasta mies

2014-03-08 17:04:24

#30837: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tytöstä nainen, pojasta mies

Ei hölynpölyä kannata jakkoo. Tässä kunnon ruisleipee. Juristi on varmaan yhtä viisas ku sinäkii.
Avioliittolain muutosvaatimusta perusteellaan keskeisesti tasa-arvolla ja ihmisoikeuksilla. Keskustan eurovaaliehdokas, juristi Johannes Hirvaskoski katsoo, että ne ovat selkeästi virheellisiä perusteluja, olipa lain tulevasta sisällöstä mitä mieltä tahansa.
Hän vertaa avioliittolakia kansalaisuuden kriteereihin. Kuka tahansa ei voi olla Suomen kansalainen. Jos kansalaisuuden kriteerit täyttävien ihmisten piiriä halutaan muuttaa, joudutaan muuttamaan itse instituutiota.
– Se määritellään silloin uudestaan ja samalla muutetaan käsitystä siitä, mitä on olla suomalainen.
Toiseksi esimerkiksi Hirvaskoski nostaa etnisen alkuperän kuten saamelaisuuden. Antamalla muillekin oikeus olla saamelainen, muutettaisiin määritelmää ja käsitystä siitä, mitä on olla saamelainen.
– Puhe tasa-arvoisesta avioliittolaista on siis yhtä kevyttä, kuin olisi puhe tasa-arvoisesta saamelaislaista tai tasa-arvoisesta kansalaisuuslaista.  Tasa-arvon argumentit eivät tässä päde.
HIRVASKOSKI korostaa, että kriteereillä luodaan erilaisia kategorioita, joita tulisi pitää rikkautena sen sijaan, että niitä pyritään poistamaan.
– On suomalaisia ja ruotsalaisia, on saamelaisia ja savolaisia, on avioliittoja ja pariliittoja.
– On surkeaa, että erilaisuutta ei pidetä arvossa. Tasa-arvo ja samanlaisuus sotketaan keskenään.
Hirvaskosken mielestä erilaiset voivat myös olla tasa-arvoisia.
– Miksi homoseksuaalinen parisuhde pitäisi muuttaa samanlaiseksi parisuhteeksi kuin heteroseksuaalinen parisuhde? Miksi homoseksuaalinen parisuhde sen takia olisi muita parisuhteita huonompi, että se ei ole avioliitto, vaan kahden miehen tai kahden naisen liitto?
– On myös ikävää, että lakimuutosta perustellaan suoranaisella älyllisellä epärehellisyydellä. Olisi paljon reilumpaa sanoa, että kyse ei ole tasa-arvosta, vaan siitä, että avioliittoa instituutiona halutaan muuttaa.
Olisi paljon reilumpaa sanoa, että kyse ei ole tasa-arvosta, vaan siitä, että avioliittoa instituutiona halutaan muuttaa.
Johannes Hirvaskoski
KYSE ON lopulta heteroseksuaalien oikeudesta omaan perinteiseen instituutioonsa ja sen määrittelyyn, taikka toisaalta homoseksuaalien oikeudesta määritellä tuo instituutio uudestaan, Hirvaskoski sanoo.
– Jäljelle jää siis yksinkertainen kysymys, joka tulisi esittää täysin kiihkottomasti – onko vähemmistön oikeus muuttaa instituutio mieleisekseen suurempi, kuin enemmistön oikeus pitää se entisellään?
Lasten etu nro1.

#30844 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tytöstä nainen, pojasta mies

2014-03-08 17:10:17

#30837: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tytöstä nainen, pojasta mies

Miksihän Ruotsissa eivät ole homoliitoille myöntäneet yhtään adoptiolupaa? Miksi?

Siellä tiedetään oikeasti mikä on lasten etu.

Ovat jopa evänneet 12 hetero perheen adoptioluvat kun ovat pelänneet lasten menevän homopareille. Ruotsissa viranomaiset ovat ottaneet oikean kannan, jotta lasten etu voidaan varmistaa.