Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#30321 Re: Re: Re: Re: Tasa-arvo?

02.03.2014 22:47

#30313: - Re: Re: Re: Tasa-arvo?

 

Former Ex-Gay Leaders Apologize - 1.Mies    Tänä päivänä ylpeä Gay - mies.   Sanoisinpa,  ettei vielä tunne totuutta.
On katsottava ja kuunneltava tarkemmin,  mitä he puhuvat. 2:na  esiintynyt naisihminen pyytää anteeksi ennen muuta ehdollistunutta rakkautta (uskovien).

Tässä mielessä,  niinkuin ymmärrän Exoduksen johdonkin tunteneen,-  se on aivan Raamatun mukainen ajatus.  Jumalan rakkaus on ääretön,  ehdoton ja suvereeni.  Mutta niin on ehdoton myös  hänen
vanhurskautensa!   Ketään ei voida kuitenkaan vaatia tulemaan hänen tykönsä omin voimin ja  muuttuneena,  omassa varassaan.  Tämän paukuttamisen puolesta mielestäni,  ja nopean eheytymisen odotuksessa,  ovat kokeneet pettymyksiä.
Niitä ovat saattaneet  luoda jotkut nopeat kasvutarinat.  Ne sinänsä ovat varmasti totta,  mutta ovat samalla rakentaneet ennakkokäsityksiä ja kaavoja ,  kuinka kaiken pitää tapahtua. 
No,  kaavat ovat olleet ehkä enemmänkin ihmisistä.  Jumalan työtä ei voida ulkoapäin määrittää,  ohjailla eikä jouduttaa.
Sitäpaitsi on taas tiedettävä,  minkälaisesta eh.toiminnasta puhutaan.  Ennenkuin puhutaan mitään:

Yksilöterapiasta,
ryhmä  "  ,
vertaisryhmistä  
Kaikki ovat aivan omanlaisiansa asioita,  eikä niistä voi puhua kertomatta,  mistä kulloinkin  on kyse.

Itsemurhista ei ollenkaan näin yksioikoisesti voi sanoa,  että niitä on tehty,  kun ei ole eheydytty tavotteiden mukaan.
Enemmän uskon syvien hylkäämisten ja pettymyksien aiheuttaneen niitä.  Näissä asioissa ollaan meren laineilla!
Tavoiteasettelu on epärealistinen, - ei niin ettei eheytyminen ole mahdollista,  vaan miten se on mahdollista.

Puheista kuultaa tietynlainen,  enpä osaa heti määritellä,  millainen uskonnollisuus.  Suorituskeskeinen ainakin,  ja puuttuu
Kristuksen laupias mieli.  Tästä ne löytyvät samat eväät kuin todellisessa  menestysteologiassa.  Viisaampaa olisi rauhoittaa oma kamppailunsa asiaa tuntemattomilta muilta agitaattoreilta,  ja olla omassa parantavassa yhteydessä Jeesukseen.

Mutta eivät homot ole suinkaan ainoita,  jotka ovat vastaanottamassa tiukkoja kommentteja, monenlaisten riippuvuuksien kanssa kamppailevat kokevat samoja asioita joskus.  Aina löytyy kaikkialla,  kaikissa yhteisöissä
näitä ihmisiä, jotka sanovat tiukasti,  armotta,   se on myös persoona kysymys. Ihan samoin vaikkapa metsästysseurassa. Aivan niinkuin elämässä yleensäkin.

Tuo,  että ovat saaneet tällaisia kommentteja ,  kuin esim: "Sinulla ei ole tarpeeksi uskoa,"  kertoo vain näiden arvostelevien kristittyjen kasvamattomuudesta, ja asiantuntemattomuudesta,   ei mistään muusta. Koska kyse on syvistä ja pitkistä prosesseista,  ei voi vaatia yhtäkkisiä muutoksia, ellei Jumala niitä tee,  ja onneksi joskus tekee nopeitakin.   Siksi juuri tarvitaan vertaisryhmiä,   että voidaan jakaa vaikeita kysymyksiä vapaassa ja turvallisessa  ilmapiirissä.

On kauhean vakavaa,  että tuo asenne on saanut näissä  ihmisissä aikaan taas pakenemista toiseen fatalistiseen ääripäähän. Heidän olemuksestaan näkee,  että ovat vilpittömästi olleet etsimässä  totuutta. 

Veikkaan,  että tuskin ovat päässeet kuitenkaan mihinkään rauhalliseen satamaan tuossa asiassa,  kyllä siinä vielä monet myrskyt käydään,  ja lopputulema on siellä jossain.  Siitä emme vielä tiedä mitään!

 

Vastaukset


Vieras

#30322 Re: Re: Re: Re: Re: Tasa-arvo?

2014-03-02 23:03:01

#30321: - Re: Re: Re: Re: Tasa-arvo?

Ja taas joku joka ei osaa edes selvää englantia...


Vieras

#30360 Re: Re: Re: Re: Re: Tasa-arvo?

2014-03-03 10:41:02

#30321: - Re: Re: Re: Re: Tasa-arvo?

Asiapitoista tekstiä. Kiva, että keskustelu etenee eikä polje lähtökuopissa paikallaan!